Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyrka poznańska

wydłużajaca się miesiączka

Polecane posty

Gość Pyrka poznańska

Gość Tak z 10 kg
A ile Ci się wydłuża? Jak ponad 10 dni to idź do gina. Czasami może to być objawem słabej krzepliwości krwi, jak w moim przypadku, ale wcześnij musisz wykluczyć inne choroby narządów rodnych.

Gość Pyrka poznańska
mam pytanko,mam 26 lat i zazwyczaj moja miesiaczka trwa 5 dni, ale teraz ojest inaczej, mam okres juz 7 dzien i nie wiem co sie dzieje, 2 tygodnie temu bylam u ginekologai wszystko ok (na wyniki cytologii czekam) ale zdziwiona jestem dlaczego mam tak dlugo okres,boli mnie troche podbrzusze, nie wiem co mam zrobic???moze ktos doradzić?? bo sie przestraszylam:(

Gość wściekłaaa
Ja mialam miesiaczke przez 3 miesiace z kilkudniowymi przerwami (tak 2-3 dni przerwy) ,poszlam do ginekologa i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku ,nie wiadomo dlaczego tak mi sie okres rozregulowal :O przepisala mi tabletki anty i od tej pory wszystko jest ok

Gość Pyrka poznańska
to mnie troche uspokoilas...poprostu straszna panikara ze mnie i dlatego sie ptzestraszylam...chyba tabletki to bedzie dobre rozwiazanie wkoncu latka leca:) dzieki

Gość wściekłaaa
pyrka ... ja tez jestem panikara ;) nie martw sie jesli mialas robione badanie i usg i wszystko jest dobrze to na pewno jest dobrze tylko cos sie rozregulowalo w naszych organizmach ;) jak zaczniesz brac tabletki to wszystko bedzie ok :) nie martw sie :) pozdrawiam

Gość Pyrka poznańska
trzeba sie zdystansowac:)

Gość kuala lumpur
nie bierz aspiryny! to rozciencza krew do kr5wotoku wlacznie,

Gość znam osobę
u której przedłużająca się miesiączka była wynikiem raka - tarczycy - a ginekologicznie wszystko było ok

Gość zubverek
tabsy to tylko srodek dorazny i sprawy nie zalatwia. Przeciez nie bedziecie brac ich przez 20 czy 30 lat. Nie wystarczy zrobic badania kilku hormonow plciowych czy usg. Tarczyca czy przysadka tez moze rozregulowac cykl. Takie krwawienia moga byc spowodowane polipami czy miesniakami, ktorych usg nie wykrylo. Sama przez to przeszlam- 1 usg czysto, 2 usg kilka tygodni pozniej 2 miesniaki, 3 usg po 2 tygodniach- wiele drobnych miesniakow. Krwawienia moga tez byc o dziwo z powodu jakiejs alergii na leki. Tak bylo w przypadku mojej mamy- koszmarne krwotoki w czasie miesiaczek i anemia z powodu zaaplikowanego leku. dziewczyny nalezy odzywiac sie racjonalnie, zazywac magnez, kwas foliowy, cynk czy zelazo,zeby uchronic sie przed anemia. Pozdrawiam

ja w tamtym tygodniu bylam z 16 letnia cora u gina...bo tez miala takie miesiaczki ...potrafily sie ciagnac przez 3 tygodnie...zrobili usg( z ktorym byly problemy bo dziewica i nie miala wypelnionego pecherza)i okazalo sie ze ma cysty na obu jajnikach ...lekarka przepisala antybiotyk na 7 dni i tabletki anty....powtorne usg w 4 dniu okresu ...mam nadzieje ze bedzie ok ..

Gość ....finka
CHOROBY KOBIECE ---porady

Gość a czemu jak
"latka leca" to sie powinno brac tabsy? Ja nie biore i nie zamierzam.

Ponawiam temat, od jakiegoś czasu moje miesiaczki sa dłuższe niż zwykle, wogóle cały cykl jakis dziwny, plamienia w środku cyklu. Przebadana ginekologicznie jest i wszystko ok, zastanawiam sie czy możliwe są miesniaki lub polipy których nie widac na usg?