Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorisssss

zabobony czy wierzycie w nie?

Polecane posty

Gość dorisssss

Czy ktoś wierzy z was w zabobony? ja oststnio się przeraziłam, bo siostra powiedziała mi że jeśli przymierza się czyjś pierścionek zaręczynowy to zostanie się starą panną czy wy też tak uważacie. Bo ja tak właśnie zrobiłam koleżanka która jest mężatką miała pierścionek który mi się bardzo podobał i nie mogłam się oprzeć żeby go nie przymierzyć, nie wiedziałam że jest taki zabobon. Tylko mężatki mogą przymierzać tak pierścionki ale panny nie, ale jeśli ja mam swój pierścionek zaręczynowy, jeśli chłopak mi sie oświadczył. Czy któraś z was przymierzała pierścionek np.koleżanki a teraz jest mężatką????????????

Gość kv
O tak, wierzymy wierzymy, ja i wszystkie moje kulezanki przymierzalysmy nagminnie piersciunki zarenczynowe mezatek. I tera jestemy stare panny :-0 Ale nie martw sie, niech ta piesn bedzie Twoim mottem dnia: Gdy ci kot przebiegnie droge - nie mysl ze to pech.. Zlap za ogon, wyrwij noge, niech spierd*** h*j na trzech! :classic_cool:

Gość woodku
kurde poziom intelektualny niektórych osób mnie rozbraja... tak przymierzałam pierścionki kolezanek, one przymierzały mój i wszystkie jesteśmy mężatkami. a wiesz że kwasne mleko nie robi się dlatego ze krasnoludki tam sikają?? bo moze w takie bzdury też wierzysz...

Śmiejecie się, ale wiele ludzi wierzy w zabobony i przesądy. Na przykład ja :) Żartuję :D - zabobony to chyba ostatnia rzecz, w którą bym mogła uwierzyć na tym świecie. Komuś kiedyś coś złego się przytrafiło kilka razy, znalazł do tego jakiś \"wspólny mianownik\" i już wymyślił, że to na pewno przez to. Trochę mi się to z Bogiem kojarzy, ale nie będę tego rozwijać, bo będzie że prowokuję awanturę :P Niektóre przesądy są fajne, śmieszne - urozmaicają nasze życie, ale żeby traktować je inaczej niż tylko humorystycznie - to wg mnie przejaw nieoświecenia i zacofania. :-0

A, sorry, z tego wszystkiego nie odpowiedzialam na pytanie. :) Pierśionki mierzyłam, mierzyłam również obrączki, (a mierzyć obrączki to dopiero pech!!!!!) 😭 ... i jakoś mężatką teraz jestem i nie narzekam ;)

Gość dorisssss
ok to mnie pocieszyłyście bo u nas ludzie nawet w to wierzą a siostra mnie nastraszyła

Gość dorisssss
aż mi ulżyło

Akurat to, że jaskółki nisko latają i zapowiadają deszcz, to nie jets wcale zabobon!! Jaskółki nisko latają, bo nisko latają muchy :) A muchy nisko latają, bo wyżej jest już inne powietrze, którego nie akceptują muchy. (Najprościej i najszybciej wytlumaczone)

Zauwazylam, że to nie prawdziwe zabobony, no co Ty :D Ale wiesz - posrod tych tendencyjnie żartobliwych, są tam takie, w ktore ludzie naprawde wierzą. niektóre z nich naprawde są znane jako prawdziwe przesądy i na wszelki wypadek zdementowalam jeden z nich ;)

Gość MCV
nigdy w życiu nie wierzylam w te durnoty, ale czesto sie z nimi sotykalam bo moja mama jest taka przesądna, że szok! Nie dość, że wierzy w zabobony, to jeszcze w sny i horoskopy! No i jakoś nigdy to się nie sprawdziło choć mamuśka uważa inaczej... Ja wiem jedno- wszystko to zostało wymyślone przez ludzi i równie dobrze my teraz moglibysmy wymyślić zabobon, w który potem będą wierzyc tacy ludzie jak, np. moja mama. I gdybym teraz powiedziała że (wymyślam) pobita szklanka to ciąża to by się to sprawdziło? Nie! Ale na pewno gdybym do tego przekonała pare osób zaczęły by w to wierzyc! Uważam, że tak samo jest z resztą zabobonów