Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heaventime

rossmann czy natura???

Polecane posty

ale to nie jest wina ekpedientek tylko szkoleń sprzedażowych które mają i wedle których muszą postępować, bo znowu one rozliczane są przez kierownictwo ;D myślicie że im się chce tak doskakiwać do każdego, wypytywać, namawiać na jakiś produkt etc ??? ;p

Gość RROOSSSMMANNN =
oczywiscie ze rossmann!!! Miła obsługa, fajniejsze promocje i duzo wiecej asortymentu ... i chce jeszcze powiedziec ze w niektorych rossmannach tez mozna dostac kosmetyki firmy ESSENCE!!! =)))

Gość ja twierdze ze
w rosmanie jest taniej ale w naturze jest większy wybów, są tam kosmetyki niedostepne w rosmanie, tak jest przynajmniej we W-wiu, natura w feniskie jest bardzo dobrze zaopatrzona, jest jaskieś 3 zł rożnicy na kosmetykech

Gość NikUsia__xD
Natura! W Rossmanie zawsze gapią się ochroniaże (co strasznie krępuje) Ostatnio kiedy byłam z koleżanką i oglądałyśmy perfumy(to nie był pierwszy raz) Gościu z chrony podchodzi i z tonem jakby chciał nas zabić mówi"szukacie czeos czy sie wygłupiacie co? Może zawołam kogoś z opsługi,jak niczego nie chcecie kupić to dowidzenia" Czaicie go? Ale to nie tylko tam w wielu rossmanach tak jest. A w naturze jest miła przyjemna atmosfera ,chętnie pomagają i wgl. JA przynajmniej to tak odczuwam..

Gość jeden_moment
W Rossmannie taniej! Wolę rossmanna, pewnie dlatego, że mam go tuż pod domem i nie muszę szukać innej drogerii po całym mieście ;) Takie są plusy mieszkania w Krakowie, hihi :)

Gość She83
u mnie w Rosmannie jest milo i tanio. Nie zauwazylam zeby ochrona chodzila za klientem, przynajmniej mi sie nic takiego nie przydazylo.

Rossmann :D A babki w naturze to porażka szkoleniowców, szczególnie w Wawie, przy wejściu z metra.

Gość
Ja nie narzekam na Naturę.Raz dziewczyna pomalowała mi po cichu paznokcia na próbę,bo nie wiedziałam czy lakier ładny :)

Gość Zdradzie mowie STOP
po nie ktore rzeczy lubie chodzic do Rossmana a po jeszcze inne do natury i tak na przemian zalezy co chce, pewnych rzeczy nie ma w rossmanie a sa w naturze i na odwrot :)

Gość a czy można paznokcie
malować głośno?:P

Ja najczęściej kupuję kosmetyki w sieci, ale jeśli już to chodzę do Natury bądź nowo otwartej "Naszej drogerii", bo do nich mam bliżej. Kilka lat temu byłysmy z koleżanką w Rossmanie i oglądałyśmy błyszczyki, a ochroniarz nas "zaprosił" na zaplecze i kazał wyjąc wszystko z torebkii... Masakra!

Gość lalek
mam kolezanke pracujaca w rossmanie i wierzcie mi nie ma latwo. jesli chodzi o ta nachalnosc- to one musza sie pytac, czy w czyms pomoc, bo moga miec uciete premie itp za niepytanie sie. sa bardziej wyksztalcone niz te w rossmanie, bo przechodza rozne kursy szkolenia i znaja sie na kosmetykach, ktore polecaja. w naturze musza tez dbac o porzadek, bo tez jak przyjedzie taka jakas kierowniczka i zobaczy ze na polkach jest kurz to niezly dym robi i biedne dziewczyny musza zapier..... jesli chodzi o te patrzenie na klienta jak potencjalnego zlodzieja, to robia to dlatego, bo ludzie kradna! niestety, ale kiedys zostawily sklep na chwile bez opieki i polowe perfumow im nakradli. no niestety, ale musza to potem z wlasnej kieszeni wydawac... poza tym jak ja widze na kasie to az mi sie zal robi- niedosc ze musi stac boroka caly dzien ( w rosmanie sobie wygodnie siedza..) to jeszcze musi sie produkowac o jakis produktach dniach i tym podobnym, a ludzie i tak sa niemili. ona mowila, ze po calym dniu na kasie gdzie sie musi produkowac tak ja gardlo boli ze szok... takze troche bardziej zrozumienia ludzie ! fakt ceny sa wyzsze, ale obsluga jest lepsza moim zdaniem. pozdrawiam:)

