Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuska222

Kobietki w ciazy ? Do jakiego lekarza chodzicie ? Panstwowego czy prywatnie ?

Polecane posty

Gość anuska222

Prosze o dop bo to dla mnie bardzo wazne :)

Gość Milena1978
ja prywatnie - a dlaczego dla Ciebie to takie wazne do jakiego lekarza chodza inne kobiety?

Gość anuska222
a czy panstwowy ginekolog jest rownie dobry jak prywatny ? czy od razu wybrac sie do prywatnego...

Gość Milena1978
nie ma reguly... jezeli nie masz zdania na temat konkretnego lekarza kieruj sie opinia znajomych, a fakt czy przyjmuje prywatnie czy panstwowa jest sprawa drugorzedna, nie zwracaj na to uwagi. Napisz moze skad jestes i byc moze ktoras z nas Ci doradzi konkretnego lekarza.

Gość zdzichu wiertara
Ja chodze panstwowo bo nie stac mnie na prywatnego. Moim zdaniem lepiej iść prywatnie. Lekarz poświeci ci wiecej czasu, jeśli o cos spytasz to normalnie ci odpowie i chyba usg masz częsciej. Sama nie wiem bo nigdy nie chodzilam prywatnie do ginekologa ale chyba tak jest? Za to państwowo lekarz poswieca chyba troche za mało czasu. Zbada, wpisze do karty co trzeba i nic wiecej, zadnych porad itd. Przynajmniej tak jest w przypadku mojego gina.

Gość anuska222
dzieki dziewczyny za pomoc 🌻

jestem w 18 tygodniu ciąśży i chodze do 2 lekarzy, a własciwie przez pewne komplikacje to do 4 ale mam nadzieje że wszystko sie dobrze ułoży i znów bedzie 2 do państwowego lekarza chodze za namowa teściowej, która go zna (pracuje w szpitalu, on też) i twierdzi że dobry z niego specjalista. Ja tam sie nie znam, dla mnie jest zbyt małomówny, ale nie o to przecież chodzi. Chodze do niego z tej prostej przyczyny,że pracuje w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić, a z doświadczenie koleżanek wiem, ze to ważne do drugioiego lekarza, prywatnie, chodze hm, na konsultacje, tym bardziej ze w szpitalu nie zrobia mi usg, a prywatnie tak. troche to kosztuje, ale nie tak bardzo dużo. I tak sobie chodze na zmianę :) raz do jednego raz do drugiego. Przynajmniej mam potwierdzenie od 2 lekarzy,że to co mówi pierwszy jest zgodne z prawdą, bo różnie bywa z tymi lekarzami...

Gość zdzichu wiertara
łyżeczka, a obydwaj wpisuja sie do karty ciązy? czy tylko jeden?

Gość kocica_17tc
w przypadku mojego państw. było to samo co u Wiertary :O same suche fakty, nic dodatkowo, wizyta trwala 15 minut, a po niej przychodziły mi najczarniejsze wizje bo lekarka zamiast od razu wyjaśniać pewne kwestie, tylko mnie o nich informowała, że miały zajście, ale nie co dalej, czy groźne, jakie moze być natępstwo tego. Teraz chodzę prywatnie, i nie ma pytania, na kóre moja nowa pani dr by mi nie odpowiedziała, nie straszy, również informuje ale od razu tłumaczy co i jak, na co uważać i czym sobie pomóc a czym nie zaszkodzić. Usg akurat ona nie posiada, trochę dobrze a trochę źle, bo ja bym chciała mojego maluszka co mies. zobaczyć, ale co tam, mogę je zrobić również gdzie indziej (przychodnia), choć jest to dodatkowy koszt.

Gość zdzichu wiertara
ja mam zamiar isc chociaz raz na usg prywatnie. Napewno mi wiecej powie niz panstwowy lekarz. A i wybiore sie tam gdzie moge dostac zdj z usg :D Panstwowo przypadaja 3 usg na ciąze :O

Gość Merighold
A po co wiecej USG niz 3 jak ciaza przebiega bez astrzezen? Pierwsze USG robi sie by potwierdzic ciaze i ustalic jej wiek, drugie ok. 20 tc. sprawdza sie jak rozwinely sie narzady dziecka, kregoslup itp. oraz mozna stwierdzic plec i ostatnie przed porodem i tyle. Normalnie jesli czuje sie ruchy dziecka, rosnie ono prawidlowo, lekarz moze to stwierdzic i bez USG,nie ma potrzeby wyrzucac pieniedzy na comiesieczne badanie. Oczywiscie w prywatnych gabinetach, gdzie placi slone sumy beda robic USG i codziennie, jesli ktos sobie tego zazyczy. Tyle, ze wcale nie chodzi tu o troske o Wasze maluchy, ale o kase.

Ja chodzę tylko i wyłącznie prywanie gdyż po rozmowach z koleżankami które chodzą państwowo to nie ma sensu tam się fatygowac gdyż traktują pacientę jak intruza,żadnych badań nie można się dorośić i wszystko jest robione po łebkac.Ale to tak jest u mnie.Znam też mnustwo lekarzy którzy mają prywatne gabinety i są doniczego. Naprawdę nierozumiem po co chodzicie naraz do tylu lekarzy.Nielepiej chodzić do jednego do którego ma się zaufanie?