Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuuuuuu

brak jader

Polecane posty

Gość anuuuuuu

Moj facet, z ktorym jestem od niedawna , jest bezplodny, nie ma jader i b. maly wytrysk rozrzedzona sperma. Nigdy nie przypuszczalam, ze taka badz co badz anomala, nie bedzie mi przeszkadzac, ale nie przeszkadza, bo go kocham. Jest interesujacy, pewny siebie i seksowny w sposobie bycia. Nie chce za duzo go wypytywac, zeby go nie urazic, ale dreczy mnie pytanie, co to moze byc. Czy jadra mu nie zeszly w dziecinstwie, czy ma normalna produkcje testosteronu, czy moze jest na srodkach hormonalnych. Ze wzwodem i stosunkiem nie ma problemu. On kiedys wspomnial, ze to skutek zapalenia opon mozgowych przebytego w dziecinstwie. Czy kos moze posiada jakas wiedze na ten temat.

Gość roks1i
jakby nie miał jąder to wytrysku też by niemiał co za niedorzeczność!!!!

Gość anuuuuuu
powyzej to podszywacz... Ale przeciez, jesli jadra nie zstapily- tzw. wnetrostwo- to chyba moga produkowac sperme w malej ilosci, tak jak to jest u mojego faceta. Tyle, ze ta sperma jest bez plemnikow, wiec jest on bezplodny. Mnie tylko meczy, czy on majac tak malo hormonow, naprawde sie podnieca, czy jedzie na viagrze lub innych sztucznych srodkach.

Gość pjp
niby czemu jest bezpłodny??? >.<

Gość NightExpress
hm...jądra zstępuja do moszny w okresie prenatalnym, więc zapalenie opon mózgowych w dzieciństwie jest z tym nie bardzo związane... Jesli tak, było gacet powinien iść na operację (zwykle wykonuje się ją już u małych dzieci). Sperma Twojego chłopaka ma plemnieki, aczkolwiek są one nieaktywne, tzn. gruczoł krokowy może u niego nie wydzielać alkalicznej wydzieliny aktywującej plemniki (wiąże ona CO2 powstajacy przy oddychaniu plemników, jak jej nie ma, to się bidaki duszą). Twój facet może mieć tez problemy z globuliną wydzielaną przez pęcherzyki nasienne (ma ona odzywiać plemniki). Hormony i podniecenie to dwie zupełnie różne sprawy. Podniecamy się na skutek czynników zewnętrznych (dotyk, widok czegoś działajacego na nas), natomiast hormony maja funkcję czysto rozrodczą- faceci maja tylko testosteron i on jest odpowiedzialny za owłosienie, niski głos, wzrost narządów rozrodczych, wzrost masy mięśniowej.

Gość do tej pjp
bo nie ma jąder :D ot dlaczego

Gość anuuuuuu
Dzieki NightExpress za powazna odpowiedz. To by sie zgadzalo. On ma skape owlosienie lonowe, bujne na glowie, jest wysoki i bardzo chudy. Ma za to tak rzadko spotykany u facetow seksowny, niski glos i czlonka wlasciwych rozmiarow. Mysle jednak, ze ilosc testosteronu jest odpowiedzialna za poziom libido, choc wydaje sie, ze on jest bardzo zmyslowy, ale to moze jakas kompensacja psychiczna.

Gość gość
Moje dziecko ma podobny problem i nie życzę nikomu borykania się z takimi problemami ( osoby, które wstawiają niepoważne wpisy powinny się zawstydzić- to świadczy o waszej niedojrzałości) Bardzo chciałabym móc poznać takiego mężczyznę, porozmawiać...to, że moje dziecko może być bezpłodne nie stanowi problemu w końcu teraz to prawie choroba cywilizacyjna...boję sie o jego stan emocjonalny w wieku dojrzewania...jeśli przeczyta to ktoś z podobnym problemem proszę o wsparcie!

