Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce sie calowac

Jak Sie Calować??

Polecane posty

Gość pytam
kto wklada jezyk do buzi, obydwoje czy jedna osoba?? prosze o odpowiedz

Mam 14 lat i kończę teraz 1 gimnazjum mam przyjaciela z którym chciałabym i jestem tego pewna przeżyć pierwszy pocałunek co mam zrobić aby on zrozumiał czego pragnę ale żeby go nie spłoszyć! Help!!!

Gość straaaaaaaaaaaaaszne
widac na "gole oko' ,ze dzieci maja wolne :P

:-D :-D fajne to forum, tylko od tego uśmiechania to ze zmarszczkami mimicznymi więcej będzie zmagań :-)

aha, wiecej dzieciaków jest na erotycznym, może tam Ci doradzą jakie są teraz trendy :-D

Gość straaaaaaaaaaaaaszne
polaola - ahaha mnie tez zmarszczki pewnie wyjda jak bede dalej lukac na ten topic;)

Gość masol-21
chcem sie nauczyc jak sie calowac z dziewczyna z jezyczkiem prosze na odpowiedzi

Gość ta co wlasnie skonczyła p
nie mozesz byc napoczatku za baradzo agresywny, najpierw spokojnie, delikatnie wylacznie wargami, pozniej probuj delikatnie masowac jej wargi jezykiem i sam bedziesz czuł, czy odwzajemnia, czy chce sie wycofac, to indywidualna sprawa, ale dasz rade

Gość xMonisx
SiemQ Bardzo proszę o jakieś wskazówki na temat całowania, gdyż nie robiłam tego jeszcze... Wiem, wiem tyle jest postów na ten temat i wiele się już naczytałam, ale nie potrafię znaleźć wskazówki dla siebie.. mam 15 lat i obaj z moim chłopakiem chcemy to zrobić ale ja sie tego panicznie boje.. proszę napiszcie jakieś pomysły, żeby do tego jakoś doszło.. Siedzimy np. razem koło siebie na ławce czasem on sie na mnie popatrzy czasem ja na niego a jak sie popatrzymy razem to ja uciekam wzrokiem.. i co dopiero mam się całować! Proszę o rady, które zmniejszą także mój strach i wyluzowanie kiedy jestem z nim sam na sam..

Gość gladiator
jestem trzy lata z dziewczyna i jeszcze jej nie pocalowalem jak to zrobic prosze pomuszcie mi niewiem jak ja pocalowac z jezyczkiem czy nie w jakiej okolicznosci???

Gość gladiator
ja tez sie boje jak nigdy dlatego niemoge

Gość SoDzIaK
Hehe ciekawe forum :Pp hmm jak sie calowac?? to samo przyjdzie w pewnym momecie... tylko obie osoby musza tego chciec :)

Gość puciu puciu
Elo! jestem nowa.Mam chlopaka z ktorym chodze 2 tygodnie i jestesmy bardzo blisko ale nigdy sie nie calowalismy.Najgorsze jest to ze on jush to robil a ja nie! Inie wiem co robic.Czytalam wasze rady ale mi nic to nie mowi i prosze o wiecej szczegolow jak wy to robicie!

całowanie to niesamowita, cudowna i magiczna chwila. nie można robić tego wedle czyjejś rady, każdy pocałunek jest inny. Tak jak inni są ludzie... kiedy przyjdzie ta chwila na pewno będziecie wiedzieli co robić. a stres, jaki przeżywanie przed jest chyba normalny. Wydaje mi się, że całowania się nie da nauczyć, trzeba poznać partnera, wyczuć chwilę...

