Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irena 30 wlkp.

Jaki samochód wybrać...pomóżcie

Polecane posty

wiesz zast sie tez gdzie bedziesz auto trzymac bo ja nie mam garazu mieszkam w centrum Poznania i sasiedzi dali juz mi popalic:( Moja auto jest strasznie charakterystyczne i trzymam je na parkingu platnym

ost moj Misiek sie scigal z jakas cupra ale Ibiza moja Astra przyznal sie.Ale mowil ze szans nie mial nasze auto ma ok 120km.On jechal 160 i nie mial szans aby ja dogonic ciekawe ile ta Ibiza jechal?

polecam audi a6, w nowej budzie, swietne autko. Tylko od razu mowie ze silnik 2.0 tdi to troche za malo jak na samochod tych rozmiarow... niby wyciaga 220 ale meczy sie przy tym troche... poza tym jesli zyjecie w miescie gdzie wiecej jest aut niz miejsc parkingowych, to odradzam. Ciezko sie zmiescic tym kolosem gdziekolwiek...

My Leonem Cuprą (z chipkiem oczywiście) wyciągaliśmy 210 na A2, ale to był już max. Miał czerwoną gałkę Seat Sport, radio Alpine\'a, twarde, trochę mało praktyczne zawieszenie, ale dobre przyspieszenie i jak już wspomniałam, bezawaryjny.

nie chodzi o to czy gozej czy latwiej, chodzi o to ze ciezko znalesc miejce... ja mieszkam w londynie...

Gość Irena 30 wlkp.
Wszyscy mi odradzaja Astre a ja własnie się na nia napaliłam i chciałam porównać własnie z Focusem. Na japończyka mnie nie stać!!! Dzięki za pomoc ale szczeże mówiąc wprowadziliście mnie w zakłopotanie

ja bym sie nie przejmowala tymi opiniami .... idz lepiej na jakies forum auto -moto ... a co do usterkowosci opli..... (wypowiedz kro) .. sama mam corse c 2002 (jestem 1 wlascicielka ,autko prosto z salonu....) i naprawde szczerze sie dziwie Twojemu bylemu ze mial takiego pecha do tych autek...a co mu sie psulo dokladnie ? :) A moze to zalezy od uzytkowania ? :classic_cool: - mam przejechane kolo 100 tys przez te 4 lata (kupowalam w listopadzie 2002) i NIC nie mialam jeszcze do naprawy .... i nic nie wymienialam oprocz wycieraczek ;) no i opon 2 razy w roku ;) no i oleju itp. Owszem ,stal w serwisie, ale to po tym jak mi jeden pan usilowal zaparkowac w bagazniku ....

Gość kupie auto
W niedalekiej przyszłości równiez zamierzam zakupic auto i równiez tej samej klasy co pani Irena.Znajomi i nietylko odradzaja mi kupna aut francuskich oraz Forda Focusa szczególnie TDci ze wzgledu na problemy z wtryskiwaczami.Rozważam zakup pomiedzy Astra,Golfem IV a najbliżej mi do japończyków,tylko który wybrać-Corolle,Honde Civic czy może Nissana Almerę? Pomózcie i mnie

Angel_81 ---> to nie on miał pecha do tych autek, tylko raczej Ty masz szczęście ;) Ople ogólnie uchodzą za dość awaryjne, tak jak i blacha z reguły dość szybko w nich koroduje - co nie znaczy, że we wszystkich. Wyjątkiem może być jedynie Astra III, która jest zrobiona całkiem porządnie, ale co się z tym modelem będzie działo po 4-5 latach użytkowania to się dopiero okaże, bo produkowana jest dopiero 2 lata (niecałe chyba). Irena 30 wlkp. ---> porównując Astrę II i Focusa I tego pierwszego można wybrać chyba tylko ze względów wizualnych (o ile komuś Opel podoba się bardziej niż Ford, ale to kwestia gustu). Technicznie Focus jest wyraźnie lepszy (zwłaszcza zawieszenie) i mniej usterkowy, więc pod tymi względami wybór jest prosty :)

kupie auto ---> ja bym brał Golfa IV ;) Wcześniej o tym aucie nie było mowy, bo autorka bierze pod uwagę tylko Astrę II, Focusa i Leona, ale z tej trójki to już Leon jest lepszy niż Astra :p

Gość e tam nic wam juz nie pomoze
OPEL UND FORD - SCHEISSEWORT TYLKO AUDI.