Gość aulina
Mam ten.sam problem.prosze o kontakt paulineczka143@op.pl

Gość aulina
Gosc mam nadzieje ze sie odezwiesz razem razniej czekam bo nie moge sobie poradzic z tym problemem

Gość gość
Niestety na tym forum, nie można się spodziewać sensownych odpowiedzi co widać wyżej. Jako, że temat jest dość stary postaram się wyjaśnić sprawę dla przyszłych forumowiczów, gdyby kogoś interesował ten problem. Sam wiem o czym piszę ponieważ mam jedno jądro. Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być dwie. Pierwsza z nich to wnętrostwo czyli niezstąpienie od urodzenia jądra lub obu do moszny. Drugim powodem może być rak jąder - choroba młodych mężczyzn, której podstawową formą leczenia jest orchidektomia - chirurgiczne usunięcie jądra. To drugie spotkało i mnie. Z reguły jest to jedno jądro i drugie pozostaje zdrowe, natomiast rzadko, ale zdarzają się sytuacje w których i drugie jest objęte nowotworem. Co do funkcjonowania bez jąder to dla jasności - nie tylko jądra produkuje testosteron. Zaś tylko jądra produkują spermę. Zatem popęd seksualny oraz wytrysk bez jąder jest możliwy natomiast płodność bez jądra jest niemożliwa. Znam wielu mężczyzn, którzy nie mają jądra z powodu raka, ponieważ należę do społeczności oraz poznałem kilku w trakcie leczenia. Zapewniam, że dla nas nie jest to żadną ujmą, dziękujemy jedynie najwyższym siłom, że możemy żyć, w pełni funkcjonować po tak ciężkich przejściach. Rak jąder to jeden z najlepiej leczonych raków na świecie, wyleczalność pełna sięga ponad 90% przypadków i nawet zaawansowane stadia tej nieprzyjemnej, intymnej choroby są objęte dobrym rokowaniem. Dzieje się tak z uwagi na fakt, że rak jąder jest bardzo podatny na cytostatyki - chemioterapię. Odpowiednie kombinacje i dawki skutecznie wyniszczają wszystkie obecne komórki raka jąder w postaci przerzutów. Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że jednym ludzi których dotknęła ta przypadłość był kolarz Lance Armstrong który po operacji usunięcia jądra i stosunkowo ciężkiej chemioterapii, rocznym wykluczeniu ze sportu, powrócił i zdobywał tytuły mistrzowskie. Pewnie znane są kontrowersje dotyczące dopingu tego sportowca niemniej jednak pokazuje to, że rak to nie wyrok, a już na pewno nie rak jąder - określany przez wielu lekarzy jako rak marzeń ;) Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia i wspaniałych chwil.

Gość gość
miło że chciałeś podzielić się z nami swoim doświadczeniem...kamień z serca mój syn ma dopiero 3 latka i wiem, że ta choroba to nie jest koniec Świata. Podaj kilka linków gdzie można sensowniej o tym poczytać jeśli oczywiście możesz Dziękuję :)

Gość przeazona
Gosc ktory wypowiedzial sie wyzej moze.podac mi swojego.maila.podalam.swoj ale bez.odzewu moj synek.ma.roczek.urodzil.sie bez jader. Obecnie czekamy na zabieg ktory wykluczy ze jadra sa w brzuszku lub potwierdzi.lecz lekarze tak naprawde nie daja nadzieji. Bardzo potrzebuje kogos kto ma ten.problem gdzie sobrego specjalisty szukac i wogole lepiej zawsze razem bardzo.prosze odpisz mi tutaj. Tylko Ciebie znalazlam.w tym.onternetowym.swiecie pozdrawiam

Gość gość
rjforum.pl wejdz zaloguj sie na forum tam Ci pomogą

Gość gość
ja tez nie mam jader od urodzenia nie zstapily mimo ze w wieku 6 lat miałem operacje.Mam zone mam wzwod i sperme.Jeszcze bardzo szczęśliwy w malzenstwie znalazłem kobiete która w pełni zaakceptowala mnie.Od 35 roku zycia biore testosteron regularnie co miesiąc w zastrzykach bo nie miałem do tej pory owłosienia i glos mi się nie zmienil .teraz wszystko mam już .Chciałbym mieć protezy z jader na pewno czul bym się bardziej komfortowo jednak zabieg ten nie jest refundowany a nie stać mnie na prywatny.

