Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarownica_agata

ziemia egipska, czym sie rozni ??

Polecane posty

tak, ale egipska bi kor nadaje sie dla akzdej tez zalezy ile jej nalozysz... ja jak jestem balada ja używam a po solarium tez uzywam

ja nie wiem, tam na allegro to o czym pisze, to glownie reklamuja sie tym, ze wlasnie na trondzik itd, zaraz poszukam jeszcze raz i podesle linka.. bo z tego co tam czytalam, to chyba nie bylo odcieni roznych, tylko jeden. no niewiem, szkoda mi kasy z jednej strony... ale fajnie to wygladalo jak umalowala mnie ya babka (wlasnie w tym sklepie w gdansku bylam w manhattanie) ... nie wiem nie wiem nie wiem :(:(:( umalowala mnie tym ok 16.. ja o 20 zmylam makijaz .. i zastanawia,m sie czy on mi nie podraznil skory, bo mialam taka wysuszona i przy nosie az mnie piecze... ale moze to tylko zbieg okolicznosci

Gość thhghnnn
to słoneczna powinna mieć 3, egipska ma 1... jeżeli się boisz że cię podrażnił to idź i niech Cię jeszcze raz pomalują wtedy ocenisz... powiem tak jesli Ci odpowiadał to kupuj i nie martw sie napewno będzie ok. Ja miałam ten puder raz na twarzy na swoim slubie i albo było go za dużo, albo taki ma być efekt. nie powiem ładnie ale na codzien jak bym tak miała wyglądać to sorki ale przesada. No i zmycie go to była katorga... choć to byl makijaż ślubny-foto więc może dlatego taki trwały i trudny do zmycia.

Gość thhghnnn
nie kupiłabym tego - podróba... wolałabym oryginalną. ale może ktoś tej używa i powie ci co nieco na ten temat... dzis tu pustki, spróbuj odświeżyc topik rano może ktoś się odezwie.

no podroba niby... ale tam jest wiecej osob ktore to sprzedaja.. no ja juz sama niewiem :(:( zrobie wlasnie tak odswierze topik jutro... a teraz do nauki :)

Gość aaaaaaaacccccccccc
ja kupilam na allegro ziemie egipska wloskiej firmyTerra cotta i jestem bardzo zadowolona uzywam jako roz i cien do oczu wiem ze to podrobka ale naprawde nic nie widac bym miala jakiis przesadny makijaz ale nadal chcialabym sie skusic na ta oryginalna ziemie egipska

Mam szczeście że też mieszkam w Gdańsku i jutro własnie wybieram sie po tą ziemie :) slyszalam duzo pozytywnych opinii na jej temat Jak dla mnie sie opłaca ...lepiej kupic cos droższego lepszej jakosci niż jakieś swistwa.Moja koleżanka juz dosyc dlugo ma ta ziemie i jest bardzo zadowolona zreszta ja sama widze jak ładnie wyglada jej buzia.Tak samo jej mama. Postanowilam ze tez sie skusze na to :) acha i nie radziłabym kupowac wam na allegro takich rzeczy. ps.sorki ze troszke zmienie temat ale prezczytalam watek i zauwazylam ze ktos wypowiadal sie ze jest z Gdanska...mam pytanie do Ciebie ...czy wiesz moze gdzie w gdansku mozna podwinac sobie rzesy u kosmetyczki ?czy jest tu w ogóle cos takiego ? juz dlugo szukam wiec kazda informacja jest dobra :D jesli ktos wie to prosze o odp :) pozdrawiam

Gość JA KIEDYS
mialam w rece ta ziemie (ORYGINALNA!), tak sie napalilam, ze hej ale jak przeczytalam sklad to zastanawiam sie jak ktos moze reklamowac produkt jako naturalny i przyjazny dla skory (tradzik). W skladzie inci on ma talk, parafine (na drugim miejscu!) i parabeny oprocz jeszcze kilku innych "cudownych" skladnikow, a jak wiadomo parafina tworzy na skorze taka blokade, ze nawet drobinki zlota i wszelkie cuda nie maja mozliwosci przebicia sie przez nia! Gdzie tu logika? i jeszcze 110 zl za takie cos? kurde.....

