Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez pisze prace

cytaty - musze argumentowac dlaczego?

Polecane posty

Gość tez pisze prace

czy jezeli korzystam z dosc duzego cytatu, musze go zaargumentowac dlaczego az tyle?

Gość i jeszcze ja poprosze
zrob tylko przypis z jakiej to ksiazku po co argumentowac.

Gość tez pisze prace
ok dzieki, zawsze robie tzw stopki ( nie wiem jak sie to po polsku nazywa. ale troche sie boje,ze przedobrzylam. ale akurat ten cytat bardzo odzwierciedla moje hipotezy opisu problemu.

Gość i jeszcze ja poprosze
tzn jesli chodzi o mojego bylego promotora to chcial jak najwiecej przypisów tazke sie nei martw tym

Gość ambiwalentna
jeżeli chodzi o przypisy to musi ich być dużo, praca magisterska nie jest przecież doktoratem, nie wykładasz, nie bronisz własnych myśli, jest to raczej kompilacja. Jeżeli chodzi o cytaty-stosuje si e do nich pepit, nie wiem jaki ten Twój duży, ale nie przesadzaj, część zacytuj, a część przeradaguj i oznacz przypisem

Gość tez pisze prace
to jeszcze nie ejst magisterka tylko dokumentacja projektu praktycznego. na mojej uczelni taki projekt musial zrobic kazdy student i porownywalnie z polska uczelnia ma znaczenie jakby pracy licencjackiej. niestety jest wazniejszy od pracy dyplomowej,gdyz ocena za projekt( praktyczny,dokumentacja,prezentacja-czyli obrona) jest liczony na ocene dyplomowa w 30 %. a sama dyplomowa tylko w 10.

Gość ambiwalentna
istnieją pewne standardy jeżeli chodzi o pisanie prac, z przypisami jest tak, jak pisałam powyżej, nie za dobrze to wygląda, jeżeli cytat jest aż na całą stronę-bo nie wiem jak wielki jest ten Twój

Gość tez pisze prace
gdzies na pol strony. niestety babka (promotorka jest niezbyt zdecydowana jesli chodzi o jej wymagania. ja sama nie chce jej zabardzo truc dupy,gdyz i tak jestem spozniona z terminem oddania pracy. u nas kazdy ma inny sposob i nie za bardzi jest sie kogo poradzic. nie daj boze masz calkiem inaczej to od razu kwituja cie mina pod tytulem :" He"??