Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa36

co na przeczyszczenie

Polecane posty

Gość jestem bez nicku
Miałam tak ostatnio :/ zaczęłam pić herbatę z Fantazji na trawienie ... i wzięłam Regulax (jest na bazie suszonych śliwek i innych naturalnych, ale nie ziołowych komponentów). Na następny dzień wszystko okej.. ale ja już się tak męczę od miesiąca. 3-4 dni przerwy - leki - wc - i znowu parę dni przerwy :O mam dość ..

Gość ewa36
soliewo co masz na mysli-rzewex chyba juz nie zadziala od wczoraj

Gość ewa36
cos silnego-o copytac w aptece

Gość zjedz 2 roztopione swieczki
, białe a nie kolorowe, za 5 minut wypij 2 litry zsiadłego mleka, po 15 minutach zjedz 20 jabłek z ogryzkami a za 10 minut arbuza(1,5kg) ze skórą i pestkami.Na koniec wypij 3 szklanki oliwy z oliwek. Powodzenia!

Gość ewa36
dzieki za poczucie chumoru ale mnie nie jest wesolo

Gość ewa36
bylam w aptece p.magister sprzedala mi X-Prep -powiedziala zeby uzyc tylko raz (syropek) co wiecie na temat

Gość ewa36
jest tam ktos

w aptekach jest cos takiego ja SÓL GORZKA, bardzo dobry srodek, na przeczyszczenie, mi zalecila go dietetyczka, bo nic innego mi nie pomagało typu tabletki, herbatki itp ale ostrzegam zarezerwuj sobie dzien wolny, bo to strasznei czysci ;P I bierze sie to tak wieczorem w szklance cieplej wody rozpuszcza sie plaska łyzke tej soli i wypija sie, a rano sa rezultaty, dodam jeszcze, ze smakowo jest obrzydliwe i radze wypic duszkiem :P

a teraz doczytalam, ze kos tam cos o soku z cytrusow pisal, ale powiem ta, ze mi nie polecala dietetyczka owocow, bo wytwarzaja jakies kwasy i to moze tez powodowac zaparcia lecz zastapienie ich zupami warzywnymi i pokarmami bogatymi w blonnik i raczej nei razila pic wiecej niz jedna herbatke dziennie, bo duza ich ilosc odwadnia organizm, radzila pic głownie wode niegazowana

Gość ewa36
kamila886 nie wiesz cos n/tX-prep nie wiem co to jest ale pisze zeby wypic po poludniu

Gość ewa36
co to morze byc 10dni zaparca bez zmiany diety brak reakcji na rzewex 4 tab-nie stosuje diety rano brzuch mnie bolal alenjc

Gość ewa36
pic to teraz

Gość ewa36
biore ten X-prep-troche sie boje-w aptece powiedzala ze to naprawde silne

Gość selinna
x-prep miałam przepisany przed urografia . Podobno skuteczny ale dla mnie za drogi. Pani z apteki dała mi syropek za 5 zł. Działanie takie samo. Skutkuje po kilku godzinach.

Gość bazarowa paris hilton
podobno jest w aptece specjalna czekolada rpzeczyszczająca, próbował ktos?

Gość ewa36
w smaku przyjemne jakby sok sliwkowy na moja wage powinnam wypic buteleczke-1/5 zostawilam-co dalej

Gość ewa36
pytalam w aptece ,podobno juz nie robia pamietam z dziecinstwa mama mi je dawala (jak dobrze pamietam to bardziej cukierki czekoladowe) morze znowu to robia

Gość ewa36
co do czekolady -wie ktos cos-czekolada raczej odwrotnie

Wiesz co zdaje mi się że przde wszystkim nie jesz normalnie skoro tak \"zapychają\" ci się jelita. Najlepszym sposobem na brak zaparć jest nie zajadanie ich. Kiedy widzisz że nie wypróżniłaś się jednego dni to przegłodź się troszkę. Nie zjedz śniadania od razu po wstaniu tylko po np. 2 godzinach i coś na prawde lekkiego. Nie podjadaj między posiłkami. Miałam podobną sytuację co ty kiedy najadłam się korzkiej czekolady, cała tabliczke na raz i co bym na przeczszczenie nie zjadła to w zderzeniu z tą czekolada która przecież polecana jest na rozwolnienia przegrywało bo nie było w stanie tak zbitego kału rozluźnić. Powtórze jeszcze raz najlepsze jest przegłodzenie. Organizm nie nadąza przerabiać. To tak jak z maszynka do mięsa jak naładujesz za dużo to wyjdzie ci bokiem a przez dziurki w sitku nic ;)

Gość ewa36
bullshit-co do czekolady to tak na marginesie (jesli dobrze pamietam to byly przeczyszczajace moj problem jest inny-przeczytaj wstecz

ewa przeczytaj dobrze mój post. Podałam ci tylko przykład po czym ja miałam zaparcie kilkudniowe. Umiem czytać, ty chyba nie do końca!

Gość ewa36
mam 36 latek nigdy sie nie glodzilam diety terz nie nie urzywam srodkow na przeczyszczenie mysle ze teraz to przypadkowe zatwardzenie

Gość ja polecam NORMOSAN
to dość mocne ziółka (w aptece ok.4 zł)

Gość ewa36
wzelam X-prep jak nie podziala to jutro do lekarza na razie nic morze wie ktos na temat tego specyfiku

dobre na przemiane materii sa otreby np pszenne.jedzcie 4 lyzki np z jogurtem lub z jablkiem tartym codziennie.

Gość o kuzwa
a ja mamwlasnie problemy po otrebach itp:/ jak jem normalne zarcie to spoko jest

Gość lewatywa
a moze zrob lewatywę? W aptece mozna zdaje się kupić zestaw bez recepty

Gość ewa36
poczekam do jutra na ten X-prep co za duzo to niezdrowo

Gość ewa36
to podobno sie stosuje przed badaniami (silne) u mnie po ok 2 h 0 reakcji