Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko

od kiedy produkty mleczne?

Polecane posty

Gość mleko

Wiem ze sdziecku nie wolno podawac mleka krowieego do 2-go roku zycia , ale czy w związku z tym produktów mlecznych tez nie należy podawać? Np. twarożku. Jesli mozna to od kiedy?

Gość 10-11 miesiac

Gość izzu
moj jak skonczyl rok to zaczelam mu dawac krowie mleko,,i nic mu nie jest. Musisz tylko sprawdzic najpierw czy nie ma alergi na skladniki w krowim mleku,,,moj na szczescie nie ma zadnych alergi.

Gość landissssssss
no wlasnie mnie tez to ciekawilo znam osobe ktora mleko z kartonu podalwala od 6 miesiaca, zamiast sztucznego i tak ma juz 3 dzieci i kazdemu jak przestala karmic piersia podawala mleko z kartonika , ponoc tym dzieciom nic nie jest, znam je z widzenia-mieszkamy niedaleko siebie hmmm ja podaje juz normalnie jogurciki, jakis twarozek, od swieta monte podam i nic nie jest a poza tym karmie NAN 3 moj maly ma skonczone 10 mies

produkty mleczne podaje się dziecku od 11 m-ca, dla alergików po roku. A to czy dziecku nic nie jest po krowim to niestety zobaczy się dopiero po latach jak nerki wysiądą, chociaż oczywiścienie jest to regułą w końcu niektórym nic nie będzie tylko po co ryzykować....

produkty mleczne typu twaróg,ser,jogurt zaczęłam podawac jak mały skończył 10 miesięcy .Na początku były to znikome porcje tak dla sprawdzenia czy nie ma alergii.Jeśli chodzi o nabiał w postacji mleka krowiego to dąłam może 2-3 razy ale tak po 1-2 łyżeczek.Narazie jesteśmy nadal na mleku modyfikowanym

Gość mleko
bardzo dziekuje z odpowiedzi

Można serki i jogurty dawać wcześniej. Polecam super książkę z całym schematem żywienia niemowląt. Mnóstwo rad i przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.