Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Ile to wszystko kosztuje?

Polecane posty

Dziewczyny po śłubie i weselu, czy możecie mi odpowiedzieć ile kosztuje ślub i wesele ze wszystkich, tzn ile płaciłyscie i jakie miasto, chodzi mi o obrączki, zaproszenia, przyjecie, jedzenie, obsługe, ile dla ksiedza, organisty, koscielnego, suknia, garnitur dla pana młodego, wynajecie sali itd proszę o konkretne odpowiedzi... dziekuje

Gość u nas tak
miasteczko średniej wilekości (ok 20 tys ludności) suknia: 2500 obrączki nasze: 1000 wesele całość opłat (30000) ksiądz: 400 fotograf: 1300

Jeżeli oczywiście suknie kupisz za 1000 i garnitur też sie w tej cenie zmieści :)to za wszystkim możesz się zmieścić nawet w 10tyś ale jest trudno

Gość u nas tak
organista+chór - 500zł

30000 wesele no to powiem Ci że nieźle....dużo troszkę tym bardziej że miasto nie takie duże...NO chyba ze robisz wesele na 200 osób

Gość u nas tak
u nas było 170 osób i powiem że sala jedna z najlepszych w okolicy. Czekaliśmy półtora roku na nią. Z tym, że w te koszty było wliczone już wszzystko tzn o niczym nie musieliśmy myśleć bo nawet i samochód facet już dawał w tych kosztach. Było wszystko: jedzenie, kelnerzy, wystrój sali, alkohole itd wiesz o co chodzi. Poprawiny też mieliśmy. Po przekalkulowaniu opłacało nam się to:-)

tzn tak zgadza,m się jeżeli w to wchodziło wszystko to ok:):) tyle że wiesz tak sobie myślę moja malutka działka na którym będzie piękny domek tyle kosztuje:) Ale na pewno ewsele było udane:) teraz takiego samego albo jeszcez bardziej udanego życia życzę:)👄

Gość trsozke tego jest
miasto ok 170 tys suknia 2200 dodatki 500 kosm fryzjer z probnymi i manicurem 250 garnitur 400-promocja w sunset suits i dodatki ok 700)buty koszule kamizelka i musznik) dekoracje Kosciola i sali 150 sami robilismy obraczki 840 zaproszenia wlasny projekt - 1,20 za jedna szt buktiet 180 auto 500 zdjecia reportaz i studio - 2 albumy 1000zl kamerzysta 1000 wesele dla 125 osob 16000 zl - w resturacji orkiestra 2200 wodka 2250 ksiadz 400 organista 100 nie wiem co taj jeszcze bylo

Gość u nas tak
Pewnie tu wiele osób zaraz to skrytykuje ale nam opłacili wesele rodzice. Mieli pieniądze i chcieli nam zrobić wesele:-) My nie dalibyśmy rady bo też na mieszkanie nam potrzebna kasa.

Dziewczyny skąd na to wziąć pieniądze :( planujemy ślub z moim narzeczonym w przyszłym roku, ale słabo mi się robi jak pomyslę o kosztach, skad na to wziac pieniadze, nie jestesmy z bogatych rodzin, slub jest dla nas wazny :(

Gość trsozke tego jest
a i jeszcze na drugi dzien taki maly obiad dla gosci ktorzy byli przyjezdni bo nie pasowalao ich po noclegu odprawiac z pustym zoladkiem wie jakies 2500 nas to kosztowalo prawie cala rodzina mieszka poza naszym miastem juz nie wspomne o rodzinie meza ktora mieszka na drugim koncu Polski

No właśnie u nas też tak jest że rodzice chcieli wyprawić duże wesele bo my mamy na domek:) ale nie zgodziliśmy sie i przystali na małe przyjęcie po ślubne:)

Gość u nas tak
jeśli nie stać was na wesele to weźcie sam ślub albo jeśli uda wam się to choc drobne przyjęcie w domu dla najbliższych. Wesela są teraz kosztowne i to bardzo a dla młodych zaczynających nowe życie czasem niemożliwe:-( Wiem po sobie: gdyby się rodzice nie uparli że chcą nam zrobić wesele to byśmy sam ślub wzięli i drobne przyjęcie.

