Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga-26-lat

sprawdz czy znasz dobrze jezy polski

Polecane posty

Gość aga-26-lat
jezyk polski:))

Gość małgooooniaaa
o w morde!

po pierwsze-fajny test po drugie juz kiedyś był po trzecie b11/11 :D

Gość ja 2 bledy

Gość norweskie przesilenie
Wszystkie odpowiedzi miałam poprawne. :) Aż sama się dziwię :):)

Gość Kłamiecie jak alkocholicy

Gość kolektywna
Utrata zdolności chodzenia Twoja odpowiedź : "asumpt", poprawna : "abazja" - błąd Niedbanie o własny wygląd, o własne wygody Twoja odpowiedź : "abnegacja" - dobrze Wyraźnie określone życzenie, postulat Twoja odpowiedź : "delikt", poprawna : "dezyderat" - błąd Entuzjazm, zapał, szał Twoja odpowiedź : "frenezja" - dobrze Bezczelne oszustwo, łgarstwo, tupet, arogancja Twoja odpowiedź : "abominacja", poprawna : "hucpa" - błąd Wielka obfitość, mnogość, zbytek, nadmiar Twoja odpowiedź : "profuzja" - dobrze Wydzielanie moczu Twoja odpowiedź : "diureza" - dobrze Zaopatrywanie w artykuly pierwszej potrzeby Twoja odpowiedź : "fraternizacja", poprawna : "aprowizacja" - błąd Wielka radość, hałaśliwa zabawa Twoja odpowiedź : "jubel" - dobrze Zbyt swobodne, lekceważące zachowanie się Twoja odpowiedź : "dezynwoltura" - dobrze Brak woli, niemożność podjęcia decyzji Twoja odpowiedź : "ataksja", poprawna : "abulia" - błąd Podsumowanie : Ilość udzielonych odpowiedzi : 11 poprawnych : 6 błędnych : 5 ale jazda......ide poczytac slownik

Gość knurzyca
5/11

Gość od lat na obczyznie
Utrata zdolności chodzenia Twoja odpowiedź : "abazja" - dobrze Niedbanie o własny wygląd, o własne wygody Twoja odpowiedź : "abnegacja" - dobrze Wyraźnie określone życzenie, postulat Twoja odpowiedź : "dezyderat" - dobrze Entuzjazm, zapał, szał Twoja odpowiedź : "frenezja" - dobrze Bezczelne oszustwo, łgarstwo, tupet, arogancja Twoja odpowiedź : "hucpa" - dobrze Wielka obfitość, mnogość, zbytek, nadmiar Twoja odpowiedź : "profuzja" - dobrze Wydzielanie moczu Twoja odpowiedź : "diureza" - dobrze Zaopatrywanie w artykuly pierwszej potrzeby Twoja odpowiedź : "aprowizacja" - dobrze Wielka radość, hałaśliwa zabawa Twoja odpowiedź : "jubel" - dobrze Zbyt swobodne, lekceważące zachowanie się Twoja odpowiedź : "dezynwoltura" - dobrze Brak woli, niemożność podjęcia decyzji Twoja odpowiedź : "abulia" - dobrze Ciesze sie z wyniku testu bo mimo statusu emigranta i dwupanstwowca moge poszczycic sie znajomoscia mowy ojczystej w poprawnej co najmniej formie.

ja Polka - 1 poprawnie moj maz Wloch - 7 pprawnie powiedzial ze duzo wyrazow jest pochodzenia lacinskiego stad jemu poszlo lepiej

5/11 ale co to ma niby z językiem polskim wspólnego to ja nie wiem ? :P :P używacie chociaż jednego z tych słów na codzień ?? :D bo ja nie bardzo :D pozatym mi to też bardziej na łacinę zalatuję więc to pewnie słowa zapożyczone więc nie można powiedzieć, że polskie :D :D :D

Gość aga-26-lat
:))

yes, yes, yes, nawet nie strzelałam a mam poprawnie 7 na 11! no czuję się dumna ;DDD # Utrata zdolności chodzenia Twoja odpowiedź : \"abazja\" - dobrze # Niedbanie o własny wygląd, o własne wygody Twoja odpowiedź : \"abnegacja\" - dobrze # Wyraźnie określone życzenie, postulat Twoja odpowiedź : \"dezyderat\" - dobrze # Entuzjazm, zapał, szał Twoja odpowiedź : \"asumpt\", poprawna : \"frenezja\" - błąd # Bezczelne oszustwo, łgarstwo, tupet, arogancja Twoja odpowiedź : \"hucpa\" - dobrze # Wielka obfitość, mnogość, zbytek, nadmiar Twoja odpowiedź : \"dezynwoltura\", poprawna : \"profuzja\" - błąd # Wydzielanie moczu Twoja odpowiedź : \"diaforeza\", poprawna : \"diureza\" - błąd # Zaopatrywanie w artykuly pierwszej potrzeby Twoja odpowiedź : \"aprowizacja\" - dobrze # Wielka radość, hałaśliwa zabawa Twoja odpowiedź : \"jubel\" - dobrze # Zbyt swobodne, lekceważące zachowanie się Twoja odpowiedź : \"dezynwoltura\" - dobrze # Brak woli, niemożność podjęcia decyzji Twoja odpowiedź : \"ataksja\", poprawna : \"abulia\" - błąd

Gość guit
nooo... ja używam lub słyszałam/czytałam: - abnegat - dezyderat - hucpa (ale to już z literatury) - aprowizacja - jubel no więc może się w sumie zdarzyć ;D

Gość 3 bledy 8 dobrych

Gość błehehehe
heh jestem polonistka a mialam 5 :D

Gość błehehehe
na szczescie za 2 razem juz ok :) Po prostu za duzo bliskoznacznych za duzo skojarzen echh i za mlao pracy ze slownikeim :D