Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie dakładnie

wymiary w biodrach

Polecane posty

Gość gdzie dakładnie

dziewczyny mam pytanie. gdzie DOKŁADNIE nalezy mierzyc obwód bioder. na jakiej wysokosci , czy kosci biodrowych czy troszke nizej. czesem czytam jak ktos podaje swoje wymiary i pisze biodra... pas... talia...To niby gdzie w takim razie one mierza pas, bo mi sie zawsze wydawalo ze pas i talia to to samo

Gość nie wierze
moze na biodrach zmierz

Gość tak pas i talia to to samo
ale jakieś kretynki teraz uważają, ze pas jest na kościach biodrowych, bo tam im się kończa spodnie:O No mniejsza... Pas się mierzy tak na wysokości pępka, albo lekko powyżej- tam, gdzie kobieta ma NAJWĘŻSZY obwód. Stajesz naprzeciw lustra, patrzysz, gdzie masz na brzuchu takie zwężenie i tam mierzysz. Biodra mierzy się NIE na wysokości kości miednicy, tylko tam, gdzie kobieta ma NAJSZERSZY obwód. Czyli na wysokości kości biodrowych, oraz najszerszego miejsca na tyłku, bo w ten obwód wchodzi tez odwób tyłka przecież. Ale nie chodzi o te kości miednicy wystające niektórym ze spodni, tylko o kości wystające (albo nie, zalezy od budowy i wagi) po bokach nóg, na wysokości tyłka. Mierzy się najwęższe i najszersze miejsce.

Gość gdzie dakładnie
bardzo dziekuje

Gość szszszsza..
biodra się mierzy w najszerszym miejscu - w miejscu gdzie jest tzw. krętarz większy kości udowej a talię w miejscu największego wcięcia

Gość monika....
a obwod uda gdzie sie mierzy,w srodku czy u gory?

Gość hikaczuka
lekko powyzej srodka

Gość tak samo jak w poprzednich
przypadkach, mierzy się w NAJSZERSZYM miejscu. A to zależy od budowy uda. Niektórzy maja u góry taką przerwę miedzy udami, więc mierzą sobie niżej, a niektórzy na samej górze mają bardzo rozwinięty mięśnień przywodzący uda i nawet jak sa chudzi, to mają tam duży obwód. I tam sie mierzy. Ja w środku uda mam 44 cm a na samej górze 52cm. Bo właśnie mam bardzo rozwinięte mięśnie przywodzące, nie mam przerwy między nogami na samej górze. Mimo, ze jestem chuda. Łydki też się mierzy w najszerszym miejscu.