Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ethyrox

ETHYROX a chudnięcie???

Polecane posty

Gość ethyrox

witam czy są osoby które stosują ten lek i po nim schudły?? podejrzewam ze mam niedoczynność tarczycy ( cczekam na wizytę u endokrynologa). Ale przed wizytą chciałam się dowiedzieć czy rzeczywiście po tych tabletkach można schudnąć?? czy to leki hormonalne?? na receptę?? jaki jest ich koszt??? z góry wielkie dzięki za odp.

Gość podpowiem
obecnie przyjmuje eutyrox 50, jest na receptę, cena niewielka 9,80 zł, jest to lek hormonalny

Gość podpowiem
oczywiscie euthyrox

ja przyjmuje Euthyrox 100 i raczej nie zauważyłam abym chudła. Wprost przeciwnie

Gość podpowiem
Przyjmuję ten lek już czwarty rok (po leczeniu nadczynności radiojodem) i przytyłam w tym czasie około 4 kg, średnio 1 kg na rok:)

chudnie sie ale nie od razu. trzeba brac ok. pol roku do roku zanim nie unormuje sie tarczyca. dopiero wtedy nastepuje chudniecie. ale bez ruchu i lekkiej dietki nawet i euthyrox niewiele zdziala. tak naprawde, jesli pomyslisz, ze on odchudza i zaczniesz jesc jeszcze wiecej to przytyjesz. fakt faktem, ze przyspiesza metabolizm.

Gość ethyrox
Czyli nie mam żadnej pewności że po nich schudnę. Pytam ponieważ w ok 1,5 roku przytyłam jakieś 10 kg. Lekarz rodzinny po moich oględzinach zasugerował wizytę u endokrynologa.Gdzieś na forum przeczytałam że na problemy z niedoczynnością stosują ethyrox, Więc pomyślałam że może stosując te tabletki wreszcie uda mi się schudnąć, dodam ze pomimo ostrej diety o spadek wagi ciężko.Co o tym myslicie???

Gość ethyrox
???