Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to moze jaa

mam mięsko od szynki koło

Polecane posty

Gość no to moze jaa

1,5 kg co z tego zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz zrobic kilka potraw np: -salatka w ktorej bedzie m.in. szynka -szynka w galarecie (np zwin plastry szynki w ruloniki,do srodka daj bialy chrzan) zalej wszystko galareta -mozesz zrobic pizze, zapiekanki, kanapki gdzie gl skladnikiem bedzie szynka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale autorka
ma MIĘSO od szynki czyli szynkę surową...:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to nie podawaj my to mamy
niestety niektorzy maja problemy z czytaiem:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic nie szkodzi ze surowa, przeciez po ugotowaniu moze smialo zrobic potrawy wyzej wymienione przeze mnie ps szynka gotowana na cieplo jest pyszna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka...83
niektorzy maja problem z czytaniem a niektorzy z mysleniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to moze jaa
ja mam mięsko surowe kupiłam na niedziele na obiad ale nie mam pomysłu co z nim zrobic jestem młoda kucharka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oj............ona 82
Chyba nie masz pojęcia jak się robi szynkę :-) Wędlina takowa powstaje po upeklowaniu, uwędzeniu i ugotowaniu. Z mięsa od szynki po samym ugotowaniu bądź uduszeniu nic takiego nie powstanie :-) A do założycielki topicku. Mięso od szynki jest w sumie suche, więc gdybyś chciała upiec to raczej w folii z dodatkiem na przykład suszonych śliwek i różnistych przypraw. Ja bym radziła udusić w sosie z suszonym grzybkiem albo skręcic i zrobić faszerowaną kapustkę albo mielone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli masz grill elektryczny to moze grube plastry szynki na grillu na to plaster ananasa (z puszki) i plaster sera zoltego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oj.....ona82 masz racje, faktycznie mieso po ugotowaniu jest suche, nie pomyslalam o tym.ale moze patent z grillem jest dobry ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to moze jaa
dziewczyny a sadzicie o gulaszu tylko co dodać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz pokroić w plastry,rozbić lekko tłuczkiem,posypać solą i pieprzem.Na każdy plaster ułożyć pasek ogórka,papryki,cebuli,ser zólty-zwinac w rulon,spiąć wykałaczkami.panierować w mące i jajku,usmażyć a potem jeszcze poddusić w brytfanie. Możesz całuść upiec-najpierw natrzeć solą czosnkiem i przprawą-marynata staropolska z Kamisa-zawiń to w folię aluminiową i tak niech poleży w lodówce-do niedzieli.W niedzielę posyp majerankiem,obsmaż na bardzo rozgrzanym oleju i potem podduś lub upiecz w piekarniku[1,5-2 godz.]upieczone pokroić w plastry i podać do obiadu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
...a ja z szynki wieprzowej, surowej robie zrazy, tak samo jak te z wołowiny - sa super pyszne! polecam ...a ponadto....można pokroić w cienkie plasterki, wsadzić plaster wędzonej szynki (może byc bardziej tłusta) i plasterek sera, morelke lub śliwke suszoną, zwinąć w rulon , obtoczyć w panierce(mąka, jajo, bułka tarta), opiec natłuszczu ze wszystkich stron i zapiekac w piekarniku....też znakomite.....Polecam i życzę smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to moze jaa
bardzo dziekuje mam tylko mały problem nie mam piekarnika zepsuł sie niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz i gulasz zrobić
pokroić mięsko, dodac kolorową paprykę, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól, podlać wodą i dusić ze 2 god. na małym ogniu. Możesz dodac też suszonego grzybka albo poszatkowane pieczarki. Pod koniec duszenia sos podprawić mąką żeby zgęstniał. Tylko zaglądaj często do rondla, bo woda szybko odparowuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz i gulasz zrobić
i podaj z kopytkami albo grubym makaronem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to moze jaa
dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroj mięsko na plasterki, takiej grubości jak na chabowe i mocno rozbij, tak żeby były bardzo cienkie, przypraw mięsko, wegetą i pieorzem i posmaruj wewnątrz musztardą, włóż plasterek cebulki, kawałek ogórka kiszonego oraz słoninki lub sera żółtego. zawiń, zepnij wykałaczką usmaż na patelni :) jeśli chcesz mozesz podprużyć. Smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×