Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ardnaskela

Test ciążowy rano czy wieczorem?

Polecane posty

Kiedy zrobic test ciazowy z rana czy z wieczora? A jak zrobie po poludniu to czy wynim bedzie wiarygodny?

Gość nie mogeD
a jak masz test przed soba to wyraznie jest napisane ze z rannego moczu gdyz stezenie hcg jest wtedy najwieksze....... Jesli to ciaza juz posuniete w czasie to i popoludniu moze wynik bedzie wiarygodny.ale robi sie z nierozcieczonego plynami spozywanymi w ciagu dnia moczu.... Jej czy to jest tak trudne do przyswojenia?

przed dniem spodziewanej miesiaczki - rano po terminie spodziewanej miesiaczki- mozna popołudniu

przed dniem spodziewanej miesiaczki - rano po terminie spodziewanej miesiaczki- mozna popołudniu

Gość misula
dziewczyny mam problem, jestem za granica, kupilam test ciazowy, pani w aptece wytlumaczyla nam jak go zrobic ale nie wspomniala nic o tym, ze nalezy to zrobic rano. ulotka niestety nie byla w zadnym z jezykow ktorymi sie poslugujemy:( test nazywa sie Life Test, dostepny jest na rynku w Belgii i jest flamastrowy. robilam go wieczorem i wynik wyszedl negatywny po ponad tygodniu od dnia spodziewanej miesiaczki. czy wobec tego powinnam powtorzyc test rano? i czy ktos wogole slyszal o tym tescie cos wiecej?

Gość Pilna odpowiedz ..
Witam wszystkie kobietki. Jestem obecnie za granica i potrzebuje waszej rady. Spoznia mi sie okres 3 tydzien.... robilam juz 2 razy test i wyszedl negatywny... I pytanie brzmi czy moge byc w ciąży ale czy to moze byc ciaza pzamaciczna i czy test wykrywa tego rodzaju ciaze? prosze o odpowiedz.

Gość jkilio;
Zawsze można zrobić badanie krwi /

Gość Sabcia :)
Witam. Mam mały problem Moja ostatnia miesiączka była 13.04.2012. Dziś mija od tego 52 dni. Ale zaznaczę przy tym że od zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki. Piszecie tutaj że test powinno się zrobić: dzień przed planowaną miesiączką - rano po - można po południu Ja tego dnia nie potrafię wyznaczyć. Kiedy mam zrobić ten test żeby był wiarygodny? Poczekać jeszcze parę dni? Zrobić go rano czy po południu? Bardzo proszę o radę :)

Gość nie przesadzacie?
dziewczyno ,skoro mija 52 dni od ost miesiączki to nawet jak zrobisz go w nocy to bedzie wiarygodny1 chodzi o 1 dzień po terminie tej miesiaczki,której nie było a miała być!

Gość ktośia
Witam kochałam sie z moim facetem, miał prezerwatywe, 26.07.2012 powinnam dostać okresu, robiłam test wczoraj ok 19 była jedna kreska. a dziś rano zbierało mnie na wymioty. już sama nie wiem co mam myśleć. proszę napiszcie co sądzicie o tym.

Gość ::::Asia::::
ja robiłąm wczoraj wieczorem - 5 dni opóźnienia @ i wyszedł bardzo wyraźny pozytyw :) ktośia powtórz test lub zrób betę

Gość ktośia
dziękuje ::::Asia:::: a na ile byś stawiała że jest lub nie jest ta ciąża?

nie ma co obstawiać bo to tylko przypuszczenia a chodzi Ci o to aby być pewną , możesz być ale nie musisz w ciązy - test powtórny koniecznie bo opóźnienie miesiaczki spore . regularnie dostajesz @ ?

Gość ktośia
właśnie chodzi o to że tylko ostatnio były reguralne (4 pod rząd ) a wcześniej miałam wiele dłuższe nawet po 40 dni musiałam czekać od @ do @. A naj bardziej mnie niepokoi to że chciało mi się dziś wymiotować rano, poza tym jestem przeziębiona.

wg mnie rozregulowany cykl , mdłości raczej ze stresu

Gość ktośia
Dziekuję Asia, pozdrawiam, za kilka dni znowu wykonam test i dam znać.

ja wam powiem tak zrobiłam test dzień przed spodziewana@ i po 2 minutach byla taka bardzo blada kreseczka druga ale to bardzo w dzień @ dostałam plamien w poniedziałek poleciałam do gina powiedział mi że to może być ciąża w piatek ide do gina znowu potwierdzić 4 dni krwawilam ale to nie bl jak okres prawdziwy i dalej boli mnie brzch jak przed @ i strasznie zmeczona chodze

Gość malenkaa11
oj dziewczyny a ja powinnam dostać wczoraj... jutro ide po test. też sie zastanawiam czy robić jutro po południu od razu, czy w czwartek rano. dodam że współżyliśmy z narzeczonym w 12 dc bez zab.

Gość anna-problem
hej dziewuchy, moja miesiączką powinna przypadać na 19go lipca już mamy 16-ty sierpnia. Po 22 dniach robiłam test na czczo i wyszedł negatyw. Bolą mnie jajniki ale okresu jak nie było tak nie ma. Czy mogę ufać testowi po 22 dniach od spodziewanej miesiączki? Próbowałam dostać się do ginekologa ale go nie było w jednym dniu miałam nawet napad gorąca ale nie mam innych objaw ciąży... myślałam ze to może torbiel - jak myślicie powtórzyć test? Czy te 22 dni jest wiarygodne?

Gość anna-problem
do tego powiem ze mam bulgotania w jajnikach a dokładnie w lewym mnie kłuje a czasem rozchodzi się ciepło - tak jakby na torbiel - jestem załamana - a wizyta u Gina dopiero za 2 tyg - takie kolejki :(

Mi pozytwny test wyszedl pozyt. ok tydzien przed spodziewana miesiaczka i robiony po poludniu

Gość anna-problem
mam na dzieje ze te 22 dni - dały wynik wiarygodny :)

anna tak czasami tak było to już myślałam że ciąża jest taka duża że to ruchy dziecka ale byłam wtedy w dużym błędzie:D

Gość anna-problem
ja miałam wrażenie ze nieraz mi jajko podskakuje i się przemieszcza !!! teraz trochę lepiej mam ale nie wiem kiedy mnie napadnie znów :( jak nigdy marze o okresie :)

Gość anna-problem
myślisz ze ten test dał prawdziwy wynik ?

myślę że tak skoro nie było widać nawet bladej drugiej kreseczki to myśle że nie jesteś w ciąży no ale gin Ci potwierdzi wiem że brak miesiączki powoduje też mała iloś progesteronu u kobiety ale to się spradza pobierając krew..

Gość anna-problem
nie no tylko jedna :) nawet przebarwienia nie było :)