Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygryś

jakie opłaty pobiera Allegro od wystawienia przedmiotu na aukcji a jakie

Polecane posty

Gość tygryś

od sprzedanego?

Gość tygryś
moze pomogę>>dzięki, aloe ja jestem zielona i nie wiem ile w sumie mnie będzie kosztować ta atrakcja taki kupujący to chyba musi doliczyć jeszcze koszt przelewu, np.2,50zł i koszt przesyłki, tak?

Gość tygryś
dzięki i tak :) A samo zarejestrowanie się, jak nie robilam zadnych innych "ruchów "to też mnie kosztowało? Nie orientujesz się może? Kurka, no ile tej wiedzy czlowiek musi mieć w zyciu :o:o:o

Gość tygryś
dzięki:)...

Od sprzedającego pobiera się prowizję od każdego sprzedanego przedmiotu w wysokości 2 zł + 3% od wartości powyżej 50 zł, czyli jesli sprzedasz coś za 99 zł płacisz 2 zł + 49x3% (1,47) = 3,47 zł od każdej sprzedanej rzeczy. Jeśli wystawiasz przedmiot w zależności od jego wartości i zastosowanych opcji płacisz różnie. Za każde zdjęcie się płaci, za wystawienie, za wartość sprzedaży, za podświetlenie, pogrubienie, wyróżnienie, stronę kategorii itp. - od w zasadzie 2 zł do czasem i grubych pieniędzy (150 zł) za jedną aukcję

Gość tygryś
o rrany, to cala instrukcja...dzięki mistral 🌻

Od kupującego nie pobiera się żadnych prowizji za zakup, kupujący jest jedynie obowiązany do wartości zakupionego przedmiotu dodać koszt przesyłki, zwykle podany w aukcji. Uczulam, żeby nie bawić się aukcjami, jesli nie zamierzasz nic kupić, ponieważ to są wiążące umowy kupna-sprzedaży i jesli się wycofiesz możesz zebrać negatywa, lub nawet mogą Ci zablokowac konto, jesli \"bawisz się\" notorycznie, bez zamiaru kupna

Gość tygryś
mistral, ja planuję raczej co nieco sprzedać....

Zresztą, jak wystawiasz aukcję, na końcu dostajesz podsumowanie ile Cię to będzie kosztować, w zależności, co tam pozaznaczałaś jako \"wypas\". Jeśli uważasz, że za drogo to się cofasz i odhaczasz te rzeczy które są drogie, a uważasz że nie dadzą Ci w sumie żadnej korzyści. Jesli się rozmyślisz możesz wogóle nie kończyć (nie zaakceptowac do końca) wystawianej aukcji i nic wtedy nie potrącają. Poza tym są jakies zwroty jeśli ma się aukcję z licytacją, chyba za wystawienie, o ile ktoś zalicytuje. Na tych się nie znam, wystawiam tylko "Kup teraz" i mi nic nie zwracają :-0 :P

Jak masz jeszcze pytania albo problem z wystawieniem aukcji to od 8.00 do 15.00 jestem do Twojej dyspozycji - pisz jak w dym :D

Gość tygryś
mistral dzięki 👄

Gość tygryś
aha, jeszcze mam jedno pytanie: tzn. ponizej jakiej sumy się tak naprawdę nie oplaca czegoś wystawiać? chodzi o książki jak ktoś wie, to niech pisze, proszę:)