Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalalalalalalalala

jaki macie kolor białka w oczach?

Polecane posty

Gość żółto-czerwone

Gość to od jedzenia
jesli jesz duzo papryki, marchewki i pijesz kubusie to nie masz sie czym martwic( bo to od beta karotenu) zawsze tak sie robi mi tez jesli nie to musisz sie udac do lekarza

Gość brązowe
:D:D:D

Gość pozatyyym
bialka oczu nie sa nieskazitelnie biale :) popekane naczynka w duzym stopniu i zaczerwienone oczy to zapalenie spojowek dicorniteff 2x i po krzyku

a może to dzięki papryce itd, jak mówisz, ostatnio dużo tego jem:) a czerwone pewnie od kompa...w pracy 8 h przed monitorem i światło jarzeniowe pewnie robią swoje...:( okład sobie chyba jakiś z rumianku zrobię dzisiaj:)

Gość DziewczynaPatryka
Ja mam rozowe..

idz do lekarza. nie chce Cie staraszyc ale kolo zolty bialek ocznych to pierwsza objawa zoltaczki. przebadaj sie

Twardówki, czyli białka oczu, powinny odznaczać się czystą bielą. Odcień niebieskawy lub sinawy świadczy o diecie zbyt ubogiej w wapno, co może być przyczyną próchnicy zębów oraz osteoporozy. Żółte plamki na białym tle mogą świadczyć o zbyt dużym poziomie cholesterolu. Zażółcone białko oka najczęściej sygnalizuje żółtaczkę. Większe plamki w kolorze krwi są oznaką artretyzmu lub choroby reumatycznej. Popękane naczynka oznaczają najczęściej zbyt wysokie ciśnienie krwi. o kurde!

tak mi właśnie coś się obiło o uszy z tą żółtaczką no i tak piszą na stronach interetowych...z drugiej strony to może być wątroba, i tu by się zgadzało...szwankuje:(

Gość taaaaa jasne
gdyby wszyscy byli tacy odmozdzeni jak ty i czytali takie bzdury jak ty to juz dawno by .... kobito wiesz jak wygladaja oczy czlowieka chorego na zoltaczke ??

Gość moje są lekko błękitne
mam zajebiście zdrowe zęby więc to raczej chybiona teoria:D

Gość sa cale zolte
a tooo naprawde sie rzuca w oczy

Gość buhahahahha o nieee
a gdzie widzialas osobe z CALKOWICIE bialym bialkiem?? qrwa mieszkasz na bezludnej wyspie czy co

no własnie nie wiem, dlatego pytam jak wyglądają. I nie napisałam że mam żółtaczkę, ale że mam lekko zażółcone twardówki oczu, a to co innego. Napisałam że jeśli coś to może to też przez wątrobę, więc tu by się zgadzało, bo mam z nią problemy. Tak więc bez obrażania, spytałam tylko gdybym była taka wszechwiedząca jak Ty, to bym tu nie siedziała, nie sądzisz?

Gość afgwauher
Podnoszę

Gość hmm no wlasnie
u mnie to roznie ..czasem mam bardzo biale az to bardzoprzykuwa uwage a raz w odcieniu zoltawym ..nie wiem czemu to tak ..ale mysle ze w zaleznosci od tego co w danym okresie jem .

Gość spokojnie bez przesady
czerwoooooone!!

Gość twardówki zażólcone
są przy żółtaczce i przy chorobach wątroby też mogą być. Człowiek chory na żółtaczce wcale nie musi być żółty, może mieć właśnie lekko zabarwione twardówki. Stopień zażółcenia zależy od stopnia zaawansowania choroby. Jeżeli ma się popękane naczynka to w okolicach także może zażółcać się twardówla. A dzieję się tak, gdyż mikrowylewy krwi muszą się "rozłożyć" i zachodzi proces podobny jak w siniaku,czyli krew przybiera kolejne barwy aż zostanie całkowicie wchłonięta.

Gość murzyni niektorzy maja
b.biale twardowki nie wiem czy to zludzenie optyczne przez kontrast ;) ale naprawde chyba sa biale.

Gość luxusowa.
krople do nosa BETADRIN i gałki beda duzo bielsze. naprawde goraco polecam