Gość gość
Ja tez jestem bez jader bo zostalem eykadtrowany przez moje kobitki ktore byly zazdrosne. Wyciete jaja zostawily sobie na pamiatke w plynie i chwala sie przed znajomymi babkami jakie to okazy te moje jaja. Nazywaja mnie walachem bez jaj. Moge sie spuszczac do pipki plodnym babkom bo jestem bezpieczny jako walach bez jaj

Gość gość
Brak jąder, to brak dzieci i oczywiście testeronu, tzn. męskich cech w łóżku i nie tylko.

Gość gość
A co czuje taki 'facet'?

Gość gość
z reguły nie jestem złośliwa ale temu co powyżej pisze takie pierdoły życzę podobnego problemu ze zdrowiem skoro nie ma na tyle empatii by zrozumieć zatroskane matki młodych chłopców !!!!

Gość gość nr 2
Witam zwracam sie do goscia nr 1 piszesz ze Twoj syn nie ma jader od urodzenia moj rowniez obecnie ma.2'5 roku. Moze.warto sie poznac byloby mi szczerze latwiej z tym problemem wiedzac ze jest ktos.kto mnie doskonale rozumie. Czekam na.odpowoedz

Gość gość
Ja tak jak pisałem nie mam jąder od urodzenia i jestem żonaty już 12 lat biorę testosteron w zastrzykach raz w miesiącu normalnie wspolzyje i czuję się normalnym mężczyzną .Jeżeli ktoś ma podobny problem i chciałby nawiązać kontakt jestem chętny proszę pisać zwierciadlo22@wp.pl

Gość gość_16
Witam, Przeraża mnie brak wiedzy na ten temat pisze, aby uświadomić damską część. Od roku nie mam jąder, ponieważ usunięto mi z powodu nowotworu najpierw jedno a po kilku latach drugie. Z nowotworem ma na razie spokój, ale muszę przyjmować zastrzyki z powodu testosteronu, czyli jego braku. Zapewniam was, że brak testosteronu nie wpływa na brak współżycia oraz na częstotliwość sex uprawiam normalnie a nawet z żoną śmiejemy się, że bardziej mam na to ochotę. Jedyny minus to, że wytrysk jest normalny tylko już nigdy nie będę miał dzieci ( jedyny plus nie trzeba stosować zabezpieczeń) po za tym jest ok proszę nie piszcie nie dorzecznych informacji. Pozdr.

Gość Arczi3333
Zgadzam sie z kolęga wyzej też nie mam jader od 6 lat i normalnie uprawiam sex pierw usuneli mi jednoo jadro po 8 latach drugioe spowowdowane Rakiem bałem sie że będzie słabo z sexem ale jest ok może ciut mniejsza ochota ale to zalezy jak partnerka się spisuje pozdrawiam nie dowiarków

Gość gość
Jest na zbiorniku fajna cycata laska zeby_zycie_mialo_smaczek ma nika czy cos takiego, wlasciwie to para ale ona jest sliczna i te cycki, mega podnieca jak na nia patrze to k***s sam staje, piekna kobieta, duze jedrne piersi normalnie mega, czesto wale do jej zdjec i nawet wyslalem jej jak wale i ona ma to zdjecie w swojej galerii.

Gość gość
Mój syn miał tzw.wstecznictwo czyli jąderko nie było w Mosinie ale zabieg to skorygował,to nic strasznego!

Gość gość
Czy ktoś miał podobną sytuację jak ja że w wieku 2,5 lat zachorował na ostrą białaczkę linfoblastyczną i miał nawrót w jądrze . Moi rodzice musieli podjąć decyzję by albo zablokować chorobę z którą walczyłem 9 lat ocalić moje życie (usunąć jądra) lub zostawić i walczyć narażając moje życie ale zostać tzw. kastraktem wybrali to drugie i teraz mam 15 lat i niektóre osoby naśmiewają się ze mnie i to mnie boli również boję się że nikt mnie nie zechce proszę o radę To źle że wybrałem życie niż śmierć