Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia 23

co to jest deprewacja!!

Polecane posty

potrzebuje sie tego nauczyc na psychologie a def w ksiazce jest niezrozumiała. wierze w wazse sie ły

Gość zdeprawowana wiedzą
wiesz....żenujące...poszukaj w necie (to skarbnica), albo postaraj się zrozumieć... czyżbyś była jedną z funkcjonalnych analfabetek???? czy tego pojęcia też nie rozumiesz???? po prostu mi byłoby wstyd się pytać o takie rzeczy publicznie (czyt: na forum), korzystając ze swego nika.....

Gość klakierka
kasiu 23, powinno Tobie być teraz głupio...ale z doświadczenia wiem, że głupio głupim nie jest:P

no coz jestem zaskoczona tym ze od razu negujecie postepowanie czlowieka . no ale coz tez tak mozna. ja poprostu byłam ciekawa waszych opini . a tu od razu zjecjana zostałam

Gość wiemtoglupie
deprywacja a nie deprewacja...

fakt deprywacja . kurcze no to se narobiłam. kurde ale jaja. no ale teraz to mozecioe po mnie jechac łobuzy!!

Gość klakierka
wiesz, jak ktoś sie obnosi z głupotą, to trzeba mu ją uświadomić... dziwne, że sie dziwiwsz, ale jak już napisano: głupio głupim nie jest!!!!!!

Gość Październik
się dziwić że potem na mieście trudno znaleźć dobrego psychologa... :D:D:D

Gość I Ty jesteś studentką
?!! I nie rozumiesz prostej definicji?! Poza tym chyba "deprYwacja" :O To nie ma nic wspólnego z byciem zdeprawowanym, moja panna, zapewne studentko płatnej uczelni w wólce dolnej. Obciach normalnie :O psycholog

Odczepl sie proszę od prywatnych uczelni. Nie mierz wszystkich jedną miarą. Nie wszyscy tam studiujący to idioci i nie wszyscy na państwowych to geniusze.

ja bardzo sobiue wypraszam . troszke szacunku ok. ale widze ze sa tu osoby idealne i wogole nigdy sie nie przejezyczyliscie a to ze dałam z zapytaniem jak nie pasuje to po co sie znizasz to mego poziomu głupoty . geniuszu. a jesli chodzi o uczelnie to kij ci w oko co cie to interesuje

Gość do kasi
czytaj ze zrozumieniem, co piszą inni...ale wszakże ty tej zdolności nie posiadasz.... straszne.... więc nie dziw się, że wytykają ci głupotę. Akurat tego nie powinnaś : wypraszać sobie....

Gość do kasi
i pisać też nie umiesz... te wszystkie teoje byki... masakra...

Kasiu ja ci pomoge , bo widze ze raz sie pomyliłam i juz zwierzeta zaatakowały cie. niestety tak juz jest.deprywacja - sa to sytuacje w ktorych czlowiek jest pozbawiony podstawowych elementow niezbednych do funkcjonowania np. pozbawienie tlenu

Deprywacja, pozbawienie możliwości jakiegokolwiek działania (bezsilność) w kierunku zaspokojenia silnie odczuwanej potrzeby. Deprywacja może dotyczyć potrzeb fizjologicznych (np. pokarmu, pragnienia, snu), społecznych (np. sytuacja izolacji, osamotnienia), emocjonalnych (np. braku kontaktu z kolegami, rodzicami), psychicznych (np. sytuacja niepowodzenia, rozczarowania). Niezaspokojenie którejś z nich może spowodować stres, a w sytuacjach skrajnych nawet śmierć. Deprywacja sensoryczna: postępowanie eksperymentalne polegające na radykalnym ograniczeniu dopływu bodźców przez dłuższy czas (nawet do kilkunastu dni). Eksperymenty te przeprowadzane są w pomieszczeniach zaciemnionych i dźwiękoszczelnych, a osoby badane mają także zmniejszone możliwości odbierania wrażeń czuciowych. U badanych stwierdzono wiele zmian i zaburzeń psychicznych. W naukach społecznych – de[prywacja polityczna to sytuacja, w której jednostka ma poczucie niesprawiedliwości w dostępie do dóbr materialnych i niematerialnych, a także niemożności zdobycia określonej pozycji w elicie władzy. Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Edukacja Obywatelska” Wydawnictwa Europa. Autorzy: Roman Smolski, Marek Smolski, Elżbieta Helena Stadtmüller. ISBN 83-85336-31-1. Rok wydania 1999.

Gość do drogi
może nie podpowiadaj, bo nie o brak telnu chodzi w deprywacji.... zwierzęta się nie rzuciły, tylko biedne zwierzątko zagubione się pojawiło...

ty waleczne serce hehehe . smieac mi sie z ciebie chce . widze ze brak ci jaj hehe

Gość tancerka 25
kasiu nie przejmuj sie