Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Baja77

MOCZENIE NOCNE U DZIECKA

Polecane posty

Go艣膰 Baja77

MOCZENIE NOCNE U DZIECKA-czy ktoras spotkala sie z tym problemem?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marta1965
Tak. Syn 1992 r , c贸rka 1997 oboje r贸wnocze艣nie przestali si臋 moczy膰 latem 2006r. Dodam 偶e moczyli si臋 od urodzenia to jest utrapienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _An_nA
ja mam mlodsza siostre... moczy sie juz 19 rak swojego zycie.. od malego, jak byla mlodsza oczywiscie zdarzalo sie to co noc.. teraz jets to rzadsze.. ale jednak do tej pory sie jej to zdarza. Lekarze mowia ze moze byc to spowodowane stresem, jakas tralma.. ktora zostala wywolana u dziecka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e to co艣
z psychik膮? Moze ma jakie艣 problemy? Ile ma lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Ja mam synka 1997.Byl okres kiedy sie nie moczyl a w wieku 3,5 ten problem sie zaczal.Kiedy mial ok 5 lat zaczelismy go leczyc. Bylismy u roznych lekarzy,bral rozne leki czasami sa okresy noc suchych,a pozniej problem wraca.Czy Twoje dzieci byly leczone?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Ja bylam rowniez u psychologa,ktory nie zauwazyl problemow psychicznych.Ostatnie wnioski z leczenia to to,ze ma zbyt maly pecherz i zbyt maly ciezar wlasciwy moczu,ale wszystkie leki,ktore bral,byly wlasnie na to a problem pozostal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Syna poddawa艂wm r贸偶nym lekom , zabiegom i wszystko na nic. Z dziecka bardzo szczup艂ego na dzie艅 dzisiejszy po lekach ma 73 kg 14 lat, natomiast c贸rk臋 nie podda艂am zadnemu leczeniu poniewa偶 nie chcia艂am aby by艂a gruba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Do marta 1965-moj syn bral-imipramine,ditropan a terz driptane i minirin.Tez musze go kontrolowac z jedzeniem,bo ma apetyt.Czy syn bral tez te leki?Czy lekarze mowili czym to jest spowodowane?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Syn urodzi艂 si臋 okr臋cony p臋powin膮 , niedotleniony, Apgar 5. Do 6 lat dziecko powinno praesta膰 si臋 moczy膰. Kiedy syn nie przesta艂 uda艂am si臋 najpierw do psychiatry dzieci臋cego p贸偶niej urologa bra艂 Adiuretin donosowo ,Imipramine tabletki nic nie pomaga艂o USG, cystografia i inne badania nic nie wykaza艂y.Po drodze by艂 kr臋ga偶 masa偶ysta bioenergoterapeuta i nic.Pr贸bowa艂am wysadza膰 w nocy i tak by艂 mokry. To 偶e by艂 wysadzany nie pami臋ta艂-mocny sen. Nawet Kupi艂am dok艂adn膮 wag臋 kuchenn膮 i wa偶y艂am pieluch臋 z nocy.Pojemno艣膰 by艂a przera偶aj膮ca. Od drugiej klasy szk.podst.ma opini臋 dyslektyka .Na wycieczki nie je藕dzi艂 bo wiadomo .Odwa偶y艂si臋 dopiero w kl.5 i pojecha艂 na 5 dni ze strachu nie zrobi艂. nie wspomnia艂am o EEG g艂owy te偶 mia艂 robione ale brak opisu specjalisty po wydruku widaq膰 偶e nie ciekawe. Na wiosn臋 2006 dzieci dosta艂y nowe tapczany p贸藕niej przysz艂o lato i jako艣 si臋 sko艅czy艂o.Dodam 偶e moczy艂y si臋 co noc. Radz臋 zaprowadzi膰 zeszyt i wpisywa膰 suche i mokre dni to pomaga lekarzom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Baja bra艂 te wszystkie kt贸re,wymieni艂a艣 tak odrazu nie mog艂am przypomnie膰 sobie nazw.Najpierw przepisywa艂 urolog z poznania, p贸偶niej by艂y kasy chorych i nie mog艂am je藕d藕i膰 do poznania (100)km i nie nasz rejon. Dalej pani psycholog opukiwa艂a go m艂otkiem co dwa m-ce i przepisywa艂a leki na ko艅cu nie wiedzia艂a co da膰 bo ju偶 wszystko pr贸bowa艂a. Po tych trzynastu latach dosz艂am do wniosku 偶e je偶eli dziecko ma sprawdzone 偶e uk艂ad moczowy jest w porz膮dku i tyle lek贸w bra艂 i nic to ja bym odstawi艂a wszystko . Moje dziecko potych lekach wygl膮da jak oty艂a kaleka.Jest ruchliwym dzieckiem itak przyty艂. Nigdy nie kara艂am ani nie wy艣miewa艂am dziecka 偶e si臋 moczy tylko utrzynywa艂am 偶e na pewno sie to kiedy艣 sko艅czy. Jak dziecko by艂o wi臋ksze i pieluchy by艂y za ma艂e to kupywa艂am najta艅sze do 25kg i zak艂ada艂y pod majtki tzn.nie zapina艂y tylko przyciska艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Baja 偶aden z lekarzy nie wypowiedzia艂 si臋 czy to by艂o spowodowane.Kupi艂am nawet materac gorczycowy GORBIO i nic. a c贸rka Apgar 10 i te偶 to samo.Szukali艣my z m臋偶em nawet po rodzinie czy kto艣 si臋 nie moczy艂 ale nie.C贸rka isyn s膮 do siebie podobni i bardzo emocjonalnie zwi膮zani. Dodam 偶e mam jeszcze jednego syna 1991r i on od 12 m-cy 偶ycia nigdy si臋 nie za艂atwi艂 w 艂贸偶ko. Ale do nich charakterem i wygl膮dem nie pasuje.Jak by艣 chcia艂a tak osobi艣cie pogada膰 to e-mail volvo777@poczta.onet.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Bardzo dziekuje marcie 1965 za tak szczegolowy opis.Moj syn,kiedy byl wysadzany w nocy,tez nic nie pamieta.Rowniez on musia zrezygnowac z szkolnej wycieczki na 5 dni.Teraz spi w specjalnych pieluchach,ktore miesiecznie kosztuja 100 zl,a minirin 202 zl>dodac do tego 36 zl za driptane-robi sie spory koszt.Ja tez nigdy nie karalam go ani nie wysmiewalam z tego powodu.Cystografia wykazala zmniejszona pojemnosc pecherza i niby trzeba go tylko powiekszyc,a robi sie to farmakologicznie.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 probowalyscie motoda
paradoxu? wiem,ze metoda jest drastyczna,ale pomaga. -w zadnym wypadku nie podawac dziecim herbatek ani napoi moczopednych do godziny 15 - dzieci od pieciu lat powinny po "mokrej" nocy same zmieniac posciel by zobaczyc efekty - czesto zapraszac do domu na noc jakies zaufane dziecko( np. kuzyna czy kuzynke) by dziecko wyuczylo u siebie uczucie krepacji - w dni wolne kazac dziecku chodzic w ciagu dnia w przemoczonej bieliznie nocnej (!!!) - starac sie robic to wszystko w sposon naturalny i samozrozumialy by nie budzic dodatkowego stresu u dziecka - psychologia, terapia zabawa itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 probowalyscie motoda
poprawka - od godziny 15

