Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacek31

Białe robaki w kuchni ??? pomocy ?

Polecane posty

Gość jacek31
wlasnie skonczylem grac w ski 2006 i pije juz 4 piwo i zaden mol mi z ucha

Gość jacek31
w sumie poznan ma racje a ja juz bylem zly na kotka kobalcika

Albo nie słuchaj.Jeżeli psiak był już odrobaczany 3 razy,to wystarczy to powtórzyć za pół roku.🌼 Wystarczy obserwować psią kupkę,czy tam nie ma czegoś.:) Jacek,współczuję Ci:O

Gość jacek31
mam wiadomosc zyje

Gość edi99999
To moga byc tzw biale robaki... rozmnazaja sie w padlinie, w resztkach smieci. Zdazylo mi sie to raz, i myslalam ze zwymiotuje ;/ Od tamtego dnia mam obsesje na punkcie sprzatania a smieci wyrzucam przynajmniej raz dziennie.

aaaale ja mam teraz takie robaki w kuble na smieci i CALY W NICH JEST, na zewnatrz i ewnatrz. jest to kubel z odpadami zywnosciowymi, byly upaly, sadze, ze mucha sie tam zesrala, jaja poskladala i z czarnego kosza zrobil sie bialy ruszajacy bo to takie robaki jak sie na ryby bierze o fuuuuj jak sie ich pozbyc? nie mam co z zawartoscia kosza zrobic, bo smieci z niego zabieraja dopiero we wtorek za tydzie ;-( sa jakies srodki chemiczne na te robale? co tak wsypac??????

Gość gość
To napewno nie przez kota ani inne zwierze, ja nie posiadam zwierzat i mam pełno tych larw na scianach i suficie i nie moge sobie z nimi dac rady.

Gość Paskudy
To są larwy mola spożywczego. Wyrzucić wszystko z szafek w kuchni (powtarzam wszystko! przyprawy, slodycze mąki, ryż, kakao, bakalie - to wpierdala wszystko!), nawet zapakowane, jeszcze nie otworzone bo to cholerstwo przegryza folie, papier itd i zostawia tam jaja ktore po 2-3 tygodniach sie dopiero wykluwają...Świeżo zakupione produkty sypkie przesypać do szklanych pojemników i zakręcić. Szafki wymyć wodą z octem oraz nakleić taki przylepiec z Raid na mole. Poodsuwać szafki i tam rownież wszystko wymyć wodą z octem. Jak będziesz mieć szczęście to znajdziesz kokony tych paskud a jak nie to za kilka tygodni czeka Cię powtórka z rozrywki bo znowu się pojawią. Zycze powodzenia :)

Gość gość
LARWY MOLA TO PEWNE !!! Spr produkty sypkie, ja właśnie znalazłam wylęgarnię w płatkach jogurtowych !! :///

Gość gość
jak łażą robaki białe to może znaczyć że mol się rozmnożył ,z tych białych powinny się wykluć tfu nie powinny:-) ale tak będzie takie czarne latające stwory to mole spożywcze ,jak otwierasz paczki ze sklepu sprawdzaj czy jest czysta bo tak to się wnosi do mieszkania

Gość gość
a robale z jedzenia sa proste do wywalenia bo są po prostu z zywności którą można szybko wyrzucić mol się ukrywa i pozostaje długo w stanie uśpionym np. za szafką i rozmnoży się gdy myślisz że już czysto

Gość gość
wysypac lawenda ona odstrasza robaki

Gość gość
u nas wszędzie mrówki, chodzą wszędzie, dziewczyna mi mówi że nie ma żadnych mrówek i mi coś bije ale one wszędzie chodzą przecież widzę :(

Gość gość
larwy mola lub much, zależy w jakich produktach się namnożyły, jak mięso wyrzucasz, to od razu wyrzucaj śmieci, bo muchy tam złożą jaja. Natomiast na zabicie, to polecam zalać wrzątkiem, od razu pozdychają, nie trzeba żadnej chemii. Jeśli larwy much to za kilka dni będziesz mieć mnóstwo much w domu - "nie wiadomo skąd" - mój chłopak miał to w akademiku przez współlokatora, który zawsze migał się od wyrzucania śmieci, no i się pojawiły białe robaczki - pełzające do ścian, a ścianami na sufit

Gość gość
witam . jeśli chodzi o białe robaki (takie jak na ryby) to są to larwy much. w koszu na śmieci miałem je kilka razy i zawsze pomagało spryskanie kosza WD-40 .

Gość gość
To chyba rzeczywiście od wilgoci w pomieszczeniu . Mam podobny problem