Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoCoToWszystko

Jak rzucic palenie

Polecane posty

a ja mam 16 lat zaczelam palic jak mialam 13lat ! nauczylam sie przez kolezanke ! strasznie bym chciala rzucic ale mnie cignie do palenia ! i jeszcze dziele pokoj z siostra ktora tez pali na dodatek w pokoju i jak tu rzucic ! wszyscy moi znajomi tez pala ! nie palilam kiedys przez miesiac ale nie wiem po co dalej palilam ! dorazdzcie mi jak rzucic bo nie mam silnej woli !

Pomyśl sobie za każdym razem jak palisz co tam teraz za syf osadza się w tych płucach. Pomyśl, że paląc teraz dorobisz się raka w wieku 20 kilku lat. Na nieszczęście rak płuc to rak o najwyższej smiertelności. Ponieważ gdy pojawią się objawy to już jest niestety za późno na leczenie. Poogladaj sobie takie płucka w internecie.

Gość BlaBlaBlaaablaa
Znajdz sobie faceta ktory nie pali.Bedzie Cie pilnowal:) Moj mnie tak pilnowal ze az zagrozil ze odejdzie:( a mi bardzo zalezalo.. Facet czy papieros?? Pobieramy sie za pol roku :D

Gość kafeteryja
pomyśl sobie że rzucenie palenia po 3 latach jest stosunkowo proste niż po 13 albo 30. Wierz mi, lata lecą a im później tym gorzej, potem jest naprawdę bardzo ciężko się tego pozbyć tego nałogu bo uzależnia organizm na wiele sposobów

BlaBlaBlaaablaa gratuluje ! ale w ym problem ze oni nie chca miec dziewczyny ktora pali mysalalm nawet o tym zeby miec na trece gumke receptorke i jak zachce mi sie palic to szczelac gumka ale to boli !

Gość wytrwałość
Po co to wszystko???? Po to zebys mogła miec śliczna cere w przyszłośći(bo to ze teraz ja masz to nie znaczy ze bedzie tak juz zawsze)po to zebys nie musiala wypluwac kasy na dentyste i wybielanie,po to zeby czuc przewage nad tymi wszystkimi uzaleznionymi dziewczynami,które mysla ze palenie jest fajne a tak na prawde wygladaja z cmikiem w rece jak penery(i to wlasnie odrzuca ciekawych facetów)po to zebys nie czula sie zniewolona przez trujacy kawalek tytoniu,który tak dobrze smakuje przy porannej kawce:(i wreszcie po to zebys w koncu spotkala tego wymarzonego ktory nawet sie nie domysli ze jego tak mlodziutka dziewczyna zaciagala sie świnstwem.Nie mowie juz o tych wszystkich zaletach zdrowotnych bo o tym zawsze bylo głosno,tyle tylko ze ja osobiscie tez mialam to w ... i palilam 7 lat...dzisiaj jest 25dzien bez papierosa i jestem z siebie dumna!Ciagnie mnie czasami mega mocno,tym bardziej ze tez przebywam z osobami palacymi,ale mysle wowczas o fizycznych korzysciach niepalenia i odrazu ochota mija(prawie odrazu).Najgorsze jest psychiczne uzaleznienie,widoczne np kiedy stoi sie na przystanku na ktorym zawsze sie palilo...daje rade,bo przeciez kobiety z klasa nie pala!! "a ja przeciez NIGDY nie palilam"-motto(polecam) Pozdrawiam gorąco i zycze wytrwałości-opłaca sie?(6zl co 2dni:)?)