Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurozna na maxa

Ilu ludzi tyle najlepszych sposobów na trązik a żaden nie skuteczny

Polecane posty

Gość wkurozna na maxa

Każy z was pisze o códownych metodach walki z trądzikiem i myslę,ze w więkrzości sato pomysły przeczytane w gazetach,nie wypróbowane...Ja już próbowałam wszystkiego i nic:(:(

Gość mucia
o czym konkretnie mówisz? wiadomo ,że nie ma cud- metody na trądzik

Gość wkurozna na maxa
a czy w ogółe jakaś jest???????

Gość mucia
dermatolog, odpowiednia pielęgnacja i czas

Gość Werra NOVA
Jedynie co można zaproponować , to wizytę u dobrego dermatologa. A pożniej wizyty, tez w sprawdzonym profesjonalnym gabinecie kosmetycznym. Czy to całkowicie wyleczy, nie wiem, bo zależy to od nasilenia trądziku, ale na pewno będzie lepiej. Jeżeli problem z trądzikiem jest poważniejszy to wiadomo, że trzeba potraktowac sprawe kompleksowo. Najważniejsze to nie zaniedbać sprawy, i nie eksperymentowac na sobie, bo cera ooszaleje z nadmiaru wrazaen, i odwdzięczy nam sie wysypem pryszczy. J a u siebie widze poprawę. Ale nie zakładam tu topikow o cudownym środku, bo czegoś takiego nie ma. To co mnie pomogło to pompgło mojej skórze, i to tez nie z dnia na dzień. W każdym razie tak jak na siebie patrzę, to może juz wiosna będe mogłą pokazac buzie bez zadnych kamuflujących mazideł.

Gość wkurzaj sie do zmadrzenia..
wazna konsekwencja, upor, cierpliwosc, pryszcze to "zanieczyszczenia duchowe "...

Gość wkurozna na maxa
ale ci zazdroszcze:(*:(teżbym tak chciała,to mówisz od czego zacząć?Do dermatologa musze iść bez makijarzu?:(

Gość MAM LATEK 20
TEZ PRZEZ KILKA LADNYCH LAT WALCZYLAM Z TRADZIKIEM,NIC NIE POMAGALO,ZADNE TONIKI ITO-WRECZ PRZECIWNIE OD NAJROZNIEJSZYCH TONIKOW JESZCZE BARDZIEJ SIE POGARSZALO,ALE WSZYSTKI DO MOMENTU AZ MOJA MAMA NIE POLECILA MI PRZEMYWAC POPROSTU TWARZ NAJZWYKLEJSZYM SPIRYTUSEM SALICYLOWYM.:)I CO...CERA SIE POPRAWILA;)MNIEJ SIE PRZETLUSZCZA,PRYSZCZE ZNIKLY,TZN WYSKAKUJA,ALE JUZ TYLKO CZASAMI I TO POJEDYNCZE EGZEMPLARZE:pI KOSZTY MNIEJSZE,BO BUTELECZKA KOSZTUEJ W APTECE NIECALE 2 ZL A STARCZA NA PRZEMYWANIE RANO I WIECZOREM-ORAZ CZASAMI W CIAGU DNIA PRZEZ OK 2-3 TYGODNIE;):)JESTEM BARDZO ZADOWOLONA:)BUZIA LADNIE WYGLADA,NIE JEST ZNISZCZONA TAK JAK PO TYCH MOICH EKSPERYMENTACH ROZNYCH...I POMOCY DERMATOLOGA...JAK I LEKOW...//NO,ALE JAK WIADOMO...NA KAZDEGO DZIALA CO INNEGO.POZDRAWIAM

Gość Werra NOVA
Ja poszłam zamalowana, i to dosc dobrze, przez co nie byłam traktowana pooważnie, bo niby jakie tam ja mam te problemy. Ale p[okazałam dekolt i plecy, mowiłam , ze n atwarzy jest podobnie , no i sie leczę. W sumie byłam u 3 dermatologow. I wiesz, były poprawy pogorszenia, ale sie nie daje.

Gość jo jasne spirytem na twarz
ale metoda!

Gość Werra NOVA
twarz, wuysusysz tylko skórę, zrobi się skorupa, a pryszcze i tak będa wyskakiwały.Ewentualnie mozna to stosowac konkretnie na pryszcz.

Gość Werra NOVA
Uciełam część wypowiedzi, chodziło mi o to, że nie polecałąbym spirytusu na całą twarz.

