Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttttttttttttt

czy badania hormonów pomogą wybrać tabletki?

Polecane posty

Gość tttttttttttttt

no właśnie. idę sobie do lekarza, on zleca badania hormonów i na podstawie wyników dobiera tabletki anty... zakładamy że lekarz jest kompetentny... czy to oznacza, że: -nie będzie negatywnych skutków ubocznych? -będzie mniej negatywnych skuków ubocznych? -nic nie znaczy? jak to jest?czy gdyby te kobiety, które skarża się na jakieś dolegliwości potabsowe miały robione -przed- badania, to nie miałyby takich problemów? podzielcie się proszę doświadczeniami

Gość meheret
z tego co wiem to lekarze nie chca nawet patrzyć na te badania. mnie nawet zaden nie skierował i nie znam nikogo kogo by skierowali na takie badania zeby dobierać tabletki.... moze u prywatnych lekarzy jest lepiej

ja jestem u prywatnego i nikt mnie nie skierowal na badania na hormony. nawet o tym nie wspomniala... a ufam jej kompetencji

a moj ginekolog pierwsze co zrobił przed wypisaniem recepty to wlasnie badania na poziom hormonow w wynikach zobaczył, co mam w normie, czego za malo a czego za duzo i dobral odpowiednie tabletki efekt końcowy -- zero skutkow ubocznych przez 2 lata zazywania nie wiem moze to akurat przypadek ale ja sądze, że te badania pomogly;) a Wy może macie niekompetentnych ginekologow skoro wam takich badan nie zlecaja ??:P

mozliwe ze i tak jest... ale wydaje mi sie, ze gdyby badania poz. hormonow byly potrzebne, to lekarze by je zlecali w wiekszej ilosci niz teraz.. moja nawet nie wspomniala.. zadna moja kolezanka ie mowila mi o takich badanaich..a z reszta. jak checsz autorko topicu to soboie zrob. nie zaszkofdza:) teoria: z tym brakiem skutkow ubocznych moglas miec takie szzecie jak z nie tyciem:)

Nelke ---> możliwe, ze to było szczęście ale ja mimo wszystko uważam, że lekarze powinni takie badania zlecać a nie wciskać 90 % dziewczyn Yasmin tylko dlatego, że jest teraz modny a prawie każdy ginekolog ma podpisaną umowe z firmą farmaceutyczną, która go produkuje i każda wypisana recepta na Yasmin to dla takiego lekarza dodatkowe pieniądze :P :P :D :D

Gość meheret
do teoria no ja tak właśnie miałam za pierwszym razem. Zmieniłam lekarza jak pomimo ze miała skutki uboczne to strasznie sie wkurzył ze chce inne tabletki. badania hormonalne powinny być ale lekarzom sie nie chce wypisywać skierowań. U mnie dopiero 3 z kolei lekarz pomyslał o czymś takim jak badanie piersi .

Meheret --> no takich niestety mamy lekarzy :O ja chodze teraz do 4 z kolei ginekologa i jak tylko mu powiedzialam, że chcę brac tabletki to pierwsze co zrobil to wypisal skierowania na WSZYSTKIE mozliwe badania i nie wypisal mi na chybil trafil tak jak pozostali lekarze (daje recepte na 2 opakowania a jak sie cos bedzie dzialo to pani przyjdzie i zmienimy - standardowy tekst ginekologow) tylko dopiero jak zobaczyl wyniki to dobral najodpowiedniejsze i najtansze (bo go o to prosilam :D )

Gość llllltttttt
?