Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola monia.

jak obliczyc podatek za internet

Polecane posty

Gość lola monia.

mam pytanie jak place w kablowce 99 za internet to ile dostane zwrotu za 7,5 miesiaca za mc 22 % to 17,85?bo napisane jest ze mona nawet odzyskac 760 zl?nie rozumiem tego i jeszcez jedno jak kupilam komputer na uzytek wlasny to tez moge sobie go odliczyc od podatku?bardzo prosze o odpowiedz

Gość lola monia.
uppppppp

Podliczasz ile zapłaciłaś za neta (z VATem) i sume wpisujesz do załącznika PIT-O w pole nr 19 (jeśli odlicza podatnik) lub w pole nr 20 (jeśli odlicza małżonek), ale kwota nie może być wyższa niż 760 zł. Realnie zwróci Ci się z tego 19 %, czyli jeśli wykorzystasz całe 760 zł, to dostaniesz zwrotu 144,40 zł :)

No chyba, że przekroczyłaś progi, to dostaniesz więcej. Jeśli przekroczyłaś pierwszy próg, to dostaniesz 30 % zwrotu, jeśli przekroczyłaś drugi próg, to 40 % ;)

Gość lola monia.
nie jestem panna ale co to te progi sa i co za zakup komputera nie odlicze?

Gość lola monia.
wielbiciel 70B dziekuje ci bardzo ale chyba naprawde jestem prawdziwa blondynka:p bo nic nie jarze wiec jeszcze raz moze ty mi wyliczysz dokladny zwrot jak wyliczysz z tego co ci podam wiec od polowy maja mam internet place 99 zl miesiecznie wiec wychodzi do konca grudnia ze 7,5 mca laczna kwota za ktora zaplacilam to 724 zl wiec te progi juz mnie nie dotycza tak?ile wyniesie ten zwrot? i jeszcze jedno czy moge sobie odliczyc podatek za to ze kupilam komputer na wlasny uzytek?pozdrawiam👄

Czyli do PIT-O wpisujesz w pole nr 19 (lub pole nr 20, jeśli rozliczasz się z mężem, a w PIT występujesz jako małżonek) sumę 724 zł. Jeśli Twój dochód za rok 2006 był niższy niż 37.024 zł, to dostaniesz z tego tytułu zwrot w wys. 137,56 zł. Komputera odliczyć nie można, ta ulga skończyła się dawno temu.

Gość lola monia.
dzieki myslalam ze wiecej bedzie :p pozdrawiam i dziekuje bardzo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!