Gość MAM LATEK 20
-->TAK WLASNIE...SPIRYTUSEM...TJ Z APTEKI A NIE Z INNYCH ZRODEL.NAWET PANIE Z APTEKI POWIEDZIALY,ZE SIE NADAJE...W KONCU TEN SPIRYTUS JEST DO PRZEMYWANIA ZAKAZEN,RAN ITP...

Gość ale on na maxa wysusza
co powoduje wieksze wydzielanie sebum a to powoduje syfy i zaskorniki ciolku jeden! pomysl! taka cere trzeba nawilzac a jak juz lekko wysuszyc to nie SPIRYTEM!!!!

Gość MAM LATEK 20
A PRYSZCZE JEST TO PEWWIEN RODZAJ ZAKAZENIA...POD SKORA ROI SIE ROPA...W MOMENCIE PRZEMYCIA SPIRYTUSEM WNIKA ON POD SKORA-KONKRETNIE DO PRYSZA WNETRZA I ODKAZA...LIKWIDUJE

Gość MAM LATEK 20
CIOLKIEM NIE JESTEM...MI POMAGA...SPIRYTUS WLASNIE NADAJE SIE DO BARDZO TLUSTEJ SKORY,A NIE NAPISALAM,ZE NIE STOSUJE KREMOW NA TWARZ POZA SPIRYTUSEM...

Gość Werra NOVA
Będę się upierać, że jednak nie na całą twarz, podobnie jak zdziwiona jestem, ze stosuje sie go n a rany!?I widzisz wkurzona ageneralnie właśnie słuchania takich rad Ci nie polecam, bo zrobisz sobie tylko krzywdę. Powiedz, jak bardzo masz nasilony trądzik?.

Gość MAM LATEK 20
ZRESZTA SZKODA Z WAMI DYSKUTOWAC...NIBY TO FORUM JEST DO DZIELENIA SIE OPINIAMI...ZE KAZDY MOZE SWOBOIDNIE DODAC SWOJA WYPOWIEDZ,ZDANIE...PODIZELIC SIE DOSWIADCZENIEM...TAKIE JEST MOJE,WIEC PISZE...PRZECIEZ NIE WCSKAM NIKOMU SPIRYTUSU SALICYLOWEGO NA PRYSZCZE,...MI POMOGL I TYLE...MAM LADNA BUZIE...

Gość Werra NOVA
Niszczy przy okazji warstwe lipidową naskórka, ktora ma chronic normalnie skóre przed czynnikami zewnętrznymi. A wysuszana skóra broni się wydzielajać coraz więcej łoju, zamknięte koło. absolutnie nie polecam. Jak ktoś ma grubą bardzo tłusta skórę, to mozn ato stosowac ewentualnie na dekolt , plecy, nigdy n a całą twarz!

Gość To ze stresu
Probowalas a) kuracji z rozgotowanej cebuli ? b) afirmacji ? c) odstresowania sie i psychoterapii ?? Czesto ludzie z chorobami skornymi maja problemy ale ze soba, z rodzina , zle kontakty z rodzicami jakies problemy , szkola.Smaruja sobie twarze ,niszcza , wypalaja bo dermatolog kazal a tak naprawde robi na ludziach testy i czeka jak zadziala nastepne paskudztwo. Jesli nie masz juz nic do stracenia to zacznij sie modlic :d

Gość afirmacja a co to
jest? napisz cos wiecej o swocih metodach bo mnie zaciekawilas! widze ze cos wiesz :)pomoz

Gość Ajatak
wiekszosc rad jest na podstawie wlasnych doswiadczen, a nie na podstawie tekstu wyczytanego w gazecie - zapominasz, ze - KAZDA SKORA REAGUJE NIECO INACZEJ - to co jednemu pomaga nie musi pomagac drugiemu najwazniejsze to: wizyta u dermatologa, ginekologa, endokrynologa i kosmetyczki, ktorzy profesjonalnie zdiagnozuja rodzaj tradziku, przyczyne itd.

Gość wkurozna na maxa
właśnie,co to takiego?

Gość Werra NOVA
A módlcie sie i afirmujcie, ale nie lekceważcie leczenia i pielęgnacji. Co do jednegoo sie zgadzam. Stress, bardzo pogarsza tradzi, tylko jak sie nie denerowac i wyluzowac jak twarz przypomina pizzę.

