Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Colombo

Piekarnik i płyta w stylu RETRO !!!!!!!!!!! .. doradzcie

Polecane posty

Gość Colombo

Urządzamy właśnie z żoną kuchnie i bardzo nam się podoba styl retro. Zamówilismy już meble w tym stylu i wszystko jest właśnie tak. Problem polega na tym, że trzeba kupić piekarnik pod zabudowe i płyte gazową (świadomie wybieram gaz więc elektryczna odpada). Świetną cene mają kuchnie RETRO firm AMICA i Whirpool.. ale naczytałem się tutaj o tych firmach dużo złego... CZY KTOŚ MA TAKIE KUCHNIE TYCH FIRM ???????????????????????????????? Czytałem że pralki i lodówki tych firm są złe..a kuchnie ponoć ok (głównie AMICA). Czy to prawda??????? Boli mnie wydać o 1 000 zl wiecej na Electrolux\'a czy Bosha..zwłaszcza, że przede mną cała masa innych wydatków. Poradzcie.. wszyscy Ci, którzy mają kuchnie w stylu RETRO !!!!

Gość colombo
Nikt nie ma?

Gość mam pralkę whirpool
a lodówkę i mikrofalę amica-działają jak trzeba,chyba nie ma co generalizować bo nawet sony przyznało się do telewizorów bubli

Gość mam pralkę whirpool
kazdej firmie może się zdarzyć egzemplarz felerny ale po to są gwarancyjne karty prawda?

Ja poleciłabym tobie zakup firmy Ariston, mam już wiele lat i jest jak najbardziej ok, w stylu retro ta firma ma kilka modeli, polecam i pozdrawiam!

Gość kuntyliion
Ja uważam że w kuchni nie ma się co popsuć za bardzo. Wody też tam nie ma więc nie zardzewieje. Przecież korzystamy z kuchenek które mają 30lat idziałają! (ja mam taką). Pewnie jest minielektronika -zegar elektroniczny ale to żadna folozofia dla specjalisty. Kupiłabym tę tańszą =tu się nie nie moze popsuć, tylko włącz -wyłącz -nawigacja mechaniaczna :) Pralka Ariston mnie rozczarowała -zapłaciłam 1800 a po 3 laatch mam rdzę przy zamknięciu! szlag mnie trafia. Kupiłabym Amicę. pozdrawiam:)

Ja mam piekarnik i płytę firmy Ariston, jestem bardzo zadowolona, wreszcie od kilku lat mogę śmiało powiedzieć, że jest to wreszcie sprzęt, który mnie w pełni zadowolił, ale wybór należy do Ciebie. Moja mama ma Whirpoola i klnie ile wlezie a moja siostra miała Amikę, którą wywaliła po skończonej gwarancji. Może to tylko zbieg okolicznośći a może pech???? Pozdrawiam.

Gość Colombo
Kupie jednak AMICE. Okazało się, że ma ten zestaw znajoma i bardzo sobie chwali - choć otwarcie przyznaje, że słabym punktem są kurki, których nie można traktowac... "za mocno"... ;-) . No ale delikatnie w ypada obchodzic sie chyba z wszystimi.. dzięki za rady!. Pozdrawiam,

Mam nadzieję, ze wytrzyma tyle co moja, tego zyczę, a co do kurków to tak na marginesie to Ariston ma solidne i dożywotnie. Miłego użytkowania!

Gość katiiiiiiiiiiiii
ja mam :) już 3 z kolei kuchnię w stylu retro, wiem jak trudno znależź takie kuchenki.... mają je tylko 3 bardziej znane firmy...innych nie bardzz się doszukałam, żeby były rerto: wszystkie to kuchnei do zabudowy, piekarnik elektr., płyta gazowa - b jak moze być retro indukcja :D - Ariston - kolory kremowy, antracyt itp. nie ma miedzianego np. ale naparwde polecam ta kuchenkę- miałam kremową (prawie białą) i antracyt - sa super pod wzgledem użytkowania, jakości, wszystkiego - jak dla mnie -Nardi - teraz mam, niby w kolorze inox (o ludzie, jak trudno znalezc retro inox :D) ale wygląda bardzo fajnie, moze ma mniej ładniejsza płytę niż Ariston ale jest OK ;) polecam - noi Smeg - wyższa neico pólka, kuchenka jest śliczmna, firma tez bardzo dobra

Gość godsc
Amica ..hhmm, retro na szkle... słabo

Gość gość
Czy ktoś z Was spotkał sie z tym, że płyta gazowa w odcieniu kości słoniowej amica ma inny odcień niż piekarnik do zabudowy. Nie wiem czy to jakaś wada, czy tak ma być. Poradźcie

Gość gość
też szukam

Przejrzyj ofertę Kernau, znajdziesz tam i piekarniki i płyty do zabudowy. Niecałe dwa lata temu kupowałam tam te sprzęty + okap i są jak najbardziej ok. Cenowo wyszło dosyć dobrze, jakościowo też - jak to się mówi nie oszczędzamy tych sprzętow, z resztą wiadomo jak to przy codziennym użytkowaniu a nadal wyglądają i działają jak w pierwszych dniach :D. Tutaj znajdziesz całą ofertę - https://www.kernau.com/