Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pępuszek

Kolczyk w pepku.....

Polecane posty

Gość pępuszek

Czy przkłuwanie boli,jak wygląda zabieg,czy mozna pistoletem? Mam kolczyk w chrzastce robiony pistoletem,czy to boli bardziej?

Mi kosmetyczka robiła to taką grubą igłą. Narysowała sobie kropki gdzie ma być dziurka, potem złapała skórę i powoli przebiła igłą (bolało trochę). Igła miała w środku dziurę i przez tą dziurę przeprowadziła żyłkę, wyjęła igłę i po żyłce włożyła kolczyk. Zakleiła i do domu.

nie powinno sie robic niczego pistoletem oprocz standardowych uszu.a co do bolu-no ciezko zeby nie bolalo.

Gość pępuszek
przebicie pistoletem chrzastki mnie nie bolalo,dopiero po kilku godzinach. a czy jak sie wyjmie kolczyk to zostaje blizna?

NIE WOLNO PISTOLETEM!!! Jezu, radzę Ci dobrze - poczytaj trochę o tym, co masz zamiar sobie zrobić, a nie leć na żywioł! Po pierwsze - pistoletem to tępa końcówka kolczyka rozrywa tkanki, w dodatku kolczyk który jest wkładany do pistoletu jest identyczny jak wkrętka do ucha - składa się z części ze sztangą i ze zwyczajnego zakręcadła, tymczasem kolczyk do pępka to kuleczka i specjalnie wygięty tytan! : http://www.eliza.pl//images/Img-020-copy.jpg Stąd też niech cię ręka boska broni od przekłuwania pistoletem :/. Zabieg polega na tym - wybierasz się do studia piercingu (nie polecam kosmetyczek), tam piercer kładzie cię na plecach i dezynfekuje miejsce nakłucia. Igłą (DŁUGĄ IGŁĄ! Żadnym pistoletem!! Jak się do Ciebie zbliży z pistoletem to uciekaj!), zaznacza miejsce nakłucia i chwyta fałdkę skóry w specjalne szczypce (jeżeli poczujesz ból podczas chwytania skóry, także zgłosć to przekłuwającemu. To nie powinno się zdarzyć!), po czym przekłuwa. Potem już tylko wkłada specjalny kolczyk z tytanu, tuż po nakłuciu, w dowolnym wzorze który sobie wybierasz. Pępek najczęściej przemywa się roztworem soli fizjologicznej. Zobacz jak to wygląda: www.youtube.com

Gość pozniej bedziesz
miala mega blizne... a zreszta kolczyki w pepku to juz niemodne :O

Myślę że mała blizna zostanie. Zdarza mi się wyjąć kolczyk bo mama nie może na niego patrzeć np. jak jesteśmy razem nad wodą i widzę że ta dziurka jest spora (jestem szczuplutka więc nic mi na brzuchu nie wisi i widać dziurkę). Więc pewnie blizna zostanie niestety.

Gość pępuszek
to nie jest kwestia tego czy modne czy nie,ja po prostu lubie kolczyki :D U mnie w miescie jest kosmetyczka ktora przebija pepek ale nie wiem czy pistoletem czy igla. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi,moze za niedlugo bede szczesliwa posiadaczka pieknego kolca w pepku :D :P

Gość pępuszek
aaa mam jeszcze jedno pytanie,ile kosztuje?

To zależy czy masz swój kolczyk czy tam kupujesz. Ceny wahają się od 20 zł domowej produkcji (czyli koszt gazików Leko, kolczyka i igły) aż do 180 w profesjonalnym studio z tytanowym kolczykiem.

Gość pępuszek
:D mam! boli troszke,mniej wiecej podobnie jak przy chrzastce