Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernika

przetłumaczcie mi to na niemiecki prosze!! Matura

Polecane posty

Oki spróbuję napisać ale się nie smiejcie . tak wogóle to nie zdaję matury z niemca ale to jest podobno na poziomie matury podstawowej i muszę to napisaćna zliczenie pracy domowej ja bym to napisała tak. Gesundheit ist fur mich am wichtigsten!! Gesundheit bedeutet mir alles.Ich echrahre mich gesund. Ich esse viele Obst und Gemuse. Ich mache jeden Tag Gymnastik. Ich trinke kein Alkohol und rauche nicht. Ich fuhle mich sehr gut . Ich habe kein Gesundproblem und Ich habe viel Energie. Mówiłam że nie jestam dobra z niemieckiego a wy jakbyście to napisali to musi być jakieś zwierzenie na temat swijego zdrowia proszę napiszcie swoje propozycje.

Gość co to jest echrahre
boze ! jakis nowy niemiecki tworzysz :);)

Sorry miało być Ich ernahre( a z umlautem) mich gesund co znaczy odżywiam się zdrowo

Gość mialas na mysli --
ich ernähre mich gesund czy co? nie powie ci-ich fühle mich gesund! napisz..ich fühle mich gut/oder wohl) und ich bin fit(oder im form) no zeby takich rzeczy nie umiec:);)

Gość jak juz coc to--
ich trainiere jeden tag /statt ich mache jeden tag gimnastik,das klingt irgendwie albern) ich habe keine gesundheitsprobleme skoryguj w swoim!!!

No cuż może poprostu jestem taka głupia!! W klasie maturalnej co prawda nie jestem ale chodzę do szkoły średniej wybaczcie że jestam taka głupia i tak was drażnię niestety tacy ludzie jak ja też są na świecie:((

Gość i nie am wichtigsten sondern
gesundheit bedautet mir sehr viel oder gesundheit ist für mich das wichtigste--- jets ok aber vielleicht deine familie bedautet dir mehr? überleg mal ich würd lieber schreiben. gesundheit bedautet mir sehr viel,ich möchte fir blieben und daswegen tue ich auch etwas dafür! und blallla weiter dein text

Gość fit mialam na mysli
i nie zrzedze tylko popraw swoja historyjke! bo cie wiecej nie pomoge

Nie nie mam jeszcze raz berdzo dziękuję za pomoc🌼. Poprostu jakoś nie idzie mi niemiecki dlatego proszę o poamoc cieszę sie że są tak życzliwi ludzie jak ty . Jeśli mogółabym się kiedyś jakoś zrewanżować to chętnie:)

Nie nie mam. Jeszcze raz brdzo dziękuję za pomoc🌼. Poprostu jakoś nie idzie mi niemiecki dlatego proszę o pomoc cieszę sie że są tak życzliwi ludzie jak ty . Jeśli mogłabym się kiedyś jakoś zrewanżować to chętnie:)

wiecie co? ona sobie nie zasluguje na to, zeby ja traktowac jak glupia koze. Kazdy moze czegos nie wiedziec i nikt nie jest doskonaly. Sama pamietam, ile bledow robilam, jak bylam w liceum i nadal je robie - znalazlam jeden w moich wczesniejszych wypowiedziach i tez mi za niego glupio - ale nie o to chodzi!!!! Fajnie dziewczyny, ze jej pomoglyscie - ale nabierzcie troche dystansu :)

Wiem, że robię błędy, ale każdy je popełnia ja staram się nikomu ich nie wytykać . Dlatego szczególne znaczenie ma dla mnie wypowiedź Kefirka. Kefirku przywracasz mi wiarę w ludzi dziękuję :*

fajnie ze moglam ci pomoc! :-) ja tez robilam kiedys bledy ale pobyt w niemczech swoje robi:) nie boj zaby, jesli nie wiazesz z niemieckim swojej przyszlosci to sie nie przejmuj! maturke i tyk zdasz,bedzie dobrze\"pozdro z bundesrepublik!:);)

Gość Bernika________________
blagam Cie o jedna rzecz: nigdy nie mow "glupia jestem" NIGDY :)🖐️

Die Gesundheit ist für mich sehr wichtig! Die Gesundheit ist eine, der wichtigsten Sachen, die wir als Lebensgabe erhalten. Deswegen achte ich auf meine Gesundheit. Meine Diät besteht hauptsächlich aus Obst und Gemüse. Ich treibe jeden Tag Sport, rauche nicht und trinke kein Alkohol. Ich achte auch auf meine Hygiene. Aus diesem Grund fühle ich micht immer gut, habe keine Probleme mit meiner Gesundheit und habe viel Energie.

Gość juz sie spoznilas ona juz to
ma dobrze napisane!zjazdzik

Gość s ta higiena to sie tak
nie powie-jak juz co to ich pflege mich,oder die körperpflege ist für mich sehr wichtig

Dzieci, przestancie sie popisywac znajomoscia jezyka, tylko dlatego, ze mieszkacie w Niemczech....to nie jakas szczegolna zdolnosc, tylko obowiazek, mieszkajac w Niemczech.

Gość zdaje ci sie polowa polakow
mieszkjacych w de ogranicza sie do "ajne brotsien bite" also! to ambicja a nie obowiazek dziecko! a poza tym wegetacja bez celu a studia to duuuuza roznica! do mieszanie w de nie musisz znac jezyka do studiow.tak! a wiec? jeszcze cos??

Ja mowie o tych bezczelnych, zarozumialych gowniarach, ktore jako dzieci wyjechaly z rodzina do Niemiec, i pokonczyly tam szkoly (albo i nie!), a teraz sie popisuja i wysmiewaja z autorki....to, ze swetnie mowia po Niemiecku, to ich obowiazek, a nie zadna zasluga.... Jeszcze cos???

Gość upupupupu

no wiesz ja jestem poltora roku wiec nie wydaje mi sie ze to tak duuuzo czasu na opanowanie jezyka na \"hochschulzugang\"!! nauczalam sie jezyka ny byciu au pair wiec jesli nie masz pojecia to nie wypowiadaj sie ok?

Gość i po co się tak kłócić skoro
dziewczyna już ma ten tekst!!??

no wlasnie dajmy sobie spokoj. wlurzylam sie bo ta osoba mnie nie zna a wypowiada sie na moj temat (no moze nie doslownie ale mnie to zdraznilo) ok-friede! pozdr.pa:);)

Oczywiscie, ze \"Friede\". Ja tez sie nie chce wyklocac, tylko wasze teksty na pierwszej stronie byly dosyc aroganckie w stosunku do dziewczyny....