Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owulka

JAK DOPROWADZIC DO OWULACJI PROSZE!!!!!!!!!!

Polecane posty

jak robiłam badanka to miałam testosteron 90, andristendion 6,4, norma 3,7, a DHEA-S(to też jest hormon należacy do grupy androgenów) i ten miałąm ok. jak poszłam do ginia to powiedział ze dobrze ze jest ok bo jakby był za wysoki to oznaczałoby to ze coś jest nie tak z nadnerczami. Pod tym kątem kazłą mi zrobić te badanka bo stwierdziął ze mam troche za dużo owłosienia.

owulka- na pewno gin zaleci monitoring i na tej podstawie określi kiedy owulacja no bo inaczej nie wiedziałabyś kiedy zacząć brac duphaston przy Twoich nieregularnych cyklach ja proponuje II metodę (tak dla siebie) codziennie rano przed wstaniem z łóżka mierz temp. np. w ustach (nie pod pachą!) i jak masz niskie temp. ( I faza) natępnie będzie skok temp. na wyższe ( o jakięś 0,2 kreski przynajmniej) i ten dzień przd skokiem to właśnie owulacja no a te wyższę temp. to II faza cyklu która powinna trwać 14 dni aż do następnej @ oczywiście zarówno w I jak i w II fazie są wahani atemp. ale na wykresie dopiero widać tą dwufazowość (o ile są cykle owulacyjne) inaczej "prosta krecha" póki co gin będzei Cię przez to prowadził i sie za bardzo nie martw..jesteś jeszce młoda..ja mam 30 lat i nadal brak dzidzi ...... życzę zdrówka :)

Gość owulka
clotka dzieki za ta stronke

Gość owulka
lusia i gabonik dziekuje wam bardzo

GaboniK- to witaj w klubie starających się 30latek..ja mam 29...

Lusia_79- wizdę ze się spotykamy :) pozdrawiam serdecznie! owulka - wiem ze na poczatku może to wszystko Cię przerastać ale z czasem gin coś więcej wytłumaczy i na topikach sie też sporo dowiesz nie mówiąc o inf. z internetu :)

Gość owulka
dziewczyny czytam sobie o tym testosteronie to straszne nie chce byc jak facet!!!!!!!! chce byc kobietka i miec duzo dzidziusiów nie chce isc do szpitala na nefrologie!!!!!!!!!!!!!!!!

Ano spotykamy sie. Śledze te tematy bo u mnie też nie jest ok a dąże do tego zeby było. Podrwiam.

GaboniK-ja już na tym wszystkim zęby zjadłam...od 2 lat \'\'siedzę\'\' na www.nasz-bocian.pl, napisałam ponad 1200 postów (!!!!) i powoli tracę nadzieję...pco mnie wykańcza...

ja też staram sie coś jeszcze doszukiwac bo np. oznaką owu jest też \"ciągnący śluz\' a ja mimo skoku temp. jakos nie moge się go doszukac... clotka- no tak prawie równolatki :) z tym ze ja już mam \"lekkiego stresa\" jak sobie pomyślę kiedy w końcu uda mi się zajść w ciąze ..bo latka lecą! za późno zaczęłąm robić badania mając np. 25 lat bardziej na luzie bym do tego podchodziłA a tak dodatkowo się stersuje (a nie powinnam -PRL!!!)

Gość owulka
clotka nie trac nadzei prosze cie nie zalamuj sie !!!!!!!!!

Gość owulka
lusia jest dobrze! ;)))))

Garbonik na sluz czy to owu czytałam ze sa dobre ziółka-na bocianie właśnie. Warto spróbować.

Ja co prawda jeszcze na powaznie nie myśle o dzieciach choc ginekolog mówi że czas najwyższy, ale wiem ż emusz brać leki bo bez nich to już klapa kompletna.

Lusia- dzięki :) właśnie zaczęłąm łykać od dwóch dni ziołka na tzw. II fazę cyklu (poprawa progesteronu) nie wiem czy to pomoze..... co do ziół na śluz owulacyjny musze poszukać bo jak znowu w tym cyklu klapa to musze w tym kierunku coś zrobić

Gość owulka
dzieki dziewczyny ja zmykam juz :) pozdrawiam miłych snów zyczy owulka

Gość szczera 1234
polecam klnike Novum w W-wie na Bocianiej!dla pocieszenia dodam ze ja nie mam owulacji po closterbegycie i menopurze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szczera-w jaki sposob więc wywołujesz owulację?bo menopur nalezy juz do leków z górnej półki :-/

Gość spokojnie to tylko awaria
Dziewczyny,jeśli tylko znajdę przepis,wkleję Wam mieszankę ziół.Pomaga,a przynajmniej warto w to wierzyć.Największym wrogiem zajścia jest nasza psycha.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Gość gazela zlocista
hej dziewczyny ja tez mam wysoki poziom testosteronu ale teraz ten moj zarost jest kaby mniejszy,z okresem nie mam problemow jest co 29-31 dni owolucje tez chyba mam bo wiem kiedy jak jest 14-15 dzien cyklu to mam taki rozciagliwy duza ilosc sluzu z krwia nawet w lutym bede probowac zajsc w ciaze przez 3 dni musze kilka razy kochac sie 1 dnia 3 razy i trzeba wiele zrobic by ci sperma nie wyplynela z pochwy

uważam że częste staranka w ciągu dnia baaardzo osłąbiają plemniczki nawet gin zaleca jak najdłuższe przerwy a potem dopiero wstrzelic się w ten dzień...wiem ze to trudne ale jak już to 1 x dziennie ...bo po co tak często ...jajeczko nie żyje kilka minut lecz kilkanaście!

Gość BOGATA 200ZL
no tak

Gość aniaP.
owulka, ja też nie miałam owulacji, poszłam do lekarza, jednego drugiego, nic, w końcu trafiłam na cudowną panią doktor, która poradziła mi badanie dna oka... tak, tak, wytrzeszczyłam na nią oczy tak jak ty teraz na ten wpis...dowiedziałam sie że przy obserwacji dna oka można leczyć brak owulacji lub sprawdzić kiedy ona nastąpi. Poleciła mi świetnego lekarza okuliste, poszłam i rzeczywiście, stwierdził brak owulacji, nastepnie skonsultował sie z moją panią doktor, przepisali mi leki, za miesiąc na wizycie u okulisty (przypuszczalnie tuż przed owulacją) stwierdzono, że wystąpi ona do 24 godzin. Więc ja w te pędy do mojego męzusia i dzis mam piekny wynik tego badania - pięknego 3-letniego synka :-) Powodzenia :-)