Gość thhghnnn
no wąłśnei ponawiam swoją prośbę o skład... też mi się wydaje że to coś za pieknie brzmi....

skyhigh >> ja jestem z gdyni, ale z tego co sie orientuje, to chyba kazda kosmetyczka powinna umoec to zrobic... tzn chodzi ci o zabieg tzw \'trwalej\' na rzesach, tak?? moja kuzynka jest na kosmetologii i uczyla sie tego jakis czas temu, wiec wydaje mi sie , ze kosmetyczki tez to powinny umiec

Gość aaaabbbbcccc
Dziewczyny. Czytałam bardzo dużo dobrych opinii na temat Ziemi Egipskiej, ale też pare złych. Również zastanawiam się nad jej kupnem i nie mam pojęcia co zrobić. Piszecie, że Ziemia Egipska ma w swoim składzie oprócz tych „dobrych” składników: kaolinu, kw. hialuronowego, wit.E itd., to ma również m.in. talk i parafiny. Z tego co wiem, talk są to tlenki magnezu i krzemu. Te tlenki używane są do produkcji różnych pudrów, szminek, maseczek, mydeł. Krzemionka (tlenek krzemu) jest składnikiem preparatów regenerującym skórę starzejąca się, niedotlenioną i ma szerokie właściwości, np.: polepsza ukrwienie, uszczelnia naczynia krwionośne, dotlenia skórę, jest stosowana do pielęgnacji skóry zwiotczałej, z trądzikiem pospolitym i różowatym, do produkcji kremów regenerujących, ułatwia wprowadzenie tlenu wgłąb naskórka, nadaje skórze sprężystość i elastyczność. Pisałyście tak: „jak wiadomo parafina tworzy na skorze taka blokade, ze nawet drobinki zlota i wszelkie cuda nie maja mozliwosci przebicia sie przez nia! Gdzie tu logika?” Parafiny tworzą na skórze warstwę ochronną, nie łączą się z wodą przez co zapobiegają utracie wilgoci ze skóry(zatrzymują parowanie) – czyli nawilżają. Zadaniem parafin jest ochrona skóry, zwiększenie gładkości skóry, i nie powodują podrażnień skóry. Nie widziałam żadnej ulotki ze składnikami, więc nie wiem co jeszcze ma, ale wydaje mi się, że ziemia egipska jest naprawdę dobra i warta swojej ceny. Napisałam wam troszkę o tych składnikach więc wydaje mi się, że macie już lepszy obraz.

Gość lalalalalalal
Użytkowniczki ziemi egipskiej piszcie jak sie sprawuje.

