Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość he nn aa

henna na rzęsy.czy to zdrowe?

Polecane posty

Gość he nn aa

która z was uzywa?? niszczy to tak jak farba włosy?

Gość asdg
Do włosów jest hna,a do brwi i rzęs henna.To są zioła ,nie niszczy włosów.Polecam

Gość ciocia dobra rada001
Henna jest rozrabiana na wodzie utlenionej i po częstym stosowaniu, rzęsy stają się jaśniejsze.

Gość a takze wypadaja

ale to pytanie, to chyba dotyczyło jednak hny. To już jak napisała asdg, hna to zioła, nie niszy włosów.

Gość he nn aa
ja tylko pytam czy henna niszczy rzęsy tak jak farby do włosów, henna nie wydaje mi się zeby była z ziól

nie, nie niszczy (robię regularnie) pytałam już nie jedną kosmetyczkę przynajmniej, nie ta używana w zakładach kosmetycznych (bo jest naturalna), tylko z czasem rozjaśnia rzęsy - ale te z kolej są \"wymieniane\" co 3 m-ce, więc jeśli się zaprzestanie jej używania, odrosną takie jakie były kiedyś. 🖐️

Gość właśnie tez się zastanawiam
nad henną ale do włosów móiwcie że nie niszczy tylko że ja po ciąży mam je słabe i wypadają więc sama nie wiem:( bardzo bym chciała zafarbowac henna ale się boję że jesnak może mieć zły wpływ. czy henna dobrze pokrywa włosy i nie ma różnych kolorów? i czy to prawda że skoro je jakny "oblepia" to wydaja sie grubsze? pytam bo nigdy nie używałam henny

Gość upupupuppupuppu

Gość asdg
To prawda ,że oplata włos.Nie wchodzi w głąb włosa więc nie niszczy jego struktury.Jeśli chcesz wzmocnić efekt działania hny to załóż folie na włosy i ogrzewaj.

Gość kundrie
hehe, nie wiem czy przy częstym używaniu rzęsy stają sie jasniejsze bo moje są i tak jasne, ale robie hennę na rzęsy i brwi już od lat i nie wyobrażam sobie nie robić tego. rzęsy mi się nie przerzedziły, brwi nie wypadają więc chyba jest ok :D

I ja również stosuję od lat henne (nie hnę), i poza tym że rzęsy są jaśniejsze innych efektów ubocznych nie zauważyłam.

Gość no ale jak na te jaśniejsze
rzęsy zrobicie hennę to i tak macie ciemne:p a ja nie rozumiem jaka jest różnica miedzy henną a ta hną?:D

Gość krakus
dziewczyny smialo mozecie robic henne tylko nie u fryzjera a w gab. kosmetycznym i nie czesciej niz raz na m-c