Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blanka147

Ratunku moje skórzane buty może ktoś wie...

Polecane posty

moje ulubione zimowe skórzane buty w dzisiejszym dniu uległy całkowitemu przemoczeniu i na dodatek są w soli całe mokre dodam że w środku mam prawdziwy korzuszek nie były tanie i zależy mi na tym aby je uratować. Doradcie może macie jakieś sposoby?

Gość sól delikatnie zmyć

Gość sól delikatnie zmyć
napchac gazet do środka i jak nasiąkną sukcesywnie wymieniac , suszyć z daleka od źródeł ciepła ba jak postawisz przy kaloryferze to może popękac na wierzchu

dzieki no to juz do kitu bo ja je wymyłam wodą i mydłą a brdziej ich się zmoczyć nie dało.Gazet napchałam ale martwie sie ze ta woda i żelem do mycia to im zaszkodziłam bardziej? A jak ta sól nie zejdzie

właśnie gdzieś wyczytałam na necie że podobno mlekiem sie je przemywa? zna ktoś taki sposób? A apropo tych gazet to ta woda wsiakł w ta skóre i ten korzuszek w środku jest suchy tylko skóra przemoczona to te gazety tez sie sprawdza

Gość przede wszystkim
wydaje mi sie, ze sa jakies preparaty do usuwania soli

Dzięki za rady a co ta woda z octem ma za zadanie zrobić nie gniewaj sie ze pytam ale czasami sobie tu kudzie jajka robia a ja uwielbiam te buty gazetami wypchałam i stoją w przedpokoju z dala od kaloryfera. Ale skóra jest bardzo mokra a na watke ta wode z octem?