Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta_polcia

NIEBIESKA PIOSENKA

Polecane posty

Niebieska Piosenka - Grzegorz Tomczak. Kto wstawi się za nami U Pana, co drogami Krętymi każe iść ? Kto nas usprawiedliwi, Gdy Pan się będzie dziwił, Że to już właśnie my? Ja wstawię się za Tobą I z podniesioną głową Dziękował będę że Pan dał mi właśnie Ciebie W radości i w potrzebie Na lepsze i na złe A Ty choć powiedz słowo, Że zawsze byłem z Tobą Bo chciałem tak ... i już I razem chleb jedliśmy I równym krokiem szliśmy Wśród wichrów, pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś Za rękę mnie trzymałaś Gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople Gdy oczy miałaś mokre Nieraz musiałem nieść I tak będziemy stali Aż w tej niebieskiej sali Do walca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem Poproszę Cię i raptem Zaczniemy wirować wolniutko walcować I kręcąc się kręcić na palcach na pięcie Troszeczkę bezmyślnie jak wiosną przebiśnieg Ty nieco szalona cóż żona to żona I w mojej Twa ręka niebieska piosenka Za serca nas chwyta niebieska muzyka. --------------------------------------------------------------- ŚCIĄGNIJCIE SOBIE TĄ PIOSENKĘ, JEST ŚLICZNA :-) Byłam ze swoim chłopakiem na weselu u jego ściostry ciotecznej, potem za jakiś czas dostaliśmy płytę z tego wesela, jak na początku tej płyty usłyszałam tą piosenkę to odrazu mi się spodobała, już wiemy jaką piosenkę weźmiemy u siebie :-) Szukałam jej na internecie bardzo długo, ale w końcu znalazłam :-)

Gość Żono moja - Darko Domian
Gdy nad nami niebo płacze, mokną twoje złote włosy Piękny liść ,spotkanie nasze, wiatr listonosz gdzieś unosi Za górami słońce świeci, srebrny księżyc za górami Jedno z drugim się przegania, my kochamy się Żono moja, serce moje, nie ma takich jak my dwoje bo ja kocham oczy twoje, do szaleństwa do wieczora Żono moja, serce moje, nie ma takich jak my dwoje bo ja kocham oczy twoje, do szaleństwa do wieczora, żono moja... Nie ma takich jak my dwoje, nasza miłość się nie chwali Nawet niebo się nie boi, nic nas przecież nie oddali Za górami słońce świeci, srebrny księżyc za górami Jedno z drugim się przegania, my kochamy się Żono moja, serce moje, nie ma takich jak my dwoje bo ja kocham oczy twoje, do szaleństwa do wieczora... Ta też jest ładna:-)

Gość Gdy Pan się będzie dziwił
ŻE TO JUŻ WŁAŚNIE MY!!!! prześliczna piosenka, ale raczej na złote gody jak dla mnie......

czy moge liczyc na wyslanie na maila tej piosenki? z gory serdecznie dziekuej: paquerette81@interia.pl

Gość gdzie gdzie gdzie
na jakiej stronce mogę posłuchać tej piosenki????

Gość gdzie gdzie gdzie
już znalazłam :-)

Gość dddddddddddd
ja tez poprosze o linka

Gość mnmn
na emule najlepiej-jest do sciagniecia

Gość hmmmhmmm
przeczytajcie okładnie tekst tej piosenki. Ona est raczej o śmierci - spotkaniu małżonków w niebie z bogiem - chyba nie bardzo na wesele...

Gość Joaśka z Warszawy
Do Hmmmmmmmmmmmm, chyba nie za bardzo kojarzysz...

Gość uppppppppppppppppppppppup
ta piosenka żono moja jest super, polecam na wesele!

Gość Wedding Planner
Służę Niebieską Piosenką :) Komu potrzebna, proszę pisać na gg 8468731

Niebieska piosenka jest niesamowita!! ale czy da sie przy tym zatańczyc ?????????????????????????????