Gość UWAAAAAGAA
1. odpowiedni moment, nie przed tym jak już sie zegnacie czy coś w tym stylu np na ognisku najlepiej jak już będzie ciemno, ja ze swoja dziewczyna całowałem sie w wieku 13 lat już bylem w 1 gimnazjum i było cudownie teraz jestem dalej w pierwszej... xD he i pierwszy raz ma być najwspanialszy... nie zapomniany ja na pewno nie zapomnę, swojego pierwszego razu sie nie balem nie czytałem tego wszystkiego na tych forum i w ogóle... 2. ręce (ja trzymam jedna na pośladkach a drugą podtrzymuje jej szyje) czasem wkładam rękę pod bluzkę albo trzymam za kolano... albo uda... ale pierwszy raz to lepiej normalnie za szyje i za plecy albo tak jak sie wolnego tańczy xD... 3. ja najbardziej lubię jak ona siedzi mi na kolanach i wtedy sie całujemy jestem dosyć wyskoki a ona taka średnia :) i nie musimy sie schylać ani podnosić głów :) 4. czasem robimy tak ze całujemy sie po twarzy, uszach szyi czasem robie tak ze odchylam jej bluzkę i pociągam za stanik który opada jej na ramie i całuje ja tak po ramieniu ale to jak jesteśmy sami :D 5. z języczkiem jest najlepiej w ogóle to co wy piszecie to gówno nie ma to jak z języczkiem... moja dziewczyna lubi jak jest powoli i romantycznie a ja bardziej ostro i no... to całujemy sie i tak i tak... ODPOWIEDZ NA TO PYTANIE "CZY JEDNA OSOBA WSUWA JĘZYK CZY 2 NARAZ" obojętnie :D macie otwarte usta i robicie co chcecie muskacie sie po językach zębach i całej buzi... i przy tym ruszacie ustami i o :) tyle sie kurde opisałem..... ALE ŻAL MI SIE ZROBIŁO WAS ;(((((( xD

Gość Miko98
Haha ale smieszny temat ludzie jak sie nie umiecie calowac to SPRUBUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja sprubowalem jak mialem 13 lat i samo wyszlo xD TO NIC STRASZNEGO

Gość jak....
ja nie umiem sie calowac....i tego nie moge sie nauczyc, bo nie wiem jak

Gość Całuśny Boy
Dla mnie malo wazne jak to robi wazne ze caluje to jest taki czar

Gość nie lubie calowania
ja calowalam sie tylko z jednym chlopakiem i nie sprawilo mi to zadnej przyjemnosci, bylo za szybko za agresywnie i za ostro. juz sie nie spotykamy

Gość AguusS
No ja tez jezscze sie nie calowalam jedynie takie musniecie moze to glupie ze Ci ktorzy nie umieja ( chociaz nie mozna pooiedziec ze nie umiem kiedy tego sie nigdy nie robilo , a z rezta kazdy pocalunek ma cos w sobie) robia z tego wielkie helo ( wliczam sie w te osoby ; PP ) ale uwierzie ze nawet i na moim przykladzie to jestem bardzo nie smiala uwazam ze w ogole nie mam odwagi :/ jak tu sie przlamac najbardziej boje sie ze nie wyjdzie mi z jezykiem czy cos xD wiemz e to smieszne ale mam takie klopoty ; PP Pozdrawiam tych za pomoc :*:*

