Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

campa

Problem

Polecane posty

Chciałabym sie was spytac jak to jest z wypłata u was w małzenstwie. Konkretnie chodzi mi o taka sprawę. Jestem zatrudniona w firmie mojego chłopaka , od pewnego czasu mieszkamy razem i myslimy o małżenstwie. Sprawa wyglad tak ze on chce spisac intercyze \" rozdzielność majątkowa \" , czyli kazdy ma swój majątek . Po ślubie dalej bede u niego pracowac na tych samych zasadach co przed slubem czyli \"zwykły pracownik \" i teraz pytanie czy on ma obowiązek mi płacic wypłate (bo oczywiscie jego mamusia juz sie wtrąca i powiedziala ze nie bedzie mi płacic) ALE dlaczego ?? przeciez chodze do pracy !!! CO WY NA TO ?? ma płacic czy nie ??

Gość naczelnymoderator
z jakiej racji maja xci nie placic za prace?

Gość musi ci placic
ale juz mi cos w tym wszystkim smierdzi LEPIEJ UWAZAJ

Intercyza nie musi byc zła chroni obie strony w pewnych sytuacja. Ja na twoim miejscu poszukałbym sobie innej pracy. W obecnej marnie widze twoją przyszłość. :o

dzieki za zainteresowanie tematem. Ja tez tak mysle z jakiej racji nie ma mi płacic. Przeciez bede sie dokładac do jedzenia czy tam na jakies bierzace wydatki, a to co mi zostanie to sobie bede odkładac > tak potem sie rozstaniemy i ja bede bez grosza przy duszy. Pracowałam ale nic nie mam bo oddawalam cała wyplate na spłate kredytu za dom. TAK MACIE RACJE ALBO PŁACI ALBO WYPAD

Przede wszystkim należy ci się wypłata i wszystkie inne \"dodatki\" (zdrowotne, urlopy itp.). To jest twoja przyszłość (emerytura). A poza tym to nawet nie miałabys sobie z czego kupic np. podpasek tylko bys latała do męża lub tesciowej po 5 zł :O

Ale wogole to byla Wasza wspolna decyzja o tej rozdzielnosci??? I wspolczuje Ci tesciowej!!! Zastanow sie jeszcze nad tym zwiazkiem bo cos mi sie zdaje,ze beda Cie wykorzystywac. I pamietaj:to nie prawda,ze zenisz sie z meszczyzna a nie jego rodzina....

Niestety on to zaproponował. Mnie to wcale nie odpowiada.

Wg mnie to jest nawet nie wyobrażalne żeby pracowac i nie dostawac za to kasy WALCZ O SWOJE! Pracujesz zarabiasz i nie ważne gdzie i z kim... Nie słuchaj teściowej :P Czasem one nie mają racji... A jeżeli chłopak ma takie same zdanie już bym u niego nie pracowała

Mało tego wkrecili mnie i jestem razem z nim kredytobiorca na dom

no ja to bym powiedziala,ze prawie zawsze nie maja racji,hihi. Ale tak na serio to Ty mi grasz jakas role ofiary albo sluzacej w jego rodzinie i jakos nie moge wypatrzec szacunku tyko wykorzystywanie,nie wiem-moze sie myle.

Juz sama nie wiem , chyba własnie tak sie czuje. Teraz walcze nad tym zeby mnie wpisal do ksiag wieczystych zebym byla razem z nim wspólwłascicielem domu .Bo zeby podpisac kredyt to bylam dobra -

Jak to co? Przecież jak braliście kredyt, to w tym samym czasie był wpis do hipoteki - zaspałaś?? Ja się nie dziwie, że tak cię traktują - ty im na to pozwalasz!

Gość walduuuś
co mialas robić? mysleć!

No i własnie tu jest moj problem bo ja sie na tym nie znam on tylko chodzi wszedzie z ta swoja mamusia

Nie mozesz sie wypisac z tego kredytu i....jego zycia?? Nie chce Cie zalamywac ale bedziesz miala w tej rodzinie przerabane. Uciekaj jak najdalej od nich!!!

Gość walduuuś
to sie nie zabieraj za cos, na czym sie nie znasz, a jak chcesz sie zabrac, to zdobadz wiedze :p

On mnie nie odstepuje na krok kogo mialam sie spytac praca dom praca dom

Gość walduuuś
to ty w jakims wiezieniu jestes??? w cos ty sie wpakowala?? :o

Nie wierzę, że można być tak naiwnym i nieuświadomionym :O Nie dziwiło cię to wcześniej? jego zachowanie? Nic ci nie dało do myślenia? No niestety z kredytu to się raczej nie \"wypiszesz\". Zreszta on się na to nie zgodzi (no i jego matka :O )

Nie chcę cie bardziej dołowac, ale naprawdę jestes w ciężkiej sytuacji. Na własne życzenie związałaś się z tym kolesiem i jego mamusią. Mi ciężko jest aż w to uwierzyć, że dałaś się tak omamić / oszukać...

To nie \"wypiszesz\" się z tego kredytu. No chyba, że byś spłaciła \"swoją\" połowę. Ale to musiałabyś dowiedzieć sie w banku.