Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycia

pytanie w sprawie przyjmowania tabletek

Polecane posty

Gość mycia

hej dziewczyny moze to co napisze wyda wan sie smieszne ale prosze odpiszcie.chodzi o to ze wczoraj popijajac tabletke wzielam maly lyk wody i tabletke nie polknelam bo przykleila mi sie do jezyka i zanim ja popilam druga iloscia wody to zdazyla mi sie troche rozpuszcic na jezyku czy to bedzie mialo jakis wplyw na skutecznosc?ze w jamie ustnej mi sie zaczela rozpuszczac?duza iloscia wody popilam plukajac jame ustna

eh... a jak polkniesz to nie znajdzie sie w zolazku, gdzie zacznie sie trawic? nic sie nie martw.. nic w zoladku nie ginie:) jak w przyrodzie;P

Gość mycia
ja wiem tylko chodzi o to ze juz wkrecam sobie ze w zebach mi zostalo czy cos, potrzebuje madrych odpowiedzi bo ja zawsze schizuje

Gość mycia
??????????????????

Gość No tak tak
Takie laski to powinni wybijac, albo przymusowe kochanie sie z prezerwatywa jak nie potrafia popis tabletki. Tabletki sie popija MALA iloscia wody nie cala szklanka do cholery...

Gość mycia
co Ty za bzdury piszesz, gdzie to wyczytalas ze popija sie mala iloscia wody????????????!!!!!!!!!!!!w ulotce pisze ze popija sie woda i to wszystko. a czy wypijesz pol szklanki wody czy cala szklanke to bez roznicy!!!!!!!!!!! zreszta lepiej jest popic wieksza iloscia wody bo wtedy sie nie odbija gorzkim od tabletki

Gość mycia
tak samo antybiotyki powinno sie popijac wieksza iloscia wody bo szybciej sie rozpuszcza i zawsze tak bylo. i chyba takie jak Ty powinni powibijac.najlepiej zbieraj sline pol dnia i wtedy bierz tabletke bo jeszcze woda Ci zaszkodzi

Gość No tak tak
By artykul swego czasu o popijaniu lekow, czym nie mozna czym mozna i jak.... I nie wlewac w siebie litrow wody tylko popic i tyle, po prostu nastepnym razem poloz sobie tabletek na koniec jezyka by Ci sie w zeby nie wkrecila :D :D :D

Gość No tak tak
mycia chcesz odpowiedz i sie burzysz, poczytam sobie troche o popijaniu lekow i nie porownuj to antybiotykow bo to inna bajka. i nie jazgocz tak idz czytac ulotke tabletek

Gość No tak tak
Pozdrawiam cieplutko ;) tabletka sie wchlonie dobrze co Wy takie schizy macie laseczki ;) ;) Sama biore i nawet mi sie kiedys pokruszyla i zyje, ale zeby od razu schizy i zamieszanie na Kafe robic :P

Gość mycia
przeciez napisalam ze to glupie pytanie ale jednak prosze o odpowiedz.mi sie wydaje ze sie wchlonela ale pisze bo szukam innych opinii i potwierdzen a Ty odrazu piszesz ze tazkie jak mnie poinni wybic a znasz mnie w ogole?to ze dbam o antykoncepcje to chyba dobrze nie?. a tabletki od kiedy biore to zawsze popijam cala szklanka wody bo jak malo pipije to mi sie odbija . a to ze pipijam cala szklanka wody tzn ze juz slabsze dzialanie bedzie?

Gość mycia
ja biore cilest i wlasnie przegladalam ulotke i pisze tylko ze przyjmowac codziennie o tej samej porze popijajac woda. i to wszystko

Gość No tak tak
Nie powinno sie pic calej szklanki tylko POPIC, poczytaj, ja juz to czytama dawno nie powiem Ci gdzie czytalam, w necie jest o lekach i ich popijaniu ale chyba nie o abl anty. na pewno nie mozna sokiem grejfrutowym, tylko woda wiec dobrze popijasz ale nie na milosc boska cala szklanka.... Bo ma Ci sie rozpuscic w zoladku a nie juz w buzi, a piszesz ze przeplukalam w buzi i Ci sie tam rozpuscilo.

Gość No tak tak
Ja tez biore Cilest. Ale juz wiem zeby popijac mala iloscia wody, od czasu tego artykulu tak robie.

Gość mycia
nie zle mnie rozumiesz. ja zawsze pipijam cala szklanka wody ale na tej zasadzie ze pierwszym lykiem juz polykam tabletke a po czym normalnie wypijam wode do konca a tabletka juz polknieta . a wczoraj wzielam lyka i nie polknela sie i dopiero drukim lykiem przeszla i jak juz polknelam to woda przeplukalam jame ustna i polknelam ta wode jakby cos na jezyku troche bylo

Gość mycia
??????????????? nie wiem co teraz mam sie martwic ze mam oslabiona skutecznosc jak popijam tabletke szklanka wody????

Gość szatyneczkaaa
myciu nic sie nie stanie moim zdaniem. Bo o to chodzi zeby tabletka jak najszybciej trafiła do krwi a przez jezyk tez trafi. Niektore tabletki nawet sie podaje pod jezyk bo tam szybciej sie wchłaniaja. Tak mi sie wydaje ze nic sie nie stanie. Nie przejmuj sie głupimi docinkami.

zaraz... jeśli popiejsz łykiem wody i połkniesz to jest ok... tabletka popłynęła dalej do żołądka. jeśli za chwile sobie wypijesz jeszcze wody to nic sie przeciez nie stanie- juz popiłas i polknełas !

Gość szatyneczkaaa
a juz na pewno masz racje co do popijania duza ilościa wody. To oczywiste ze wtedy tabletka sie szybciej rozpusci w zoładku.

Gość mycia
no ja robie tak ze nalewam cala szklanke wody i pierwszym lykiem popijam tabletke a jak juz ja przelkne to wypijam cala szklanke do konca a nie ze biore tylko lyka i odkladam wode

Gość mycia
a wczoraj wlasnie nie polknelo mi sie tabletki pierwszym lykiem bo do jezyka mi sie przykleila i dopiero drugim lykiem ja popilam a juz namokla przez ten czas i sie martwilam ze moze to cos zaszkodzi na skutecznosc tabletki i wzielam ta reszta wody plukalam buzie i polykalam ta wode zeby z jezyka wszystko polknac co tam troche sie juz rozpuscilo i chodzi mi wlasnie o to czy nie bedzie mialo to wplywu na skutecznosc????????a tamta kolesiana mnie tak zrozumiala ze ja biore lyka wody przetrzymuje w buzi az sie tqabletka rozpusci i ze polykam wtedy a mi nie o to chodzilo

Gość No tak tak
kolesiana ;> Dobre dobre, pozdrawiam, dziwne masz problemy z tabletkami :D

mi sie kiedys do podniebienia przykleiła za pierwszym łykiem i nic. tu ktorejś sie rozkruszyła i tez nic. spoko nic sie nie stanie. ja tez tak robie, biore pigule jak sie zaczyna \'na wspolnej\' :) nalewam wody do szklanki, połykam tabletke przy pomocy małego łyka wody a potem w miedzyczasie jak oglądam serial dopijam reszte ze szklanki.

Gość mycia
ale ja nie popijam w miedzyczasie, ja popijam tabletke lykiem wody polykAM JA PO CZYM WYPIJAM CALA SZKLANKE WODY NIE MIJA NAWET 5 SEKUND OD POLKNIECIA TABLETKI I ZAWSZE TAK ROBILAM