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Baja czy twoje dziecko bie偶e te dwa leki na raz bo wydaje mi si臋 偶e tak nie mo偶na. Musisz poprosi膰 lekarza aby wypisa艂 lek z grupy jako moczenie przewlek艂e one s膮 ta艅sze chyba na rycza艂t.Ale mo偶e teraz si臋 pozmienia艂o. teraz najta艅sze pieluchy s膮 za 0.80gr ja takie kupywa艂am jeszcze mam dwie na pami膮tke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Ta metoda jest rzeczywiscie drastyczna.We wszystkich dostepnych mi materialach zalecano takie zachowanie,by dziecko nie czulo sie winne i upokorzone.Czy ktos wyprobowal ta metode?Chyba byloby mi bardzo trudno zastosowac ja wobec mojego syna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _An_nA
moja mama kiedys sprobowala zastosowac ta metoda....... :// i nie wyszlo to na dobre,siostra sie wstydzila.. itp. wywolalo to u niej zachowania!! w zadnym wypadku tego nie stosujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Do marta 1965 moj syn bierze oba leki jednoscesnie.Ponoc minirin jest platny ryczltem ale przy innych chorobach i zaden lekarz nie chce mi dac tej tanszej recepty.Teraz szykujemy sie do wyjazdu na feria ale chetnie odezwe sie do Ciebie po powrocie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baja77
Ja teraz sie wylaczam,ale jutro po pracy sprawdze czy moze ktos sie tu pojawi.Dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta1965
Chodzenie 13 latka w mokrych rzeczach o nie .Jak by艂y ma艂e to latem spa艂y pod kocem i na prze艣cierad艂ach z foli膮 i codziennie pra艂am. Od 7 m-cy ch艂opiec nie moczy si臋.A zanim przesta艂 przez 1.5 roku odstawi艂am sama leki u lekarza udawa艂am 偶e bie偶e a wcale ich nie wykupywa艂am. Robi艂am to w porozumieniu z dzieckiem.Natomiast zmniejszanie ilo艣ci picia przed snem u mnie nie wypali艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 suchyporanek
Niestety w tym wypadku nie leczenie w porozumieniu z dzieckiem mo偶e zaszkodzi膰. Dziecko zawsze wybierze nie branie lek贸w, ale nie wiemy czy zdaje sobie z tego spraw臋 jakie moga by膰 skutki. Rodzi膰 powinien. Jesli moczenie nocne by艂o by wynikiem innej choroby odczekanie mog艂oby pogorszy膰. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Udost臋pnij ten post