Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świetna ewelinka

jaka porada z forum zaszkodziła wam?

Polecane posty

Gość świetna ewelinka

osoby którym porady forumowe zaszkodziły. są takie? mi zaszkodził glico a. miałam drobniusie dziurki po trądziku, chciałam się ich pozbyć. Smarowałam glico. po 2 tygodniach zrobiły mi się ogromniaste pryszcze. teraz po 4 miesiącach pozostały mi po nich paskudne przebarwienia. bez makijażu nie wyjdę na ulicę. gdybym tu nie zajrzała i nie skusiła się na czyjąś super poradę nie miałabym tego.

Gość świetna ewelinka
a stosowałam preparat zgodnie z zaleceniami:((((

Gość mi ta osławiona oliwka hipp
zniszczyła cerę, zaczęły mi wyskakiwać jakieś niespodzianki, chociaż wcześniej nie miałam z tym problemu.

Gość świetna ewelinka
piszcie dalej. nie chcę nic złego na temam forum mówić. to nie tak. chcę tylko abyśmy zdały sobię sprawę że to co jest dobre dla kogoś nie musi być takie same dla nas. Podajcie przykłady

Gość mi zaszkodziło stosowanie
oliwki HIPP na twarz, tonik do twarzy Ziaji, Zachwalane na DT lakiery MF zniszczyły mi paznokcie:o, jedwab do włosów akurat do włosów okazłą sie beznadziejny. Reszty rad nie słuacham, np. dotyczących zdrowai, bo juz pewnie dawno bym umarła, na szczęście az tak głupia i naiwna nie jestem🖐️

Gość yewelery
a mi wiele rad pomogło, dowiedzialam sie rzeczy o ktorych nie wiedzialam a sa naprawde rewelacyjnie proste i dają efekty, jedyne czego bym nie zrobiła z co radzono na tym forum to włozenie sobie ząbka czosnku do pochwy przy infekcji,.... ale trzeba mieć też odrobinę zdrowego rozsadku.

No przede wszystkim zdrowy rozsądek trzeba mieć i odrobinę pomyśleć zanim się coś zrobi. Co do takich rzeczy jak oliwka hipp, czy każdy inny kosmetyk - reakcje są indywidualne i nie sposób stwierdzić, że np. ktoś kogoś zapcha, uczuli itd Oczywiście można po składzie wnioskować, że np kosmetyk w którym alkohol denat. jest w składzie na wysokim miejscu - będzie raczej niewypałem dla skóry suchej itd. No ale do tego mamy głowy, żeby pomyśleć przed zastosowaniem wszystkiego co nam w ręce wpadnie, bo komuś innemu służy. Każda z nas jest inna i trzeba o tym pamiętać.

Gość buniaaaaaaaa
mi zadna jak dotąd rada nie zaszkodziła stosowąłam sie do wielu rad i efekty były bardzo dobre ;)

Gość miss strawberry
hmm... maść cynkowa. podobno suoer wysuszająca niespodzianki ale dla mnie za bardzo je wysuszała. strasznie nieciekawie wyglądałam po tym. już nie używam nie rozumiem także tego szleństwa z olejem rycynowym na rzęsy. u mnie kompletnie żadnych efektów to nie dało.

Gość czincia
maska , cynamon ,imbir i kawa , nie polecam , swedzaca wysypa ,nie moglam spac- na celulit

Gość katiiii
dlaczego piszecie ze jedwab do wlosow to beznadzieja? wlasnie mi oplecila fryzjerka i chcialam kupic,nie warto?

Gość a ja nierozumiemm hmm
osob ktore maja jakies watpliwosci co do olejku rycynowego :) przeciez to oczywiste ze olejek rycynowy jest zbawienny dla zniszczonych i kruchych rzes i brwi bo je wzmacnia.Oczywscie wiadome jest tez to ze cudow nie ma ! i jesli ktos decyduje sie na tego typu rzeczy to niestety musi byc cierpliwy. Takim osobom polecam baze-odzywke do rzes Guerlaina za 114 zl :)

Gość peszek in love
jezeli chodzi jedwab do wlosow biosilk --->polecam ale kupiony orginalny w salonie a nie z allegro :( kosztuje o polowe taniej ale jest rozcienczony niewiadomo z czym:/ i nie daje efektu

Gość czincia
no wlasnie ,jak z tym olejkiem ? niby pomaga na rzesy , ale w jaki sposob ? moje naturalne sa krotkie , ale nie zniszczone od tuszu, czy olejek sprawi , ze mi urosna ? stosuje juz 3 tyg.i nie widze roznicy, czy mam stosowac dalej ? czy sobie tac spokoj, bo i tak nie zdziala cuda ?

bo niestety jak sie chce czegos dowiedziec w sferze dbania o zdrowie, to nalezy siegnac po wiedze naukowa, ktora jest w ksiazkach a nawet i na necie, a nie jakies domorosle metody. bo nawet, jak cos niby pomoze, to na dluzszy etap moze zaszkodzic (np. silnie wysuszajace preparaty do tlustej cery, ktore niszcza i uczulaja skore, itd.)

