Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakieś 25........

PROKURATOR....CZY MOZNA PODAĆ DŁUZNIKA ALIMENTACYJNEGO

Polecane posty

Gość jakieś 25........

do Prokuratora? komornik nie może go znalezć, pewnie słabo się stara. Czy ja mogę złożyć w Prokuratorze zawiadomienie o przestęspstwie, bo uchylanie się i niepłacenie alimentów na dziecko jest przestępstwem. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Gość księżycowo - słoneczna
Tak mozesz zgłosić ten fakt Policji lub bezpośrednio Prokuraturze.

Mozesz go podać. Skoro komornik nie może go namierzyć możesz złożyć zawiadomienie do Policji. Znajdą go, przekażą sprawę Prokuraturze o ściganie. I....będzie wyrok. Mój eks samego faktu, ze go podam o niepłacenie i uchylanie się od płacenia tak się przestraszył, że od roku systematycznie płaci zasądzone alimenty na dzieci.

Gość Policja czy Prokurator
to i tak nic z tego. Mój eks nie płaci, uchyla się, ukrywa po Polsce i nikt nie może go namierzyć. Taka jest prawda. Bezkarny facet. A firmę ma zarejestrowaną na.....swoją dziewczynę. I jak tu udowodnić, że to jego firma?

Gość tyż piknie..............
a sam opływa w luksusie oj, życie :(

a ja mam podbne pytanie,tylko czy w ten sam sposob mozna scignac osoby nie placace czynszu w w ynajentym mieszkaniu,no i do tego dochadza koszty za gaz i energie?

Gość rgwregrew
Phi, a niby kto mi udowodni że to akurat X.Y. ze mną mieszka? I kto mi do domu wejdzie jeśli drzwi nie otworzę? Sąd złodzieja nie może doprowadzić na rozprawę bo wychodzi tylnymi drzwiami domku i wraca po odejściu funkcjonariuszy, to my też bezpieczni jesteśmy.

Gość mieszkanie
a jak jest umowa,staly adres zamieszkania,wplaty na rachunek lub tej wplaty nie ma???to nie jest takie proste,ale dlaczego takie osoby jak ty zerujecie na takich jak ja ,z jakiej racji mam byc spnsorem dla jakiegos obiboka,ktory wynajal miaszkanie ,mieszka ,zuzywa prad itd a nie placi...i mysle ze da sie to udowodnic ,tylko takie niedorobki jak ty tak wlasnie uwazaja,ze wam nic nie grozi i obijacie sie i potem placzecie ze w kraju zle...

Gość rgwregrew
no wiesz, ja pracuję i to nie moja wina że kiedyś mój facet się hajtnął, ma dziecko, i tak się znienawidzili z żoną że była podstępem odebrała dziecko, zostawiła go z niczym i stracili kontakt on bez niczego, ona z bardzo zamożnej rodziny, więc dziecku nie jest źle, a ojciec nie ma z czego płacić prawa rodzicielskie mogła mu ograniczyć, gdy tyrał za granicą, ale alimenty chce a widzieć się z dzieckiem nie pozwala to niech się od całości odczepi p.s. dziecko jeśli chce, kontakt ma

Gość mieszkanie
a wiesz co!!!!a mi ciebie nie zal,bo jak znam zycie to moze ty bylac przyczyna rozpadu??ha???ja to znam z doswiadczenia,moj facet tez mnie zostawil dla innej bo wpadl i ja mu tez zabralam mieszkanie,ma tylko to szczescie ze ni ograniczylam kontaktow z dzieckiem!!!!ale jak sobie poscielisz tak sie wyspisz,,,mysle ze wszystkie kochanice ,co to niby takie dobre ,bo zony nie dobre powinny cierpiec i tulac sie z tym wysnionym wymarzonym hahahah

Gość wywal go na bruk
jak nie płaci