Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka50

Opadająca stopa

Polecane posty

Gość myszka50

Od 3 tygodni walczę z opadającą stopą zastrzyki, tabletki, elektrostymulacja, masaże i w zasadzie nic lepiej. Pomóżcie mi może ktoś miał ten problem i wyszedł z tego, proszę

Gość O_L_G_A
opadająca stopa? a co to?

Gość a w jakim rozmiarze
jest ta stopa ???

Gość no 50
ma przecież przy nicku :P

Gość No to możliwe
Teraz młode dziewczyny są wysokiei mają piękne duże kobiece stopy. Najczęstszy obecny rozmiar u młodych nastolatek to tak ze 56 ale 50 też czasem i może się zdarzyć !!!

Gość No to możliwe
Teraz młode dziewczyny są wysokiei mają piękne duże kobiece stopy. Najczęstszy obecny rozmiar u młodych nastolatek to tak ze 46 ale 50 też czasem i może się zdarzyć !!!

Gość myszka50
Jesli macie pusto w głowch to się nie wypowiadajcie na ten temat. Ze zdrowiem nie ma żartów, oby Was to nie dotyczyło trochę pokory wobec tego co może się złego przydarzyć.

Gość Pilna sprawa
Pownnas isc do neurologa i to szybko! Nikt Ci tego nie sugerowal? Czy stan stopy jest ciagle taki sam,czy jest pogorszenie/polepszenie? U mnie od opadajacej stopy zaczelo sie stwardnienie rozsiane.Nie lekcewaz tego,koniecznie sprawdz u lekarza! Mam nadzieje,ze u Ciebie problem nie bedzie tak powazny.Pozdrawiam.

Gość to samo doradzam
Jak najszybszą wizytę u neurologa...

Gość myszka50
Miałam robiony rezonans i wyszło że mam 2 przepukliny w odcinku lędźwiowym, jest ucisk na nerw i to jest przyczyną opadającej stopy, nie chcę na razie zgodzić się na operację może są inne sposoby na wyleczenienie

Gość myszka50
Na razie po 3 tyg. stoi w miejscu byłam u neurologa i neochirurga, który stwierdził tą przepuklinę.

Gość tylko lekarz doradzi...
Nie znam nieoperacyjnych metod leczenia przepukliny...

Gość myszko droga
a możesz mi powiedzieć w jaki sposób chcesz inaczeej wyleczyc przepuklinę??? hmmm pamietaj że im szybciej się za to weźmiesz tym lepiej

Gość myszka50
szukam po prostu pomocy ażeby uniknąć operacji podobno może przepuklina wchłonąć się poprzez masaże i akumpunktury

Gość algaa
nieumiejętnie zrobiony masaż może doprowadzić do pzresunięcia się pzrepukliny.Mam ją też w odcinku lędżwiowym i mniejszą w szyjnym .Sześć miesięcy walczyłam z drętwieniem kończyn i uczuciem niedowładu i przeszło.No ,może nie całkiem bo czasami się odzywa ale jest ok.Chodziłam do kobiety neurochirurga i pocieszała mnie że właśnie miala opadającą stopę i nie zdecydowała sie na operacje.Każdy pzrypadek jest traktowany indywidualnie więc trudno doradzać.Napewno trzeba zasięgnąć porady u kilku lekarzy .Mnie jedni kierowali na operację a inni kategorycznie odradzali.

Gość idź do lekarza

Gość myszka50
algaa mogłabys podać adres tej lekarki i napisać co robiłaś żeby doszła Ci noga, chodzę do lekarzy i na rehabilitację ale może coś więcej z praktycznych rzeczy można robić np. trzymać w cieple i tym podobne

Gość kaan
polecam ciepło bo nerwy nie lubia zimna, kinezjology taping wspomagajaco na mięśnie stopy no i terapie metoda McKenzie na kręgosłup. pozdr

Jeżeli opadająca stopa jest wynikiem przepukliny jadra miażdzystego to jest to bezwzględne wskazanie do operacji tej przepukliny i nie wolno wykonywać żadnej rehabilitacji, bo mozna jedynie zaszkodzić.

Gość gość
Witajcie, Podobnie jak wiele z tu piszących osób, od kilku lat zmagam się z opadającą stopą. Ponieważ trudno zdobyć na ten temat rzetelne informacje, stwierdziłem, że spróbuję podzielić się swoim doświadczeniem na blogu opadajacastopa.pl. Liczę, że w ten sposób pomogę innym i być może sam dowiem się przydatnych dla mnie rzeczy, i sposobów radzenia sobie z opadającą stopą. Zapraszam do czytania, komentowani i sugerowania tematów! Pozdrawiam, Marcin

Gość gość
Witajcie Temat przepukliny w odcinku lędźwiowym znam bardzo dobrze bo zmagałem sie z nią od 3 lat. Przez 3 lata jej wielkość wynosiła 7 milimetrów a ostatnio po zwykłej jeździe na łyżwach i paru upadkach wzrost do 10 milimetrów i nacisk na nerw udowy. Ogromny ból którego nie przyćmią żadne tabletki i jedyne wyjście to operacja. Udało mi sie trafić na świetnego specjalistę i w szpitalu wspaniały personel. Zawsze mi powtarzali ze to ostateczność ale musiałem sie zgodzić zeby pozbyć sie bólu i zacząć narmalnie funkcjonować. Wszystko przebiegło pomysle i wracam do zdrowia. Nie bójcie sie tej operacji bo czasy sie zmieniły i samo nacięcie to Max 3 cm. Statystycznie 96% szans na powodzenie. A nawiazując do wcześniejszych wypowiedzi nie należy z tym zwlekać bo zmiany mogą byc nieodwracalne np. Nie trzymanie moczu i wiele wiele innych. Dlatego należy znaleźć dobrego specjalistę i zaufać. Pozdrawiam

Gość Porada dla cierpiacych
Dnia 22.05.2011 o 11:01, Gość kaan napisał:

polecam ciepło bo nerwy nie lubia zimna, kinezjology taping wspomagajaco na mięśnie stopy no i terapie metoda McKenzie na kręgosłup. pozdr

Witam wszystkich zmagajacych sie Z opadajaca stopa. Chcialm sie podzielic i moze przy okazji komus pomoc swoja historia choroby. W sierpniu zeszlego roku mialam opadajaca stope, to byl poniedzielek, a w srode bylam u neurologa, przepisal zastrzyki 20 szt plus jakies leki z wit B. Wybralam cala serie zastrzykow, ale nie bylo poprawy. Postanowilsamsama sie rozprawic z choroba, strasznie chodzilam i wstydzilam sie tego, moze to glupie, ale tak bylo, czytalam duzo na ten temat i kupilam w aptece leki z wit b byly drogie, ale Warto oraz masc rozgrzewajaca z niedzwiedzia. Kilka razy dziennie smarowalam noge pod kolanem w dol, tak porzadnie po kilka warstw tak ze pieklo, na to zakladalam ocieplane getry, a byl sierpie goracy, dalam rade. Podczas brania prysznica polewalam noge goraca woda w gore i w dol, az do bolu, ale nie poparzlam sie. I cwiczylam stope sama, podciagalam palce stopy do siebie ile sie da, kilkanascie razy dziennie. Ta choroba lubi cieplo, takze radze rozgrzewac do bolu. Po 1,5 miesiacu wyleczylam sie. Moze moje rady komus sie przydadza, i zapomnialam tak jak mi lekarz powiedzial, trzeba byc cierpliwym.