Gość AguusS
Relaks - Postaraj się rozluźnić całe swoje ciało oraz przede wszystkim usta - inaczej obdarujesz swojego partnera pocałunkiem porównywalnym do pocałunku martwej ryby. Pamiętaj, że tylko dwie części Twojego ciała zaangażowane są we francuski pocałunek - Twoje usta oraz Twój język. Start - Przed pocałunkiem zwilż usta językiem. Zacznij całowanie od delikatnego zwykłego pocałunku. Nie rzucaj się od razu na swojego partnera z wyciągniętym językiem. Przejdź do tego powoli, nigdzie się nie spiesz, masz czas. Otwarte usta - Twoje usta powinny być lekko rozchylone a nie otwarte tak szeroko jak co najmniej u dentysty. Otwórz usta w taki sposób, w jaki je zazwyczaj otwierasz oddychając buzią. Pozycja - Twoja głowa nie może być sztywna jak u nieboszczyka. Pamiętaj, aby mieć delikatnie przechyloną głowę w bok, bo inaczej zamiast zetknąć się z ustami partnera, zderzysz się z jego nosem. Spójrz na poniższe zdjęcie. Jak się bliżej przyjrzysz, zobaczysz, że obydwoje dotykają swoim nosem policzka partnera. Ich usta już się ze sobą zetknęły. Jak już dotkniesz ust partnera swoimi i troszkę wyciągniesz język, twoje usta otworzą się instynktownie w taki sposób jak u pary na zdjęciu. Język - Jeśli chcesz możesz poćwiczyć na sobie. Otwórz delikatnie usta i wyciągnij język. Nie wyciągaj go całego, jedynie parę centymetrów za zęby. Podczas całowania nie należy wyciągać całego języka i wsadzać go partnerowi do gardła. Wasze języki powinny się ze sobą spotkać. Teraz po prostu poruszaj końcem języka w okół czubka języka partnera. Jeśli partner zacznie robić coś innego (każdy całuje się inaczej), zacznij naśladować jego ruchy. Jeśli partner zacznie badać swoim językiem wnętrze Twoich ust, zrób to samo albo zacznij delikatnie dotykać swoim językiem jego języka. W całowaniu najważniejsza jest spontaniczność oraz ruch. Najgorzej jest mieć sztywny język oraz nim nie ruszać w ogóle. Próbuj różnych sposobów całowania jak np. końcem języka delikatnie przesuwaj po granicy ust partnera. Głowa - Jeśli chodzi o ruchy głową, wszystko zależy od Ciebie. Niektórzy ludzie podczas całowania się wykonują nieznaczne ruchy głową na kształt cyfry 8. Inni w ogóle nie poruszają głową (nie znaczy że głowa ma być sztywna!). Czasem tylko jedna osoba porusza a druga nie. To wszystko zależy wyłącznie od Ciebie. Oczy - Oczy podczas całowania miej zamknięte. Nie przyglądaj się swojemu partnerowi, ponieważ możesz go wystraszyć. Im więcej będziesz się całować tym więcej sposobów całowania się poznasz oraz będziesz w tym coraz lepszy. Praktyka czyni mistrza zatem nie oczekuj że po pierwszym pocałunku będziesz guru pocałunków. Dotyk - Podczas całowania się możesz delikatnie głaskać partnera po plecach, po włosach, po karku itp. Uwaga! * Pamiętaj, aby Twój oddech był zawsze świeży. Noś ze sobą gumę do żucia lub miętowe cukierki. (Pamiętaj, aby nigdy się nie całować z gumą do żucia w buzi!) * Jeśli planujesz pocałunek wcześniej, nie jedz cebuli, czosnku itp. * Nie całuj się w miejscach publicznych. O ile całowanie się jest czynnością bardzo przyjemną, to o wiele mniej przyjemnie patrzy się na to z boku! * Nie gryź - nie ma nic gorszego jak gryzienie podczas całowania. * Podczas całowania oddychaj przez nos. To bardzo ważne - PRZEZ NOS

Gość karramba87
wracając do tego loda, język-język, też to praktykuje podczas stosunku, bardzo fajne to jest, polecam

Gość NIgdy a chce
cześć mam chłopaka wiem że chce sie ze mną całować lecz ja nigdy tego nierobiłam prosze powiedzcie mi co mam zrobić i jak

Gość pauluśka
hej pomorzcie mi nie umiem sie calowac dajcie jakies rady dzis spotkam sie z moim chlopkaiem pomocy

Gość DuDuŚka
Ja Lubie sie całowac ALe sie boje Bo nei jestem pewna czy to dobrze robie a boje sie chłopaka wprost zapytac o to

Gość pauluśka
zapytaj co ci szkodzi ja nie umiem a on bardzo tego chjce z reszta ja tez dobrze nam jest razem probowalam na poduszce i na lyzce ale nie wiem czy tak sie to robi pomozcie DuDuŚka jak umiesz napisz prosze tylkop nie piszcie ze trzeba umyc zeby itd. to wiem chodzi mi o szczegoly rece glopwa jezeyk pomocy czekam byle szybko piszcie

Gość lols
ja nie umialem i jakos samo wyszlo ryzykowalem duzo bo nie mialem pewnosci ze dobze sie caluie

Gość pauluśka
tylko sie boje tak jakby nie mam pewnosci siebie