Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati*

menu dla 6scio miesiecznego dziecka?

Polecane posty

co dawac takiemu malenstwu oprocz mleka, jakie posilki, dania...? daje mu juz np gotowana piers z indyka, ziemiaki i marchewke, parowki cielece, i nie wiem jak jeszcze moglabym urozmaicic diete 6scio miesiecznego synka? prosze o porady i menu..

Gość mam0012
Podawaj zupki, zreszta juz je podajesz, w słoiczkach jest spory wybór, jeżlei masz pewne, nie chcemicznie chodowane warzywa, gotuj sama, z dodatkiem kurczaka, czy indyka. Ponadto soczki, deserki, tez jest ich duży wybór, tarte jabłuszko. A na kolacje, przed spaniem możesz podac jedna z kaszek, czy Bebiko 2R lub 2 GR. Nawet jak karmisz piersia, to mleczko z kleikiem czy kaszką jest bardziej kaloryczne, a ponadto 6-miesięczne dziecko juz powinno to jadać, ze względu na walory zdrowtne. Życze aby maleństwo było zdrowe i przynosiło Ci mnóstwo radości.

ja poza piersia dawałam zupki i deserki ze słoiczków odpowiednio do wieku,czasami sama gotowałam zupki -na początku bez mięsa tylko warzywa i troszke masełka od ok 10 miesiaca wprowadzałam kaszki błyskawiczne i kleiki bebiko,chrupki kukurydziane,jabłuszko tarte

hejka. :) I ja mam pytanie do doswiadczonych mam. :) Moja mala ma 6 mcy. Je już marchewkę z jabluszkiem, zupke jarzynowa z mięsem , oczywiscie soczki, czasami tarte jabluszko, na noc dostaje mleko z kaszką. Ale nie wiem jakie ilości powinna zjadac tej marchewki z jablkiem, zupki itp. I co teraz Jej wprowadzic do menu? Dzięki za odpowiedz. :)

Gość elinova
Witam!! Nati---wysłałam Tobie na e-maila książkę z przepisami dla maluszka :-) Aska---jeśli też chcesz to podaj e-maila. Prześlę. Jest z czego wybierać :-)

Gość ja tez poprosze ta ksiazke
:) blanka7@tlen.pl :)

Gość elinova
Dziewczyny---wysłałam Wam książkę z przepisami...Ja jestem z niej bardzo zadowolona i mam nadzieję, że w Wy również będziecie. Pozdrawiam i życzę smacznego maluszkom 🌻

Ja też bardzo poproszę o przesłanie tych przepisów z góry dziękuję! rita101@tlen.pl

Hej moge tez poprosic o ksiazeczke?:-) Macie moze jeszcze jakies inne ksiazki zwiazane z maluchami?;-)

Gość elinova
Ja też mam babycook :-D

Gość igi2006
ja też bardzo proszę o książkę mam 7 miesięcznego brzdąca, więc się przyda:) rczerwik@o2.pl

Witam, Jeśli można to ja również poproszę o przesłanie mi książki na adres paluchtm@wp.pl Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe Mamuśki i ich Pociechy:)

Gość ruda1s1
Hej elinova. Możesz też wysłać mi tą książkę na meila patrycja82-24@o2.pl wielkie dzięki

Gość i ja chce ksizka

Gość i ja chce ksiazke
magda125@wp.pl

Gość a czy ktoś mógłby
wysłać mi też tą książkę??? plis... agata86@poczta.onet.pl

Gość a czy moge
dolaczyc sie do prosb o ta ksiazezke, z gory dziekuje, chiara_80@interia.pl

Gość prosze prosze
ja też poprosze!!!arkorokowa@tlen.pl

Gość anichm
elinova ja też popraszę:) z góry dziękuję:) an_chmiel85@o2.pl

Gość MKK
ELINOWA,,,JESLI MOGE TO TEZ PROSZE O KSIAZKE,,,MOJ MAIL,,martakolaszewskja@op.pl

Gość ja też chccę
king-69@tlen.pl Pozdrawiam

Gość jusiek
do nati parówki dla 6 miesięcznego maluszka???? Przecież tam jest najgorsze ścierwo jakie można dać!!!!!! Mój mąż jest technologiem żywności i mówił mi że jak dostali do badania parówki to dziewczyny po zajęciach pawie puszczały!!!!! Sama tego do ust nie wezmę,a co dopiero dziecku??!!!!

to powiedz mi co mam mu dawac skoro on nic innego nie chce?!