Gość A przy pałamańcu Rubiku da się
?? Niebieska piosenka jest wspaniała i nadaje się na pierwszy taniec. Tym bardziej, że oprócz pierwszej części na 4/4 jest jeszcze zmiana rytmu na 3/4, czyli na walca :)

Gość narzeczony chcial niebieska
piosenke na pierwszy tniec, ale mu powiedzialam, ze nie chce piosenki o adzie ostatecznbym

Gość O czym
Czy wszystko bierzesz tak dosłownie? Jeśli tak, to współczuję. Masz fajnego narzeczonego, żal mo go.

tak a tą pierwszą część na 4/4 to jak zatańczyć????????????????????????? tak tylko się pokołysac :) czy jak? kto miał to na pierwszy taniec?? ja tez nie biore na doslownie a przy pierwszym słuchaniu wielu ludzi sie wzrusza (nie tylko my :):) :) wiem bo sprawdziłam:)

Gość Ja miałam Niebieską
Piosenkę na pierwszy taniec. Chodziłam na kurs tańca i nauczyciel pomógł nam zrobić fajny układ.

Gość piękna piosenka...
...o śmierci kochających się małżonków, którzy przez całe życie szli razem wzajemnie wspierając się w trudnych chwilach, którzy stawają przed obliczem Pana.

Gość bozenna
poproszę na pocztę niebieską piosenkę tak ją zachwalacie że chciałabym posłuchać -bozenna4@op.pl

Gość Wedding Planner
Wysyłam własnie Niebieską Piosenkę :) Pozdrawiam

Gość nie no super
sluchac piosenki o koncu, jak naprawde zaczyna sie wspolne zycie :O

Gość O matko...
Wiesz, co to jest interpretacja słów? Nie bierz wszystkiego TAK DOSŁOWNIE!

A ja mam propozycję taką( już gdzieś to pisałam tutaj na forum) Myślę sobie tak. Po obiedzie wychodzicie z sali gdzieś na bok tak aby nie widzieli was goście. Zespól musi byc poinformowany razem z „całą załogą”. Swiatła gasną , lekki półcień, świeczki pala sie na stołach ,puszczony lekki dymek. Muzyka zaczyna grać, ale narazie tylko instrumentalnie. Podchodzicie na środek sali dotykacie sie rękoma i zaczynacie tańczyc. Utwór dumka na dwa serca na przykład.

a propo interpretacji słów to tak samo jest z piosenką windą do nieba. sporo osób uważa tą piosenkę za super weselną to istny szok.

Gość zakochalam sie w tej piosence

Gość Wedding Planner
Większość osób nie zwraca uwagi na sens piosenki Windą do nieba, niestety. Dla nich ważne jest to, że śpiewa się tam o ślubie. Natomiast sens Niebieskiej piosenki może być dwojaki i tym się różni od piosenki 2+1, która na dzień dobry mówi o niespełnionej miłości i małżeństwie z rozsądku.

Gość moja interpretacja
Sens piosenki chyba jest jasny i moim zdaniem nie da się jej "dwojako" zinterpretować. Niemniej jednak jeżeli ktos to potrafi to chętnie zapoznam się z jego interpretacją. W piosence tej małżonek pyta kto wstawi się za nimi kiedy staną przed obliczem Pana (Boga). Opisuje także ich małżeńską drogę, którą _już przeszli_. Byli ze sobą w dobrych i złych chwilach - "I razem chleb jedliśmy I równym krokiem szliśmy Wśród wichrów, pośród burz", "Ty wciąż mnie ratowałaś Za rękę mnie trzymałaś Gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople Gdy oczy miałaś mokre Nieraz musiałem nieść". Przedostatnia zwrotka dobitnie wyjaśnia okoliczności słów wypowiedzianych przez małżonka. Stoją razem na "niebieskiej sali" (przed obliczem Boga) I TAŃCZĄ NIEBIESKĄ (NIEBIAŃSKĄ) piosenkę.