Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgfdg

przepuklina pępkowa

Polecane posty

Gość dgfdg

czy któres z Waszych dzieci miało? a jak została wyleczona?

Gość moje dziecko
mialo taka wlasni eprzepukline i operacyjnie wyleczylismy. Operacja nie jest az taka powazna, blizna malutka kolo pepka. Po 2 tygodnich dziecko bylo jak nowonarodzone.

Gość Miki-miki
witam... Miesiac po urodzeniu dziecka robila mu sie przepuklinka wlasnie pepkowa... Pediatra kazał obserwowac i jak bedzie gorzej wychodzila, kazal zgłosić się do kontroli... Ale ja zaraz po tej wizycie zakleiłam małemu pępuszek plasterkiem, przepuszczającym powietrze-żeby nie było odparzeń...i po jakimś miesiącu przepuklinka zarosła....i już się nie pokazuje!!! Teraz mój synio niedługo skończy 4 m-ce i po przepuklinie nie ma śladu...:) Natomiast brat ma 3 synów i wszyscy po kolei mieli operacje- szybko i bez komplikacji!!! Jeśli nie ma innego wyjścia a dziecko jest na tyle duże że można zrobić operacje, to nie ma na co czekać!!! Zależy ile Twoje dziecko ma i jak jest zaawansowana.... Pozdrawiam i życzę oby obeszło się bez operacji!!! ;)

Gość _mysza_
Moja córka też miała przepuklinę pępkową.Chirurg pokazał mi jak zaklejać pępek i po około 3 tygodniach wchłonęło się.Pediatra straszyła mnie już operacja ale obeszło się bez tego.

Gość jusiek
synek nosił specjalny plasterek,ale pani doktor mowiła ze to normalne u noworodków