Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waszym zdaniem

NAJBARDZIEJ WYKAŃCZAJĄCE STUDIA PSUCHICZNIE I FIZYCZNIE WASZYM ZDANIEM

Polecane posty

Gość ARCHITEKTURA ARCHITEKTURA
co do kosztow studiow tez sie zgadzam..na jeden projekt srednio 100 do 200 zl zalezy od ilosci planszy...zakladajac ze mam ok 5 duzych projektow z planszami semestralnie, policzcie sobie ile kasy dzie w samej sesji... najpiekniejsze studia swiata...ale i najbardziej koszmane. ja stukam ze szczecina.

Gość dropsik miętowy
farmacja bleee, na szczescie zmienilam inaczej dawno mowilabym do scian, mnostwo oglupiajacej nauki, wszystko na pamiec, nie polecam nikomu.

chlopak mojej koelzanki ze studiow studiuje medycyne...bez porownania...on spi nocami...na CIEZKIM KIERUNKU jakim ponoc jest medycyna....zalezy kto jakie ma podejscie do tych studiow...podobnie z prawem...stamtad znow ciagle imprezuja...

Gość ja tez studiuje w niemczech
i to byla dobra decyzja! tu mam na wszystko czas,na prace,nauke urlop i moje studia beda sie barzdiel liczyc niz wasze polskie! a wy muscie zakuwac a potem i tak bezrobocie! mam znajomych ,studiuja w polsce i zal mi ich! kuja cale noce,zero rozrywek ,zycia .zabawy ,ludzie przeciez mozna tez inaczej!ale nie w polsce!

Gość venla_
no wlasnie, wydatki to kolejna ciekawa historia zwiazana ze studiowaniem architektury.

a uwierz ze sa... nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia o studiowaniu tego kierunku. a moze faktycznie masz zracje....bo nie mam czterech rak do pracy, nie umiem wstrzymywać czasu, ani wydłuzac doby, nie posiadam tez nadludzkiejsily by nie spac kilku nocy z rzedu lub po 2-3 godziny na dobe... ...gdyby ktos mił takie możliwosci, niewapliwie moglby studiwac ten kierunek z 24 godzinnym usmiechem na twarzy..

dlaczego uwazasz ze nie mam pojecia, skoro widze ludzi z mojego najblizszego otoczenia, wiem ile spia, ile sie ucza... jakies pojecie mam. dlatego sie wypowiadam.

Gość ****malaria****
Kazdy wybiera takie studia jakie chce. Przeciez to jest nasz swiadomy wybór, nikt nas chyba nie zmusza? I jesli ktos idzie na medycyne, to wie co go tam czeka. Ale mysle, jak juz ktos wyzej napisał, ze najtrudniejsze sa wlasnie studia scisle. Medycyna jest trudna, jest duzo nauki, malo czasu, a trzeba w miare opanowac material, bo pozniej wykonuje sie najbardziej odpowiedzialny zawód. Prawo to zalezy jakie (od studentów prawa slyszalam, ze najgorsze jest rzymskie i wiele osób na nim poległo). Polonistyka mysle nie ejst taka zła, chociaz duzo czytania, mam jedna kolezanke na tym i nie narzeka. AWF moze wykanczac fizycznie, ale jesli ktos lubi duzo biegac i pływac :) Ja jestem na studiach humanistycznych i jestem zadowolona :) i mam takze czas dla siebie, nietylko ciagle rycie i zarywanie nocy.

