Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szchowapanienka

Ratunku! Opryszczka w ciąży!

Polecane posty

Gość szchowapanienka

Pomóżcie! Jestem w 2 miesiącu ciąży! udało mi się przegnać przeziębienie miodem, mlekiem i cytrusami ale wyszła mi opryszczka na ustach (jak zresztą zawsze po przeziębieniu). To jest wirusowe przecież! Czy to może zaszkodzić mojemu dziecku!?? Co robić???? Pomocy! Któraś z Was miała opryszczkę w ciąży? w pierwszym trymestrze? Dzieci są zdrowe?? Jestem przerażona :((((

sPOKOJNIE OPRYSZCZKA W CIĄŻY JEST GROŹNA TYLKO WTEDY KIEDY ZARAŻA SIĘ nią ciężarna po raz pierwszy, skoro piszesz, że zwykle przy przeziębieniach miałaś to wszystko w porządku. Sory za wielkiee litery ale Caps mi się włączył...

Gość oooo
ja mialam i jest ok...grozna jest opryszczka narzadow plciowych a nie ta na ustach...pozdrawiam i bez nerwow:)

Gość szchowapanienka
Jejku, ależ bym chciała aby to była prawda :(. Strasznie się zmartwiłam.

Mnie też dopadła opryszczka na początku ciąży. Teraz jestem w 30 tyg i wszystko jest ok. Stosowałam maść cynkową bo inne specyfiki nie są raczej polecane kobietom w ciąży. I potwierdzam powyższą opinię, że dla dziecka groźna jest wyłącznie opryszczka narządów płciowych.

Dziewczyny, a mnie przy porodzie w szpitalu pytali m.in. czy miałam opryszczkę na ustach w ciąży, jak powiedziałam, że miałam, to dostałam skierowanie na badanie słuchu u dziecka po trzecim miesiącu życia, bo podobno to jest czynnik ryzyka uszkodzenia słuchu. Pierwsze badanie słuchu w szpitalu wyszło dobrze, a na to drugie mam skierowanie do szpitala, gdzie jest specjalistyczny sprzęt.

Skierowali Cie moze dlatego bo niewiedzieli czy mialas pierwszy raz. Opryszczka na ustach jest grozna dla noworodka i dlatego mamusie po urodzeniu musza nosic maseczki jesli maja oakurat opryszczke. Jesli to nie byla Twoja pierwsza opryszczka to nie powinnas sie martwic!!! Pozdrawiam!!! 🌻

ja się nie martwię, też nie wydaje mi się, żeby było coś nie tak, ale na to badanie pojedziemy, jest za darmo, a sprawdzić nie zaszkodzi.

Ja miałam opryszczkę w 10 , 14 , 21 t.c. i to giganty podwójne i córeczka zdrowa się urodziła , słuch też O.K.

Powtórze sie za Ritą, tez mialam ze 3 razy w ciązy a córcia zdrowa jak rydz. NIe martw sie

Gość szchowapanienka
Bardzo Wam dziękuję za te komentarze. :)