Gość lalek
kurcze pomylilam sie w pierwszym zdaniu- nie rossmanie tylko w NATURZE pracuje!!!!!!

natura leci sobie w kulki z klientami. juz ponad miesiac czekam na jeden produkt ( dostepny niestety tylko w naturze) a te choooye ciagle go nie maja. podobno ma duze zejscie, to nie moga go zamowic wiecej ?? wkurza mnie to, bo nie chce mi sie latac po wszystkich naturach w miescie, w moim centrm handlowym mam dwie, i w zadnej nie ma tego produktu !

Gość aaaaaaajajaj
niektóre rzeczy są lepsze i tańsze w Naturze, ale osobiście wole Rossman

Gość jasne ,że natura chociaż
rossman ma często promocje i dobre ceny ale lipa z towarem

Gość rossman może być ma fajne ceny
ale z tego co zauważyłam to drogeria drogerii nierówna nawet jak natura chodzę do 3 różnych i obsługa jest różna raz miła raz nie a i jest jeszcze sieć drogerii wispol u nas po prostu niech rossman i natura sie chowają znam dwie i są ekstra

Gość swojezrobilem
?

Gość swojezrobilem
cytryna jestes z gdyni?

Gość gwiazdeczka555
Pracuję w Naturze, no i musze przyznac co niektorym racje, odgornie powtaraja i wpajaja nam do glowy, zeby chodzic za klientem i pytac w czym moge pomoc? Mnie tez to wkurza ale w rossmannie sledza nas ochroniarze i nawet spokojnie nie mozna wybrac podpasek czy tamponow bo ochroniarz stoi za toba i bezczelnie sie gapi. Pracowałam kiedys w rossmannie i wiem, ze jest tam syf totalny. po miesiacu sie zwolniłam, bo gdybym tam została dłuzej, to zwariowałabym. Ale co do promocji to w rossmannie jest ich wiecej i asortyment wiekszy i lepszy, w naturze jest fajna szafa ESSENCe, ktorej nie ma w rossmannie, za to jest Miss Sporty, ktorej nie ma w Naturze itd.

Wole Rossmana, jest więcej produktów,przeważnie tańsze niż w naturze.W Rosmanie maja też fajne niemieckie produkty typu Babydream,Synergen których nie znajdę nigdzie indziej,aczkolwiek w naturze tez zdarza mi sie coś kupić czasem.

Gość ToOna
Hmm ja generlanie kupuję w obu sieciach od czasu do czasu, ale ostatnio np. w kwestii kosmetyków naturalnych wolę chodzić u siebie w Łodzi do Manufaktury, tam mam sklepik eko-kosmetyki Juventa i mają znacznie ciekawszy asortyment przy niższych cenach.

Osobiscie też wolę rossmana :) bardzo dobre rzeczy produkowane specialnie dla nich :) głównie kupuję tam oliwkę dla dzieci bo kosztuje niecałe 5 zł ,antyperspiranty i odżywki do włosów:) Poza tym w rossmanie są inne rzeczy jak tylko kosmetyki: albumy na zdjęcia, słodkości:P aczkolwiek do natury też czasem chodzę bo tylko tam dostanę moją wypróbowaną od 4 lat wodę perfumowaną:P

Gość Misiaczka@love
Wolę rossmana ,mają więcej i tańcze kosmetyki.W rossmanie w Tychach ochroniarz nie jest wcale nachalny i nie chodzi non stop za tobą .Byłam też w tych katowickich rossach i w bielsku w sarnim stoku w rossie i uważam,że opinie o śledzących ochroniarzach są grubo przesądzone.Natomiast w naturze masakra,gapiące się panienki plus chodzący za tobą i bezczelnie gapiący się dziadek ochroniarz to już nie przesada! Dlatego Rossman na plus

Gość herbata nie, ale
rossman, ale nie daję się zbyć cenami kosmetyków kolorowych, podkładów bo stanowczą przeginają z cenami. najlepsze do tych zakupów są stoiska astora, maybelline itp. w hipermarketach

Gość marlenusia
rossman ma coraz mniej kosmetykow..czesciej odwiedzam rossman ale natura tez nie jest zla