Gość no to i ja wam napiszę
Ja własnie stalam sie posiadaczką jednej i drugiej znanej ziemi. Czyli BI KOR oraz IKOS, na twarzy nie ma różnicy, tyle za ta z IKOS slicznie pachnie czekoladą a BI KOR jest bardzo matowa, zimniejsza w odcieniu i nie pachnie wcale. Obie sprawuja sie doskonale, z kazdym, pudrem czulam sie zazwsze jak clown, te piudry sa jedyne, ktore sprawily ze czuje sie natiralnie buzia jest jakas taka jakbym sie wyspała:-) albo była na wakacjach, jestem brunetką i mam ciemna karnacje więc mogę poszalec z iloscią znacznie barzdiej niż większosc kobiet, ale mam wrażenie , że ile bym nie nałozyła - i tak bedzie ok. Co do skłądu na IKOS - nie ma, na BI KOR jest pełen skład. Za krotko uzywam by powiedziec, czy poprawiło stan skóry, moge powiedziec, że oba [pudry są warte tych pieniedzy ( za BI KOR zapłaciłam 140 zł w sklepie na Bemowie w Warszawie, za IKOS z pedzelkiem 130 poprzez stronę IKOSA. Pierwszego dnia moj maż az wykrzyk,nął ojej jak ładnie wygladasz, wiec zaraz pobieglam kupić tę drugą, bo sie naczytalam , ze jest jeszcze lepsza, ale jak dla mnie, poza zapachem i odcieniem nie róznią się zbyt wiele. AAAA< BI KOR jest bardziej suchy, IKOS bardziej mokry, kremowy ale za to szybciej zaczyna mi sie błyszczec nochal, za to BIKOR na poiczatku jest tak amotowy ze wygladam jakbym nie zyła ( ale tylko jakies 10 miniut ) :-). To tyle, naprawdę Wam polecam dziewczyny zwłaszcza brunetkom i dziewczynom, którym nie chce sie zuywac podkładu i innych g...owien:-) bowiem ta ziemia starcza za wszystko - pudek , podklad, róz. Jest naparwde fajna.

Gość Marianna 28
Zobacz sobie tylko skład prawdziwej Ziemi Egipskiej BIKOR, jest o niebo lepszy od reszty dostępnych na aukcjach internetowych. Można powiedzieć że takiego składu nie ma żaden inny puder! Ziemia Egipska BIKOR (Egyptische Erde) jest kosmetykiem dostosowanym do każdego rodzaju cery. Należy do nielicznej grupy kosmetyków upiększających i pielęgnujących, za względu na swój imponujący skład. Egyptische Erde zawiera hydrolizat kwasu hialuronowego, jeden z najlepszych środków nawilżających. Substancja higroskopijna - przyciąga i zatrzymuje wodę w naskórku. Ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wody z naskórka) oraz tworzy na powierzchni skóry delikatny film, który zabezpiecza skórę. Kosmetyk w swoim składzie posiada również ester witaminy E, charakteryzujący się działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry. Przeciwdziała uszkadzaniu komórek i powstawaniu stanów zapalnych. Dodatkowo, posiada właściwości zmiękczające i poprawiające koloryt skóry. Masło Shea, otrzymywane z miąższu owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka), zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe. Stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB. Posiada silne właściwości kondycjonujące i nawilżające. Egyptische Erde zawiera również palmitynian retinylu, trwalszą formę witaminy A. Charakteryzującą się znacznym działaniem emoliencyjnym - zmiękczającym skórę. Stymulujące działanie polega na zmniejszeniu zmian związanych z procesem starzenia się skóry. W bogatym składzie kosmetyku znajduje się także olej arachidowy, posiadający właściwości zmiękczające oraz emoliencyjne. Doskonale kondycjonuje skórę zapobiegajc jej podrażnieniom. Olej z nasion jojoby, jest wysoce biozgodny ze skórą i zapewnia niezwykłe właściwości pielęgnacyjne. Dodatkowo odżywia, zmiękcza i nawilża skórę, może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz jest bardzo pomocny w leczeniu podrażnień skóry. Sprawdź tylko: www.egyptische-erde.pl

Kiedyś, jak się zastanawiałam czy kupić jedną czy drugą, to sporo o tym czytałam, bo nie mam w zwyczaju kupowania kota w worku i najpierw robię research i dopiero wtedy podejmuję decyzję :) Prawie wszystkie opinie jakie czytałam/słyszałam skłaniały się ku Ziemi BIKOR, więc wybrałam właśnie tę i to był dobry wybór:) Ma naturalny skład, ładnie wygląda na twarzy, nawet parę godzin po nałożeniu, no i jest bardzo wydajna:)

Gość milenkowska
Ziemia Egipska IKOS jest świetna - głównie ze względu na efekt i wydajność. Co więcej, jest sprzedawana w dwóch odcieniach, tak więc można dopasować odpowiedni idealnie pod siebie.