Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kk161

POMOOOOCYYYY!!!

Polecane posty

Gość kk161

od jakiegos czasu moja przyjaciolka zaczela sie odchudzac...dosc drastycznie.. praktycznie przestala jesc! pracuje bardzo ciezko, czasami nie spi 2 noce z rzedu, ciagle przechodzi stresy...wykancza sie..ostatnio bardzo czesto zle sie czula..dostawala skretow zoladka..kiedy zje cos smarzonego zwija sie z bolu reszte dnia..nie wiem jak jej pomoc, nie chce isc do lekarza bo twierdzi ze jej nie pomoze..macie jakies rady?! :(

Gość najlepiej gdyby poszla do
lekarza...

Gość kk161
tyle to wiem.. ale nie macie jakis rad jak sie odrzywiac w takiej sytuacji?jakies domowe sposoby? do lekarza jej nie zaciagne, chyba ze worek na leb i do samochodu...

Gość dosia100
Ja mialam identycznie, tylko cierpialam dosc dlugo na anoreksje i kiedy zaczynalam jesc to bylo prawdziwe cierpienie, zwijalo mnie po kazdym "ciezkostrawnym" posilku. Najlepiej jakby zaczela powolutku rozszerzac jadlospis, najpierw lekkostrawne rzeczy, gotowany w warzywach drob, ciemne pieczywo z lekka wedlina, jakies jogurty moze... Jak jej zoladek sie przyzwyczai to mozna powoli i ostroznie wprowadzac inne rzeczy.

Gość kk161
tak, dzieki...wczoraj sprobowala kawalek smarzonego jajka czy czegos podobnego i juz dostala boli zoladka... ogolnie jej menu jest straszne! malo kto dlugo pociagnie w taki sposob..a najgorsze jest to ze nie da sobie przemowic... :/

Gość dosia100
Nikt nie mowi o smazonym jajku!! To napewno jej zaszkodzilo, bo to szok dla organizmu. Jak juz musi jesc jajka, to gotowane. Pomoc tez moze "plan"-rano wstaje tak, aby miec czas zjesc lekkie sniadanie, potem w pracy musi wygospodarowac pore na drugie, lekki obiad, owoce na podwieczorek, wieczorem, ale nie na 5 minut przed snem kolacja, powinna sie tego trzymac. Jesc regularnie, co 2-3 godziny male porcje.

Gość kk161
to jest to ze ona idzie do pracy o 6 rano wraca w poludnie na godzinke do domu, kapie sie i idzie do nastepnej roboty, wraca wieczorem i o 21 idzie do kolejnej pracy z ktorej wraca o 4 rano...nie ma czasu na nic..wiec kiedy zaproponuje jej specjalny uklad menu to zabije mnie smiechem..kocham ja i nie chce zeby sie wykonczyla!! ale jestem w kropce...gadam jej i gadam ale to nic nie daje...

Gość dosia100
W takim tempie to rzeczywiscie sie mozna wykonczyc. Nie wiem, moze jesli np. mieszkacie niedaleko siebie, przygotowywac z nia posilki do pracy albo nawet cos jej ugotowac, jesli masz wiecej czasu?

Gość to samo miałam po diecie
najpierw jakieś gotowane warzywa, serek, owoce, gotowany ziemniak, potem odrobinę makaronu i powolutku coraz bardziej ciężkostrawne jedzenie. ps wcale nie śpi?

Gość kk161
teraz mieszkam z nia..na kilka dni.. ale dzieli nas kilkaset km. a ona spi.. baaaardzo malo! tak jak wspomnialam ... czasami w ogole

Gość to samo miałam po diecie
na siłę nic nie zmienisz. musi sama zmądrzeć.