Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barman amator

Jakie alkohole do drinków ?

Polecane posty

Gość barman amator

Chce kupić jakieś trzy trunki, myślałem o wódce i dwa jakieś likiery, co byście polecili aby jaknajwięcej dobrych drinków z nich mozna było zrobić?

Gość dsdds
pepsi lub cola i dobra wodka

Gość edek bez kredki
google ci dopomoże :P

Gość barman amator
myślałem o czymś bardziej wyszukanym, Curacao, Bolsy kolorowe, Sheridans itp tylko nie wiem co z nich można robić ...

Gość gotic
Martini bianco, wódka Bols, lód i cytryna : 100ml martini, 50ml Bolsa, - podawać w długich szklankach z lodem i wyciśniętą 1/2 cytryny, zamieszać i udekorować plasterkiem cytryny!! polecam:D

Gość gotic
albo : Campari, absolut mandarin i sok pomarańczowy: 75ml campari 25ml absolutu i ok. 100ml soku no i oczywiście lód i plasterek pomarańczy lub limonki

Gość z likierów polecam
Passoa -likier z marakui likiery o smaku amaretto też dobrze się komponują, no ale zalezy kto co lubi:-)

Gość gotic
soki że tak pisze ale jestem barmanem ale jak chcesz to mogę ci podsunąć pare ciekawych pomysłów

Gość barman amator
fajnie :) poprostu chce uzupełnić sobie barek o pare rzeczy ale tak na domowy użytek , np zapraszam koleżanke i robie jej coś fajnego :)

Gość gotic
ok ; Gin,sok pomarańczowy, piwo imbirowe Do wysokiej szklanki włożyć kostki lodu, wlać gin i sok, wszystko zamieszać. Uzupełnić piwem imbirowym. Szklankę udekorować plasterkiem pomarańczy.

Gość barman amator
dzięki Gotic, a tak według ciebie jakie alkohole powinny być w domu? takie twoje top 10 :)

Gość gotic
Wino musujące, Liker Amaretto (30 ml), Sok bananowy (60 ml), Sok cytrynowy (10 ml), Wiśnia koktajlowa, Lód (kilka kostek).

Gość barman amator
ide spać ale jak jeszcze cos dopiszesz to jutro przeczytam :)

Gość gotic
no moi zdaniem powinieneś mieć troche większy wybór np: Martini Bianko, Gin najlepiej słodkie likiery dobrą wódke np absolut, finlandia tequila Rum Bacardi biały lub czarny Whisky Nie chodzi tu tylko o alkohol musiał byś się zaopatrzyć także w sprzęt czyli : miarki, łyżeczki barowe i jakiś Shaker

Gość gotic
ok dobranoc jutro ci polece inne drinki

Gość gotic
A może coś takiego: 50ml tequila, 50ml sprite wlać do butelki po bobofrucie, uderzyć o kolano i wypić tak aby bombelki poszły nosem fajna zabawa!!