Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nenka

objawy...

Polecane posty

Gość nenka

ja mam takie troche glupie pytanie...okres dostalam 19.01 o godzinie 23 a pierwsza tabletke wielam 20.01 wieczorem czy dobrze zrobilam?a od 3 dni bola mnie sutki i dół brzucha?czy to jest normalne przy pierwszym opakowaniu?dziekuje za kazda odpowiedz...pozdrawiam

Gość qahytged23e
to jest normalne przy ciąży - gratuluję :-)

Gość omg...
przeczytaj ulotkę!! kto przepisuje piguły dziewczynom, które zadają takie banalne pytania?????? lekarz przepisujac receptę ma obowiązek poinformować cię jak i kiedy działają pigulki... skąd wzięłaś receptę?? pomyśl - gdybyś 19.01 poszła spać o 22, to okres zauważyłabyś 20.01 rano (wnioskuję) więc myślalabys że zaczął się 20 i tego dnia wziełaś tabletkę - jedna godz przed północą nie robi róznicy i tak wzięłaś rano!! ehhhhhhhhh brak słów.. ile jest takich topiców :o

Gość qahytged23e
a co jej powiesz na temat objawów?? ciąża jak nic hehe to Ci lekarz nie powiedział, ze przy pierwszej serii pigułki jeszcze nie dziaają?

Gość omg...
oczywiście że działają od pierwszej pigułki jeśli zaczynasz pierwszego dnia okresu i bierzesz tak jak trzeba to działają wmawia sobie i stres robi swoje

Gość qahytged23e
nieprawda! przez pierwszy cykl należy się dodatkowo zabezpieczac, bo ochrona jest sporo mniejsza...eeehh!

Gość omg...
przy początkach pigułek to normalne - bóle brzucha i sutków w ulotce to też jest

Gość omg...
no to już dawno powinnam być mamusią ale ciemnota:o

Gość qahytged23e
no! ciemnota z Ciebie... to się ciesz,że nie jesteś! udało Ci się... ja jestem mamusią, wi.ęc mi nie tłumacz, że to niemożliwe... :-(

Gość omg...
jeśli bierzesz DOKŁADNIE tak jak trzeba, to ryzyko ciąży jest naprawdę minimalne, to że Ty wpadłaś, nie znaczy że pigułki w pierwszym opakowaniu nie działają - bo DZIAŁAJĄ każdy lekarz Ci to powie nie sprzedawaj ludziom bzdur

Gość qahytged23e
no widocznie nie każdy, bo mi lekarz (i nie jeden! ) mówił, że przy początku brania ta ochrona jeszcze nie jest taka 99.9%. Cóż za zero samokrytycyzmu??a Ty nie sprzedajesz ludiom bzdur?? bo ja tabletki brałam zgodnie z zaleceniami. i zaszłam - jestem kosmitką?? czy co??

Gość omg...
nie, jesteś tym 0,1 proc i to się zdarza, nie tylko w pierwszym opakowaniu pigułek po prostu to niewielkie, ale NIEWIELKIE ryzyko wpadki jest moze piguły które brałaś miały za mała ilość hormonów? różne są przyczyny, a może się jakaś nie wchłonęła.. lekarze - ogólnie, a więc znaczna większość mówią, że od pierwszej pigułki wziętej pierwszego dnia okresu wstrzymana zostaje owulacja

Gość qahytged23e
no tak! i oczywiscie Ci "Twoi" lekarze mają rację, prawda? a Ci moi, to jakies niedouki, tak? nie będę się z Tobą spierac, bo nie zalez mi na Twoim doinformowaniu...życzę szczęścia w planowaniu rodziny. pozdrawiam i żegnam jednocześnie

Gość omg...
producenci pigułek piszą wyraźnie - zabezpieczają robią badania, wiedzą przypadki są różne, stąd wyjątki nie wierzę, ze wszystko tak super było z pigułkami a wpadlaś, ale ok - i tak bywa nie potrzebuję doinformowania, ponieważ akurat w tej kwestii mam rację

Gość qahytged23e
heheheheeeehhehe producenci piszą! łeheheh ile Ty masz lat dziewczynko?? to w gimnazjum pigułki są już potrzebne?? pogratulowac! lepiej się weź za książki! jak tak dalej będziesz "miec rację" to Cię niedługo Giertych będzie liczył i ankietował...

Gość omg...
medycyny nie studuje, ale nie jest mi to potrzebne, aby wiedziec, ze pigulki zabezpieczają od pierwszej nie przekazuj tylko swojej "wiedzy" dziecku...