Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bywam

Czym jest dla Was samorealizacja? ankieta

Polecane posty

Czym jest dla Was samorealizacja? nie potrzebuje regułek, tylko własne subiektywne odczucia i opinie.

haloooo wiem , że jest niedziela, ale czy nikomu nie chce sie wysilić choć troszkę?

Gość mmmmmm
Samorealizacja - poczucie spełanienia. Być szczęśliwym ale bez ograniczeń. Robić to co chcę i być tym kim chcę. Rozwijać się zawodowo ... i czerpać z tego korzyści zarówno materialne jak również psychiczne. Samorealizacja dla mnie to znaczy czuć się i być szczęśliwą.

ukonczyc studia na takim kierunku, jaki naprawde interesuje (a nie wybrany tylko ze wzgledu na sytuacje na rynku pracy), a po nich znalezc prace w tym zawodzie, ktora sie bedzie naprawde lubic, a nie chodzic do niej tylko ze wzgledu na przymus. i oczywiscie zarabiac w niej tyle, zeby starczylo na normalne, w miare dostatnie zycie :) z tym mi sie kojarzy samorealizacja.

Gość zajmować się fizyką

Gość tez jestem ciekawa kto nie spi
realizowanie celów..które sama sobie stawiam (tadam):)

mówisz o realizacji postawionych sobie celów, w takim razie stawiając sobie za cel posprzątanie mieszkania przed świętami w ciągu tygodnia uważasz za samorealizację? ;)

Samorealizacja to dla mnie wyznaczanie sobie ciągle nowych celów (krótko bądź też długofalowych) i konsekwentna ich realizacja. To spełnienie się w różnych rolach społecznych przez mnie realizowanych. To ciągła nauka i poznawanie nowych rzeczy, doznawanie nowych uczuć i przeżyć. Samorelizacja to także pokonywanie barier, których wcześniej jakoś pokonać nie umiałem. To również satyfakcja i radość z osiągniętych sukcesów. To chyba wszystko. Dziękuję :-)

Gość tez jestem ciekawa kto nie spi
nie no posprzatanie mieszkania nie jest raczej celem :O

dzięki :D właśnie nie mają to byc chyba zbyt przyziemne cele, raczej długofalowe i takie , których realizacja rozkłada sie na lata i różne etapy dziekuje za wpisy prosze o jeszcze :DD

Gość ania lysy
skonczyc studia i dostac prace w zawodzie