Gość Werra NOVA
W zasadzie to dermatolog, jak ma problemy z ustaleniem przyczyny , lub podejrzewa hormony , powinien dac skierowanie do ginekologa, czy jeszcze lepiej endokrynologa. Tylko u nas bardzo często to wygląda tak, ze ginekolog, zerknie na buzie, i bez żadnych badan przepisze Diane.W zasadzie to moze byc jeszcze sprawa alergii,tez trzeba o tym pamiętać.

Zgadzam się z tematem. Ja osobiście uważam że nie należy z niczym przesadzać bo wtedy nawet najlepsze lekarstwa czy kosmetyki szkodzą. Na cerę z problemami n ajlepsze jest systematyczne głębokie oczyszczanie, nawilżanie(koniecznie) i oczywiście stosowanie w racjonalnych dawkach jakichs specyfików wysuszxających. Ale nie wolno przy tym zapominać o nawilżaniu, gdyż inaczej skóra się wysuszy i zacznie produkować jeszcze więcej łoju a to pogorszy sprawę. Do tego żadnych kremów natłuszczających bo zatykają pory!!!!!!

Gość IZOTEK.
Wszystko A roaccutane bralyscie ?

Gość wkurozna na maxa
a to tableki krem czy co?napisz cos więcej. Jak sądzicie czy po spłukanie z twarzy maseczki z drożdzy powinnam cosjeszcze użyć??????????

Gość Werra NOVA
Napisz najpierw wkurzona, jaki jest ten twój trądzik, chodzi o nasilenie. Bo wiele nieporozumien bierze sie stąd, ze kazdy odbiera i rozumie to schorzenie inaczej. Sa dziewczyny dla których 2 pryszcze przed okresem to trądzik, stąd myślę tyle nieporozumien dotyczących leczenia.

Gość Ajatak
Odmiany trądziku W zależności od przewagi poszczególnych rodzajów wykwitów, używa się rozmaitych określeń choroby: trądzik grudkowy, krostkowy lub ropowiczy. Ponadto klinicznie trądzik dzieli się na następujące odmiany: * Trądzik młodzieńczy (acne juvenilis) zwykle słabo nasilony z przewagą zaskórników i grudek, w większości przypadków ustępuje samoistnie po kilku latach trwania. * Trądzik ropowiczy (acne phlegmonosa) - poza wykwitami typowymi dla odmiany młodzieńczej, występują torbiele ropne, które goją się z pozostawieniem wciągniętych i nierównych blizn. * Trądzik skupiony (acne conglobata) charakteryzuje się występowaniem głębokich nacieków i torbieli ropnych oraz bardzo dużych zaskórników, goi się z pozostawieniem nierównych, mostkowatych i przerosłych blizn. Odmiana ta występuje praktycznie tylko u mężczyzn, może zajmować nie tylko twarz, plecy i klatkę piersiową, ale także pachy, pachwiny i pośladki. * Trądzik bliznowcowy (acne keloidea) cechuje tworzenie się bliznowców po ustępujących wykwitach trądzikowych, często towarzyszy odmianie ropowiczej i skupionej, najbardziej charakterystycznym miejscem jej występowania jest okolica karku. Skłonność do trądziku jest uwarunkowana genetycznie. Rzadsze odmiany * Trądzik martwiczy - występuje na skórze głowy, w postaci tej wykwity trądzikowe ulegają martwicy i goją się z pozostawieniem wciągniętej blizny. * Trądzik z objawami ogólnymi o ciężkim przebiegu - dotyczy wyłącznie młodych mężczyzn, zmiany skórne są takie jak w trądziku ropowiczym lub skupionym, lecz towarzyszą im objawy ogólne (gorączka, bóle stawowe) oraz odchylenia w badaniach dodatkowych w postaci podwyższonego OB i poziomu białych ciałek krwi. * Trądzik zawodowy - wywołany może być przez chlor, oleje, dziegcie. * Trądzik polekowy - wywołany przez hormony nadnerczy lub leki wydzielane przez gruczoły łojowe. * Trądzik kosmetyczny - wywołany przez pudry i róże zatykające ujścia gruczołów potowych i łojowych, ma postać głównie zaskórników i prosaków. * Trądzik niemowlęcy - jest związany ze stosowaniem olejów mineralnych do pielęgnacji i ma postać grudek, krost, a nawet torbieli ropnych, rzadko występują zaskórniki.