Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzek

jak usunąć pieprzyk????

Polecane posty

Gość Adriuuu14
Ehh ... tez bym chcial usunąc bo mam ich pelno :/ Tak samo z Piegami . . . Przez to jestem wstydliwy :( jak dziewczyna patrz sie na mnie to wstydze sie bo mysle ze chodzi jej o piegi :/ A pieprzyki mam ale za to male na klatce i na plecach :/ Poardzdzie coś . . . Proszę :/ Bo już niewytrzymuje z tymi piepeprzykami i piegami

Gość dawdos
słychajcie mam pieprzyka 5,5m kwadratowe na lewej skroni ale nie wydaje mi sioę żeby rósł czy bolał wiecie sami...i z tego powodu chcę się dowiedzieć ile kosztuje usunięcie laserowe czy coś ale nie hirurgiczne tylko te laserowe ile to kosztuje proszę o kontakt..

Gość dawdos
zapomniałem dodać czy są jakieś wcześniejsze badania przed wycienciem>?

Gość saaabinaaaa
Najlepiej usuwać laserowo... Szybko i beż żadnyh cuddowań potem...

Gość Aśśśka
ja mam pieprzyka na czubku nosa!!!!:(:( wie ktoś jak usunąć w miarę tani sposób?

Gość Kaskader
a ja mam taki sposób kupiłem sobie rodacid i nakladalem na pieprzyk po jakims czasie skóra mienknie i odchodzi ,a zarazem z niąpieprzyk. I zostaje mała blizna ,no ale chyba lepiej malutką blizne które sie kiedyś zagoi niżpieprzy?? i mam pytanie... jak to sie u chirurga wycna pieprzyki?? tzn.płaci sie coś czy jak to jest??

Gość Kaskader
Brodacid taki lek na brodawki

Gość ededop
witam, dwa dni temu miałem usuwany pieprzyk (ok3-4mm - wypukły) z twarzy, dokładnie nad górną wargą. Strasznie mnie denerwował i miałem z nim sporo problemów przy goleniu. Postanowiłem go usunąć. Wiadomo najpierw wizyta u dermatologa, który daje skierowanie do chirurga i później sam zabieg. Dostałem zaszczyk znieczulający i chirurg zrobił swoje w niespełna 5 minut. Założył szwy, za tydzień idę do zdjęcia. Po zabiegu troszkę mi się górna warga zniekształciła i napuchła, ale myślę, że trzeba poczekać żeby się wszystko ładnie zagoiło i wtedy będzie można ocenić.

Gość kiuryca
Mam pytanie może mi ktoś powie ile trzeba zapłacić za usuniecie 1 pieprzyka mnie więcej cena?Proszę o odpowiedz Dziękuje z góry

Gość pappapappap
DEAST-tez tam mam tylko po prawej, moj to jakby kulka , anjelepiej ze wsystaje i moge go "ciagnąć" :O bylam 1 raz u gina i cos mruczala o nim, zeby usunac, a potem zapomnialam spytac

Gość Gabuch
Ja miałam usuwany pieprzyk chirurgicznie (klinika chirurgii plastycznej) jakieś 4 lata temu. Miałam go na twarzy na policzku, niedaleko oka.Zmieniał swój kolor na czerwony i robił się wypukły więc musiałam go wyciąć. Szwy nosiłam przez tydzien. Do dziś mam bliznę, wcześniej byla czerwona teraz juz jest lepiej. Znajomi mówią, że niby jej nie widać, ale jest. Jak rozmawiałam z lekarzem o metodach jak się go mogę pozbyć powiedział ze najlepiej chirurgicznie. Wtedy robi się trochę większe nacięcie niż sam pieprzyk i wycina się. Wypalanie i wymrażanie nie jest w 100% bezpieczne. Bo jak coś z tego zostanie i zacznie się zmieniać to może wtedy być dopiero problem. Osobom, które mają dużo znamion tak jak ja polecam obserwację skóry. Jak zauważycie jakiekolwiek zmiany proponuję wizytę u dermatologa. Sama chodzę co rok na 'oglądanie'. Takich spraw lepiej sobie nie zaniedbać. Proszę pamiętać że trzeba sprawdzać tez skórę głowy, stopy między palcami i podeszwy, pachwiny no i twarz! Za czasów mojego wycinania była zasada że jedno znamię na rok można było sobie bezpłatnie na fundusz wciąć, kolejne kosztowało ok 300 zł.

Gość yep
Wczoraj usuwałam pieprzyk metodą wypalania, jak narazie- jestem bardzo zadowolona. :) Często pieprzyki już na pierwszy rzut oka są podręcznkikowo normalne, więc nie zawsze jest sens chirurgicznie je wycinać. Dermatolog bada pieprzyk przed usunięciem, jak zaplacicie to moze zrobic to specjalnym urządzeniem ktore na 100% potwierdzi brak komórek rakowych (lub ich obecność). Moja kolezanka miala wycinany pieprzyk, zrobiony dużo głęęębiej niz sam pieprzyk jest - powoduje duze blizny i dziury, a przy wypalaniu dermatolog tym prądem starała się wyrównać nierówności.

ukradlimikredki123 jak masz pieprzyk na twarzy to radziłabym ci udać się do zaufanego lekarza, żeby ci nie zrobił krzywdy i nie oszpecił, jeśli mieszkasz w Krakowie bądź okolicach to możesz pisać na maila do mnie ( castana@o2.pl ) to ci podam namiary na świetną lekarkę, która ci profesjonalnie usunie pieprzyk.

Gość kaśka.aaa
Czyli gdzie trzeba najpierw iśc do dermatologa po skierowanie, do internisty po skierowanie czy prosto do chirurga ???

Gość WildBitch
jak jest taki odstajacy to bedzie blizna tylko male plaskie mozna laserowo usuwac te duze trzeba chirurgiicznie , ja mialam wczoraj usuwany z pod pachy chirurgicznie :)

Gość :Angel:
Ja mam pieprzyka na twarzy i bardzo mnie szpeci ale często chodzę w miejsca publiczne pomocy !! byle zabieg był bezbolesny i skuteczny! Pieprzyk jest niby normalny , ale go nienawidzę ! Pieprzyki to mój wielki problem .

Gość gość
Angel, ja miałam to samo, aż wreszcie się zmobilizowałam, bo otworzyła się taka fajna klinika w moim mieście i stwierdziłam, że trzeba coś z tym zrobić. Usunęli mi pieprzyk falami radiowymi, zabieg praktycznie bezbolesny, efekt natychmiastowy. Nazywają się Anti Aging Clinic.

Gość gość
ja usuwałam 2 tygodnie temu pieprzyki w bytomskiej klinice Amaryllis laserem, zabieg szybki i bezbolesny, a po pieprzykach już śladu nie ma :)

Gość Kaja1918
Ja polecam elektrokoagulację, bezboleśnie, szypko i precyzyjnie. Od kilku lat zmagałam się z problemem odstajacych pieprzykòw, aż w moim zaprzyjaźnionym gabinecie pojawiła się informacja z możliwościa ich Usunięcia. Nie musiałam się specjalnie przygotowywać, a po zabiegu wykonywanym na twarzy mogłam od razu wròcić do pracy... Nie było ani śladu. Polecam, jeśli ktoś jest z Wrocławia polecam Dermamed Estetica na Traugutta