Gość do czinci
nie zaprzestawaj stosowania olejku naprawdę pomaga! ja efekty zauważyłam po ponad miesiącu stosowania. Po dwóch tyg byłam bliska zrezygnoiwania ze stosowania ale powiedzialam sobie ze chociaz raz cos do konca zrobię i się udało. Rzęsy miałam zniszczone po tuszi teraz są odbudowane używam olejku od listopada

Gość trarara
ale olejek nie przedłuza rzes:) On sparwi ze bedziesz miała ładniejsze, zdrowsze rzesy, a nie ze urosna Ci o centymetr:) Jesli masz ciemne rzęsy, ale końcówki rozjasnione przez stosowanie tuszy, to Ci je przyciemni i moga się wydawać dłuższe, ale nic więcej...natury nie oszukasz

Gość ciocia Petronela
mi tu radzono ze na zaparcia pomaga sex analny i dalam sie namowic no i pomoglo tylko troche a w sumie nie lubie tej formy wspolzycia :-o

jedwab do włosów jest super, przynajmniej dla mnie... ale nie spodziewajny sie od razu efektów, ja uzywam pół roku na moje zniszczone włsoy i widze dopiero teraz poprawe ... do niektórych spraw trzeba cierpliwości, pozdr.

Nie trzeba brac wszystkich porad do serca i ze w 100%pomoga.Nalezy byc swiadoma,ze tu pisza ludzie ,ktorzy nie koniecznie chca pomagac,ale wrecz szkodza!Nie wiem jaki maja w tym cel?!Czytajac porady nieraz sie usmialam ale sa dziewczyny,ktore w to wierza.Najlepsza porada jest porada lekarska-a tu lekarzy...chyba nie ma. Nie mozna winic kogos za to ,ze jemu cos pomoglo,a nam nie.Kazdy organizm jest inny. Uwazam ze ten temat moze kogos bardzo dotknac.

Gość ja kupuje jedwab zawsze
w salonie fryzjerskim, za 10zł mała buteleczka ... dupa. Dla mnie to jakiś nabłyszczczacz, a nie odżywka, bo jak się umyje włosy, to nie ma żadnego efektu! Nawet po stosowaniu przez kilka miesięcy nic nie daje,. Tylko nabłyszczał włosy, jak się go nałoży. ALe też bardziej się po nim prztłuszczają i sa takie "klapnięte":O Nie lubie go. A wiele sobie po nim obiecywałam, bo mam bardzo dużo kręconych włosów. Ale się nie sprawdza. I w dodatku i tak musiałam pod niego używać różne odżywki, bo jak nałóże sam jedwab, to nie ma mowy o rozczesaniu włosów:O Czyli tak jak mówię- zwykły nabłyszczacz,...

Gość ja kupuje jedwab zawsze
Aha, w moim przypadku równiez babcina maseczka z żółtka, oliwy i cytryny okazała się niewypałem.... Po nałożeniu na włosy z tego żółtka, chociaz był rozmącone dokładnie, zrobiły się takie farfocle:O i w ogóle wqłosy były dziwne. Ale jak zaczęłam to zmywać- masakra! Chyba z pół godziny motałam się z tym, zeby domyć jakies farfocle z żółtka we włosach:O Po prostu rozpacz. A jak już mi sie udało to zmyć w cholerę, to się okazało, że mam po tej "maseczce" tak wysuszone o odtłuszczone włosy, ze nie mogłam w nie wbic grzebienia😭 Po prostu to był taki koszmar, że mimo, ze minęłó już 1,5 roku nadal to pamuiętam:o I już nie używam takich metod. Moze mam za dużo włosów i za bardzo pokręconych. Musze używac jakicś odżywek z poślizgiem, inaczej- klęska.

Pewno próbowałaś zmyć zbyt ciepłą wodą i dlatego porobiły się farfocle, bo żółtko się ścięło. I włosy miałaś przesuszone i odtłuszczone właśnie dlatego, że długo to zmywałaś i pewnie robiłaś to drastycznie i musiałaś dać dużo szamponu, więc to nic dziwnego, że włosy się zniszczyły... Jakoś na mnie i na większość dziewczyn ta odżywka bardzo dobrze działa...

waniliowy_budyn \"ŻADNA porada dotycząca zdrowia, szczególnie gdy chodzi o wykwity skórne, problemy natury intymnej, nie zastąpi wizyty u lekarza!!!\" Mi lekarze buzie doprowadzili do takiego stanu ze nie moglam myc wodą ani mydlem.Byla czerwona jakbym ja sobie wsadzila na patelnie.. wiec pewnie sie domyslasz ze nie mam zaufania do lekarzy.To ze teraz wygladam jak czlowiek, zawdzieczam ksiazce Górnickiej , czyli domowym sposobom , a nie \"fachowym\" :) Nie probowalam wszystkich porad ktore sa tu prezentowane - jesli juz to takie ktore moga mi pomoc np na wysuszona buzie (maseczki naturalne). Czytalam o cynamonowej.. Maseczke z zoltka przerabialam i nie bylo zle:) Ssam olej, smaruje rzesy olejkiem rycynowym.

Gość fiiiiiiiitttttttt
mi zaszkodziła ta śmietana z cynamonem na twarz:(

Gość czosnyk
mysle ze czosnek w pipie to zly pomysl :O

mi pomogła rada na temat ćwiczeń pt aerobiczna 6 weidera ;) ;) po 12 dniach 2,5 kg mniej i ponad 2 cm w obwodzie brzucha zniknęły ;) ;) ;)

sorki :D myslałam, że to mam pisac co pomogło hehhe :D nic mi nie zaszkodziło bo nie czytam tych wszystkich rad na kosmetycznym :D