Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracująca czy mama

Praca czy dziecko?

Polecane posty

Gość pracująca czy mama

Dość długo starałam się o pierwszą ciążę, teraz mam dwuletniego szkraba. Bardzo też pragnę drugiego dziecka. I kiedy zaczęłam staranka....dostałam propozycję pracy! Wiem, że dziś trzeba pracę szanować, zwłaszcza, że to praca w moim zawodzie, ale jest mi tak strasznie przykro, że muszę odłożyć decyzję o dziecku na bliżej nieokreślony czas, że wcale nie moge się tą pracą cieszyć :( :( :(

Gość gosik062007
a nie mozesz zajsc w ciazy gdy pracujesz? przeciez jak bedziesz w ciazy, to nie moga Cie zwolnic

Gość popracowac jakis czas
a potem zajsc w ciaze:)

Gość tak stanowczo
wykorzystaj pracodawcę!

Gość taka tam xxxzzzyyy
a mowia ze w Polsce nie szanuje sie pracy...jak czytam taki e cos to mi rece opadaja,a potem panstwo placi na takie nieroby jak Ty

Gość do taka tam xxxzzzyyy
a pomyslalas juz o tym ze jesli wszyscy zrezygnuja z dzieci na rzecz pracy, to kto bedzie kiedys placil na ciebie jak bedziesz w wieku emetrytalnym. DZIECI SA NASZA PRZYSZLOSCIA!!!!!!!!!

Gość taka tam xxxzzzyyy
sama o to zadbam ,pracuje i szanuje prace,ale jak widze jak kobiety najpierw ida do pracy a za mies.zachodza w ciaze to szczeka opada,takie to tylko mysla jak naciagnac pracodawce i nie dziwie sie ze pracodawcy maja teraz problem ze znalezieniem zaufanych kobiet do pracy,bo pelno jest leniwych bab ktore tylko zeruja na pieniadzach od panstwa ,byle tylko narobic wiecej dzieci...zalosna jestes idz i zrob sobie dziecko....

Gość kuń
możesz zrobic tak - popracuj rok , głowy ci od tego nie urwie , a po roku zajdź w ciażę; to juz będą prawie dwa lata pracy do urodzenia dziecka; no i twój chłop moze wziac wychowawczy własciwie

ale zalozycielka topiku nie powiedziala ze pojdzie do pracy i zajdzie w ciaze. Ona ma dylemat to zaplanowala drugie dziecko oraz dostala oferte pracy - i nie wie co wybrac. Pozatym nie musisz mnie obrazac, ja tez pracuje i nie jestem maszyna do rodzenia dzicie na pelnym etacie

Gość taka tam xxxzzzyyy
w takim razie sorki,ja tez nie jestem maszyna do rodzenia dzieci,

Gość gosik062007
troche sie zagalopowaliscie. czy wedlug Was kobieta zanim zajdzie w ciaze, to powinna zwolnic sie z pracy???? pracowalam w jednym miejscu pracy przez siedem lat zanim zaszlam w ciaze. czy to znaczy, ze wykorzystalam pracodawce???? w koncu kiedys trzeba urodzic dziecko!!!! no chyba, ze wedlug was powinno sie z macierzystwem czekac az do emerytury. troche sie wam juz w glowie pomieszalo!!!!!

Gość taka tam xxxzzzyyy
sluchaj 7 lat a nic to jest roznica no nie?

oczywiscie ze nie nalezy czekac do emerytury. Jesli ktos pracuje i zajdzie w ciaze to nie ma sprawy, ale jesli ktos podejmuje prace z mysla o tym ze chce w jak najblizszym czasie zajsc w ciaze to moze powinien to miejsce zostawic innej osobie, np. po wychowawczym.

Gość gosik062007
a ty jak wpadniesz, to pewnie usuniesz ciaze, bo przeciez nie mozna wykorzystywac pracodawcy. a skad niby wiadomo, kiedy autorka topicu zamierza zajsc w ciaze, badz kiedy jej sie to uda

Gość gosik062007
po wychowawczym chyba powinno sie wrocic do swojej starej pracy-przynajmniej tak powinno byc w normalnym kraju