Gość majkaqqqqqqqq

Gość tak se pisz
bosz... normalnie pracuję, mój narzeczony też, rodzice pracujący, zarabiający normalnie czyli na tę polską wegetację... skąd wziąć na ślub i wesele??! załamka...

Gość majkaqqqqqqqq
ja miałam teraz w grudniu wesele i za wszystko daliśmy ok 70tys tzn nasi rodze dali. na weselu było 120osób

U nas tak- ale wiesz, to jedyny dzien w życiu chciałoby się pamietać, moja suknia nie musi być jakaś super, może być zwykła biała prosta, ale naprawdę chciałabym ten dzien zapamietac do konca zycia i jakos ugoscic rodzine ktora przyjedzie i cieszyc sie ze moga sie bawic w takim waznym dla mnie dniu, co myslicie o srebrnych obrączkach????????????????

Gość trsozke tego jest
ja mialam dobrze bo za wiekszosc placili mi rodzice poczuwali sie ze tooni corke wydaja - zaraz bede krytykowana wiem ja tylko za takie dodatki bo miesiac przed slubem sie obronilam wiec niewiele sie udalo odlozyc na suknie i takie tam dodatki wystraczylo moj maz za wszystko prawie placil sam ale wiem ze w mniejszych miejscowosciach mozna taniej zrobic wesele moje kolezanki z mniejszych miast mialay wydatki duzo mniejsze suknie np mozna kupic od kogos lub pozyczyc wynajac sale i kucharki i kelnerow powodzenia :):)

ja wiem ze rodzice tez nam pomoga w miare mozliwosci, w wakacje jedziemy za granice zarobimy i pewnie odlozymy na slub, ale na pewno nie pokryje to wszystkich wydatkow, wiec co z reszta? jakis kredyt na slub czy pozyczka w banku? :( co z tymi obrączkami, kocham srebro, czy koniecznie musza byc ze zlota?

nie musza byc ze złota:) to ty je bedziesz nosila i kup takie jakie ty chcesz. pamietaj ,ze nic nie musisz :) a najwyzej mozesz

Gość monia1111111111111
a moze biale zloto?? moja kolezanka nosi tylko srebro wiec obraczki maja z bialego zlota

Gość do Mały_Urwis
jesli nie lubisz złota to może białe złoto bardziej Ci sie spodoba? Jakos nie bardzo mi pasują srebrne obrączki jako te ślubne... No ale jeśli tak wybierzesz to Twój gust :)

Gość monia1111111111111
obraczki nie sa drogie a jesli wybierzesz tardycyjne to juz za 600 zl mozna ladne kupic nasze sa z zoltego zlota najprostsze jakie moga byc tylko moja ma malutki brylancik i kosztowaly nas 810 zl obraczki warto kupic akie jak si epodobaja nam bo sa na cale zycie w przeciwinstwie do wielu innych rzeczy na weselu

Gość a nawet taniej
widziałam ładne obrączki klasyczne chyba 4 mm za 190 zł sztuka:-)

wiadomo ze jesli kogos stac to nie wyprawia nawet za milion :) zenujace jest odkladanie na slub na rok czy wiecej albo branie kredytu.

Donna a co w takim razie ma się zrobić? Pragnie się slubu, więc sie odkłada. A nie jest dla Ciebie zenujące odkładanie na mieszkanie czy na samochód? Skąd mam nabrać tych pieniedzy, sam cywilny tez by kosztował ze wszystkim kilkaset złotych, więc prosze Ciebie nie gadaj bajek. To ze pragniemy zawrzec zwiazek przed Bogiem i dobrze się bawic za uskładane pieniążki to jest żenujące? Niektórzy z palcem w dupie mogą wydać 100 tysięcy na coś a my nie mamy nawet tych pięciu na podstawowe rzeczy do slubu. Nie wszystkim sie tak pieknie uklada, ze ma sie kasy jak lodu.