Gość katiiiii
a co powiecie na germanistyke? to jak polonistyka tylko w niemieckim wydaniu

Gość german w polsce jest ciezki al
e ja np studiuje germana na bachelor w niemczech i jest luz. nie taki stres jak w polsce!!

no to super, ze masz kolezanke ktora studiuje architekture.

co do tego imprezowania na prawie - zgadzam sie w calej rozciaglosci. Bez skrupulow imprezuja Ci, ktorzy wiedza, ze wystarczy im aby zdac, niewazne na co, niewazne czy o wlasnych silach. Ze skrupulami imprezuje np ja (max raz w tygodniu - to jak nie ma nic \"palacego\" do roboty) - skrupuly polegaja na tym, ze nie ma zadnego odsypiania:) Najgorsze na prawie? Chyba mimo wszystko nie rzym a finanse... w tamtym roku u mnie na wydziale w normalnym terminie zdalo 5 osob na... 250:o Jak widze ustawe o finansach publ. to plakac mi sie chce... teraz tez plakac mi sie chce... w czasie sesji moglabym nie wychodzic spod koca. Bo ja musze wszystko spokojnie, swoim tempem, no i przede wszystkim to co naprawde wazne i przydatne...

do ARCHITEKTURA ARCHITEKTURA moj rekord to 76h bez snu.. non stop na nogach.. nawet minutki snu.. :D postanowilam sie polozyc w momencie , kiedy zorientowalam sie, ze rysuje drzewka na ulicy ( parca z urbany ) :D

kurde po co wy sie licytujecie kto ma gorsze studia:O ja sie ciesze ze mimo tego ze ludzie mowia ze farmacja jest ciezkim kierunkiem, ja spie normalnie, mam zcas na przjemnosci itd. to wszytsko zalezy od czlowieka, ile czasu mu potrzeba na przyswajanie materialu itd. to wszystko jest sprawa indywidualjna!!!

no mam jutro exam z chemii właśnie próbuje zrozumieć reakcję z ninhydryną (cokolwiek to jest) :P a tak poza tym to już mam wszystko zaliczone nawet gława i szyja na 3 :D a jak na farmacji (wiem jak jest ciężko bo mam mamę farmaceutkę ale ona też nie zarywała nocy)

o powiem ci ze tez nie wiem co to ta nin...cos tam:P ja mam w piatek matme:O no ale nie mam nadzieii na zaliczenie, akurat z matmy jestem noga straszna:P gratuluje ...glowa i szyja na 3, no no:D

Nahtrudniejsze są studia bez powołania, takie wybrane z braku laku, albo że ktoś kazał, albo że modne, albo że koleżanka ... Znam osobę, która studiuje medycyne, ale wcale nie widać żeby się męczyła, bo jak twierdzi to jej powołanie, jej pasja, po prostu uczenie sie tego materiału traktuje jako normalną rzecz a nie jak katusze na studencie. Ja uważam że mój kierunek jest łatwy (zarządzanie gastronomią i hotelarstwem i turystyką) bo od liceum mnie interesuje gastronomia i hotelarstwo, a ze mikroekonomia, prawo w turystyce czy historia gospodarcza są trudne i wymagają przyjaźni z książką ... no trudno, ale tego chciałam i jestem zadowolona :) A takie negocjowanie kto ma się trudniej, gorzej, kto mniej śpi średnio mnie przekonuje, bo każdy ma inne predyspozycje do nauki. Ja potrafię się uczyć w pracy (pracuję w restauracji przez weekendy) albo w autobusie, ale są tacy którzy muszą mieć cisze, swój pokój. w każdym razie powodzenia, drodzy studenci :D nie wiem jak u Was, ale mi sie dzisiaj skończyła sesja, ostatni egzamin :D

Gość do architektura
Nic trudnego,jeżeli oczywiscie ma sie trochę polotu:),coś o tym wiem.Ja uwazam,ze konstrukcje budowlane na politechnice,to jeden z najtrudniejszych kierunków.

manganian VII potasu - masz na myśli to że na zarządzanie cisną tłumy i trzeba być idiotą żeby sie pakować w to co wszyscy i siedzieć na bezrobociu? Niedawno usłyszałam taką opinię, więc nie wiem co masz na myśli ... Bo same studia nie są takie trudne choć rachunkowość i statystyka dały mi w kość :P

a ja jestem na medycynie i chyba nie jest aż tak tragicznie .... cóż zresztą wiedziałam na co się porywam :D teraz czeka mnie egzamin z biofizyki ;( a co do tematu: najbardziej wykańczające studia? - te które cię nie interesują :)