Podoba wam się nowy Leon lub Altea? Mój chłopak przepada za takimi kształtami, ale ja nie podzielam jego entuzjazmu. Myślę, że czy to będzie Corsa, czy Focus, czy nawet jakiś Seat, będzie OK. Najlepiej zbieraj sobie inf., przejedź się wszystkimi i sama wybierzesz.

Gość kupie auto
Golf porządny tylko troszke drogi a co z japończykami,ajk one sie maja w porównaniu z Golfem?

Audi A6 byłby bardzo dobrym wyborem. Ja osobiście mam zamiar sprawic sobie Toyote land cruiser, albo toyotę rav4 ( w większej budzie 5 drzwiową) Piekne auta.Astrę odradzam.

generalnie auta japonskie uchodza za dosc niezawodne, tylko maja slabe blachy. Jezeli chodzi o blacharke to chyba Saaby wygrywaja ta konkurencje, nawet VW i Audi nie ma tak mocnych blach. A tak z wlasnego doswiadczenia najlepiej na polskich drogach sprawdzaja sie auta terenowe z mocnym zawieszeniem.... polecam Land Rovera Discovery.

aha, jakby ktos niewiedzial: VW, Audi, Skoda, Seat naleza do grupy Volkwagena!!! I zwykla poczciwa Fabia za rozsadne pieniadze ma niemieckie silniki...

Land rovery jak najbardziej, ale z częściami zamiennymi jest ogromny problem, bo też się zastanawiałam nad discoverką, ale znajomy mi odradził. Poza tym ja jednak się zakochałam w toyocie land criuser.

z tego co pamietam wiekszy problem z czasciami mielismy do suzuki jimny niz do dicovery, ale moze to kwestia szczescia ;-) Poza tym Land Rovery sa malo awaryjne i bezpieczne! jak ktos sie zderzyl kiedys z land roveerem to wie o czym mowie! to takie male czolgi ;-)

Gość satine...
hmmm ja mam nadzieje że nie bedę musiała się z nikim zderzać :-) Fakt faktem, uwielbiam te masywne auta, one maja cos w sobie :-)

Gość a jaki japończyk najlepszy
Corolla,Almera,Civic czy Lancer?

Nie przepadam za Disco, wolę Pick upy, ale masz rację, że na nasze drogi jak znalazł. Baranek, a co byś powiedziała na Grand Vitarę? I dlaczego A6 a nie A4?

Grand Vitare planuje kupic tacie, narazie z suzuki mialam tylko Jimny, fajne male autko, moze nic specjalnego, ale ma naped na 4 kola w wersji szybkiej (np. na descz, sliska nawierzchnie) i wolnej (na wieksze gorki, trudne podjazdy - typowo terenowa opcja). Z tym ze przelacza sie na przycisk a nie jak w Discovery - wajcha, co ma swoje plusy i minusy. Moj mechanik twierdzi ze za duzo elektryki wcale nie jest dobrze, bo istnieje wiecej mozliwosci awarii, a malo jest w Polsce naprawde dobrych specow od programowania samochodow... Niestety wiekszosc japonczykow jest naszpikowana elektronika... (z reszta nowe audice niewiele im ustepuja...). Wizualnie bardziej podobaja mi sie Land Rovery niz Vitara Czemu a6? a6 to limuzyna, a4 to samochod rodzinny, kto co woli i co komu potrzebne, niedlugo przetestuje TT :-)

Ja właśnie testuję :-) Powiem ci, że tylne siedzenia nadają się tylko dla dziecka. Powinien być rejestrowany na 2 a nie 4 osoby :-) Ale autko naprawdę niezłe, jestem bardzo zadowolona, ektra wygląd, przyzwoite przyspieszenie, chociaż przez pierwsze dni czułam się w środku jak w kamera obscura, bo widocznością nie grzeszy ;-)

nawet nie wiedzialam ze go na 4 rejestruja, jak dla mnie to 2 osobowe auto... Generalnie wole wysokie auta typu Discovery, niz niskie sportowe, ale zobaczymy. zawsze to nowe doswiadczenie. A jaki ma silnik twoje TT?