Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarynka

PODPOWIEDZCIE JAKA SKRZYNIA BIEGÓW...

Polecane posty

Gość

Przymierzam sie do kupna auta i nie jestem zdecydowana . Mam problem co do skrzyni biegow...manualna czy automat. Moze poradzicie co wybrac?

Gość OOOOOOOOOOOOO bingo
manualna....dla mnie lepsza

Gość tylko ręczna
automatem nie będziesz umiała jeździć

Gość
To nie chodzi o samą jazdę lecz o ewentualne wymiany oleju. Czy jest to konieczne i jakie sa koszta z tym zwiazane.

Z kim nie rozmawiać to skrzynia automatyczne jest be i droga w utrzymaniu. A jak pracowałem w salonie samochodowym to auta używane z automatem nim wystawiono cenę juz ktos \"zaklepywał.\" Ja osobiscie jak by było mnie stać wybrałbym z automatem.

Gość no proszę Myrevin pracował
w samochodym. Zawsze sie czegoś nowego można dowiedzieć o swoim idolu. Znajdę Cię kiedyś Myrevin :>

Auto z automatem pali więcej niż z manualna skrzynią... pół litra, litr, przy większych silnikach nawet 2-3 litry więcej. Druga sprawa, przyspieszenie jest nieco gorsze.

Już Ty się dowiesz po co..

Wychłostam Cie witką po Twoich seksi pośladach... muaaa

Gość farbi
czesc tak sobie czytalam te wszystkie wypowiedzi i pomyslalam ze cos dodam od siebie..sama na poczatku myslalam ze automat ma same plusy ..a bo to sie za bardzo nie napocisz przy jedzie..ale jesli chcesz miec prawdziwa przyjemnosc w jezdzie wybralabym manual masz wieksza satysfakcje i jesli lubisz ^dac w pedzel^to nawet sie nie zastanawiaj manual ma wieksza przyspieche :P

Gość
No tak... mąż powiedział ze zrobi mi ogranicznik doplywu paliwa i jak depne na gaz to ...qpa:P. Lubie drążki od skrzyń hehehhe......Naprawde mam ciężki orzech. Silnik 1900-2000 130 koni diesel.VW lub Audi...Dużo jeżdże ale jak do tej pory nie mialam problemow ze skrzynią manualną.Zastanawiam sie nad automatem . Słyszałam ze powinno wymieniać sie olej co jakiś czas. Nie wiem co ile i czy to prawda.

Gość
Dalej nie wiem jaka lepsza......

Gość ja mam golfa 16
z automatyczną s.b. i jestem super zadowolona, (a oleje to mąż zmienia) i odejście też ma super

Gość znaczy golfa 16

Gość sorry 16
no 1,6

Gość a kto twierdzi ze
jest inaczej- nie zauważyłem- kretynie

Gość
W silniku zmieniam co 10 tys. km a w skrzyni automatycznej co ile i jaka jest cena?

Gość gość
mysle ze jednak manualna. pamietaj jednak ze majac samochod potrzebujesz tez dobrego mechanika. ja chodze do www.carro.pl/ takze moge polecic:)

Gość gość
Dobry serwis mechanicznych i automatycznych skrzyń biegów ZF http://www.renz.pl/ Świadczą usługi gwarancyjne i pogwarancyjne. Solidni.

Gość gość
oj to udaj sie lepiej do specjalistow. W http://www.sebkar.pl/ zajmuja sie skrzyniami biegow i znaja sie narzeczy, mnie juz nie raz ratowlai z opresji.

Gość gość
Poczytaj sobie recenzje konkretnych aut, nad którymi zakupem się zastanawiasz. Ja przeważnie sprawdzam na www.mojeauto.pl i jakoś daję radę ;)

Gość gość
Ja bym Ci radziła sprawdzić jedną i drugą. W dużej mierze ejst to kwestia gustu. Ja wybrałam manualną i jestem z niej zadowolona. Niestety niedawno musiałam mieć odholowany samochód do serwisu www.faben.pl ponieważ się zepsuła. Mimo wszystko tego typu przypadki zdarzają się bardzo rzadko.

Gość gość
Nie wiem jak z automatem, nigdy nie miałam, za to manualna całkiem ok. Dla mnie nie ma tu jakiegos problemu. Co do psucia sie pewnie tak samo jak z automatem ale mozna wwymineić na nową albo zregenerowac . Sama ostatnio miałam problem ze skrzynią no ale auto kupione uzywane i nikt nie wiedział ze skrzynia na wykoćńzeniu. Ale naprawiona i śmiga bez zarzutu. Na Ślasku jest fajna firma co zajmuje sie regeneracją i sprzedaża skrzyń ale tylko manualnych , brat mi polecił bo kupował u nich skrzynie swego czasu do auta uzywaną i bardz zadowolony. Mnie też zrobili dobrze, jak pytałam wszysto co trzeba wymienili i to oryginalne częsci tam powkłądali wieć ma działąc bez zarzutu długo. Zresztą mam i gwarancje na to . Jakby ktoś potrzebował wrzucam namiary bo goście porządnie robią https://www.skrzynie.com.pl/

Gość gość
W tej firmie co podałas strone BCS skrzynie biegów widze że można kupić skrzynie używaną po regeneracji. doradźcie- to lepsze niż kupić z allegro coś uzywanego ? Bo te po regeneracji są droższe, pytanie o ile lepsze ?

Gość gość
Z automatami jest taki problem, że nie każda firma wie jak je naprawiać. Musisz mieć to na uwadze zanim zdecydujesz się chociażby na kupno skrzyni z EasyTroniciem W takim wypadku polecam ci korzystać z usług firmy takich jak np. Eltronic Rumia.