Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jucha23

jak przekonac, zeby komus powiedziala?

Polecane posty

Go艣膰 jucha23

2dni temu moja przyjaciolka powiedziala mi, ze zostala zgwalcona. nadal widuje tego sqrwysynka. on ma dziewczyne i 4letnia corke. mimo wszystko zabronila mi powiedziec o tym komukolwiek, on podobno powiedzial, ze ja zabije jesli pisnie komus chocby slowko. widze w jakim jest stanie, to sie stalo miesiac temu. mysle, ze powinna powiedziec o tym komus, kto bylby inwazyjny, tzn kto moglby na to konkretnie zareagowac, mam tu na mysli przede wszystkim rodzicow, bo sama na policje nie pojdzie, nie ma odwagi. nie wiem, jak ja do tego przekonac, ona boi sie, ze jej nie zrozumieja chociaz maja ze soba niezly kontakt. ma 22lata i cale zycie przed soba, tymczasem ona uwaza, ze juz je przegrala.rozmawialam z nia bardzo dlugo, ona jednak nie chce slyszec o jakimkolwiek zwierzaniu sie komus, powiedziala ze to tylko jej problem. nie wiadomo, czy byla pierwsza ofiara tego chama i, co wazniejsze, czy ostatnia. jak ja przekonac, ze nie jest sama?!?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
o jeju...trudna sprawa...wiesz co.moim zdaniem jesli jestes jej prawdziwa przyjaci贸艂k膮 od serca...sama powinnas to zglosic..przeciez ten dran moze zrobic krzywde nastepnej dziewczynie..!!!! dla takich ludzi nie ma zyczliwosci ani tolerancji zr贸b to co uwazasz za sluszne.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolektywna
jesli ona nie chce z nikim rozmawiac...to proponuje zebys namowila ja na przegladniecie stron internetowych na ktorych zgwalcone kobiety wspieraja sie na forum, istnieje tez mozliwosc porozmawiania z psychologiem online lub droga mailowa...nie ma co zmuszac bo sie zamknie w sobie na amen, a taki kontakt moze byc poczatkiem tego ze postanowi sie otworzyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂am w podobnej sytuacji
musia艂am sama z tego wyj艣膰.. mia艂am 19 lat a moja przyjaci贸艂ka nie do konca zdawa艂a sobie spraw臋 z tego ze zosta艂am zgwa艂cona przez faceta kt贸ry by艂 mi bliski, rodzice nie wiedza o tym a ja sobie jakos poradzi艂am jestem teraz w szcz臋sliwym zwiazku jednak mam duzy uraz do seksu na szczescie mam wyrozumia艂ego partnera. nikogo nie zmusisz by poszed艂 do psychologa skoro nie chce.. za to badz przy niej, wspieraj j膮 ale nie m贸w by powiedzia艂a o swoim problemie komus, nie zmuszaj jej do tego. moze lepiej Ty zasiegnij opini psychologa jak mozesz jej pom贸c badz przy niej by mog艂a sie wyp艂aka膰, nie wyciagaj do ludzi na si艂臋... chce byc sama niech bedzie potrzeba czasu by oswoic sie z nowa sytuacja..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 radykalna
jakby byl ktos kto by mu za to wla艂, to problem sam by si臋 rozwi膮za艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jucha23
no wlasnie tez myslalam o tym psychologu, a macie moze jakies linki do stron, gdzie z takim mozna sie skontaktowac za posrednictwem neta? nie sadze, zeby chciala pojsc do niego osobiscie, ona jest bardzo zamknieta w sobie. a co do pojscia na policje, nie chce tego robic bo wem, ze ja bardzo by to zabolalo a nie chce okazac sie kolejna osoba, na ktorej nie moze polegac. poza tym ja zglosilabym to na policje, a tak czy inaczej - cala rezszta spoczelaby na niej. nie chce jej tego fundowac bez jej zgody. dziekuje, za rade, moze wyjdzie cos z tym psychologiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moze trzebaby bylo ostrzec ta
dziewczyne gwa艂ciciela??????ona nie jest niczemu winna a powinna wiedziec ze spotyka sie ze swinia!

Udost臋pnij ten post